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FUNATSU Yasuhiro  舩津 保浩

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舩津 保浩  フナツ ヤスヒロ

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Researcher Number 90382481
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 酪農学園大学, 農食環境学群, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2024: 酪農学園大学, 農食環境学群, 教授
2011 – 2012: 酪農学園大学, 農食環境学群, 教授
2010: 酪農学園大学, 酪農学部, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
品質特性 / 発酵調味料 / 日本市場 / 体系化 / 魚醤油 / フレーバーホイール / 抗酸化 / 可視化 / メラノイジン / 薄層クロマトグラフィー … More / 道央地域 / 定量的記述分析法 / プリファレンスマッピング / 嗜好 / 消費者 / リサイクル / 循環型資源 / 環境負荷 / 味覚分析 / 再利用 / ヒスタミン / 食品添加物 / 好塩性乳酸菌 / 麹 / 蒲鉾製造ロス / 食と環境 Less
  • Research Projects

    (3 results)
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    (11 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  Organization of quality characteristics of fish sauce products suitable for the Japan market by introducing the flavor wheelPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      舩津 保浩
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Rakuno Gakuen University
  •  Visualization technique of quality characteristics of fermented seasoning correspoded to variety of consumer preferencePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      舩津 保浩
    • Project Period (FY)
      2020 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Rakuno Gakuen University
  •  Development of safety and security reusable fish sauce for the purpose of environmental loading reduction and establishment of circulative resourcesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUNATSU Yasuhiro
    • Project Period (FY)
      2010 – 2012
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Rakuno Gakuen University

All 2024 2023 2022 2012 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 蒲鉾製造ロスの再利用を目的とした循環型食品加工技術の開発2012

    • Author(s)
      舩津保浩、里見正隆、原田恭行
    • Journal Title

      食品と容器

      Volume: 53巻 2号 Pages: 120-125

    • NAID

      120005761744

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 外的プリファレンスマッピング手法を用いた北海道産魚醤油の道央圏での 消費者の嗜好性評価2024

    • Author(s)
      松田亙・傳法貴司(北海道魚醤油生産組合)・吉川修司・田巻昭彦(道総研食加研)・鈴木崇宏・平山高光・舩津保浩 (酪農大食と健康)
    • Organizer
      令和6年度日本水産学会春季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02411
  • [Presentation] 主原料と発酵法が北海道魚醤油の品質特性に与える影響2023

    • Author(s)
      松田亙(小樽海洋水産)・田中彰・吉川修司(道総研食加研)、池澤奎吾・前田尚之(酪農大食と健康)、宮崎早花(酪農大循環農)、大谷克城・舩津保浩(酪農大食と健康)
    • Organizer
      日本食品科学工学会第70回記念大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02411
  • [Presentation] 北海道魚醤油の品質特性に関する調査研究2022

    • Author(s)
      松田亙(小樽海洋水産)・田中彰・吉川修司・小泉次郎・山田加一朗(道総研食加研究)・池澤奎吾・前田尚之・大谷克城・舩津保浩(酪農大食と健康)
    • Organizer
      令和4年度水産利用関係研究開発推進会議研究会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02411
  • [Presentation] 蒲鉾ロスの再利用を目的とした循環型食品加工技術の開発2012

    • Author(s)
      舩津保浩,里見正隆,原田恭行
    • Organizer
      26thビジネスEXPO
    • Place of Presentation
      アクセスサッポロ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 魚醤油から分離されたチラミン生成菌の性状

    • Author(s)
      里見正隆、 小善圭一、 舩津保浩、 矢野豊
    • Organizer
      平成 24 年日本水産学会秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 主原料の違いと酵素剤の添加が魚醤油の品質に与える影響

    • Author(s)
      舩津保浩,舊谷亜由美,原田恭行,小善圭一,高野隆司,里見正隆
    • Organizer
      第33回日本食品微生物学会学術総会
    • Place of Presentation
      アクロス福岡
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 蒲鉾ロスの再利用を目的とした循環型加工技術の開発

    • Author(s)
      舩津保浩、原田恭行、里見正隆
    • Organizer
      26th ビジネス EXPO
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 仕込時の砂糖の量と乳酸菌種の違いが魚醤油の品質に与える影響II-特に最終製品の品質についてー仕込時の砂糖の量と乳酸菌種の違いが魚醤油の品質に与える影響2-特に最終製品の品質についてー

    • Author(s)
      高野隆司、高田康平、小善圭一、原田恭行、里見正隆、舩津保浩
    • Organizer
      平成 23 年日本水産学会秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 主原料の違いと酵素剤の添加が魚醤油の品質に与える影響

    • Author(s)
      舩津保浩、舊谷亜由美、原田恭行、小善圭一、高野隆司、里見正隆
    • Organizer
      33回日本食品微生物学会学術集会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • [Presentation] 仕込時の砂糖の量と乳酸菌種の違いが魚醤油の品質に与える影響2-特に最終製品の品質についてー仕込時の砂糖の量と乳酸菌種の違いが魚醤油の品質に与える影響1ー特にもろみの品質についてー

    • Author(s)
      高野隆司、高田康平、小善圭一、原田恭行、里見正隆、舩津保浩
    • Organizer
      平成 23 年日本水産学会秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22500769
  • 1.  SATOMI Masataka (00344325)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 8 results

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