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Konishi Yasuko  小西 康子

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小西 康子

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Researcher Number 80129238
Other IDs
Affiliation (Current) 2022: 東京家政大学, 家政学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2018: 東京家政大学, 家政学部, 教授
2015 – 2017: 石川県立大学, 生物資源環境学部, 教授
1986 – 1987: 北里大学, 医学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Food science
Except Principal Investigator
生物物性学
Keywords
Principal Investigator
色素 / 酵素 / チロシナーゼ / 酵素反応 / 呈色反応 / ペプチド / アミノ酸 / 中間体構造
Except Principal Investigator
ヘモグロビン / アロステリック効果 … More / 金属ポルフィリン / 中間状態 / 遺伝子操作 / ボーア効果 / 構造 / 2状態モデル / アロステリック / 混成ヘモグロビン / ボーアグループ / ラマン分光 / 立体構造エネルギー / Hemoglobin / Allosteric / Metalloporphyrin / Conformation / Bohr Effect / Two state model / Intermediate Less
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    (2 results)
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    (3 results)
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    (8 People)
  •  Production of a natural-type green pigment from peptide and amino acid using tyrosinasePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Konishi Yasuko
    • Project Period (FY)
      2015 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Tokyo Kasei University
      Ishikawa Prefectural University
  •  The allosteric effect in hemoglobin.

    • Principal Investigator
      MORIMOT H.
    • Project Period (FY)
      1985 – 1987
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Co-operative Research (A)
    • Research Field
      生物物性学
    • Research Institution
      Faculty of Engineering Science Osaka University

All 2018 2017

All Presentation

  • [Presentation] チロシナーゼ反応を用いて調製した青色呈色物質の生成メカニズム2018

    • Author(s)
      小西康子、水谷萌花、道畠俊英、笹木哲也
    • Organizer
      第65回日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14738
  • [Presentation] チロシナーゼ反応を用いて調製した青色呈色物質の生成メカニズム2018

    • Author(s)
      小西康子、水谷萌花、道畠俊英、笹木哲也
    • Organizer
      第65回日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14738
  • [Presentation] チロシナーゼ反応を用いてペプチドとアミノ酸から調製した青色色素2017

    • Author(s)
      小西康子、久米つばさ、南保隼也、堺裕介、室瑞希、堺澤静、大田睦月、小原涼太、野田文雄、道畠俊英、笹木哲也
    • Organizer
      第64回日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14738
  • 1.  MORIMOT H. (20029474)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  IMAI K. (50028528)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  KITAGAWA T. (40029955)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  GO N. (50011549)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  KAJITA A. (80049113)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  小椋 賢治 (50270682)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  SASAKI tetsuya
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 8.  KAWAMURA-KONISHI Y.
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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