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Kumura Haruto
玖村 朗人
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Alternative Names
KUMURA HARUTO 玖村 朗人
KUMURA Haruto 玖村 朗人
玖村 朗人 クムラ ハルト
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Researcher Number
00241365
Other IDs
Affiliation (Current)
2022: 北海道大学, 北方生物圏フィールド科学センター, 教授
Affiliation (based on the past Project Information)
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2016: 北海道大学, 農学研究院, 教授
2013 – 2015: 北海道大学, (連合)農学研究科(研究院), 教授
2006: 北海道大学, 大学院・農学研究院, 助教授
2006: Hokkaido Univ., Research Faculty of Agriculture, Associate Professor, 大学院農学研究院, 助教授
2004 – 2005: 北海道大学, 大学院・農学研究科, 助教授
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2002: 北海道大学, 大学院・農学研究科, 助教授
1999 – 2000: 北海道大学, 大学院・農学研究科, 助教授
1996 – 1998: 北海道大学, 農学部, 助手
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Review Section/Research Field
Principal Investigator
Applied animal science
/
Eating habits
/
Eating habits, studies on eating habits
Except Principal Investigator
Applied molecular and cellular biology
/
応用微生物学・応用生物化学
Keywords
Principal Investigator
細胞培養 / 乳腺 / 乳蛋白質 / 乳腺上皮細胞 / カゼイン / 紅麹菌 / 機能性代謝産物 / 脂質代謝 / シトリニン / モナコリン
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/ HMG-CoA / プロバイオティクス / 酵母 / 発酵乳製品 / 免疫グロブリンE(IgE) / 乳製品 / probiotics / yeast / fermented dairy products
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Except Principal Investigator
ラクトペルオキシダーゼ / ヘム結合 / 抗菌活性 / 組換え体 / ミルクタンパク質 / 立体構造 / 二次講造 / lactoperoxidase / heme-binding / anti-microbial activity / recombinant protein / milk protein / secondary structure / 糖転移 / グリコシダーゼ / 合成酵素 / transglycosidation / glycosylase / synthase
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Research Projects
(
6
results)
Research Products
(
4
results)
Co-Researchers
(
7
People)
Project Start Year (Newest)
Project Start Year (Oldest)
Development of novel food materials for lifestyle disease prevention using edible fungi
Principal Investigator
Principal Investigator
KUMURA HARUTO
Project Period (FY)
2013 – 2016
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
Research Field
Eating habits
Research Institution
Hokkaido University
Fundamental study on yeasts from dairy origin for the novel probiotic application
Principal Investigator
Principal Investigator
KUMURA Haruto
Project Period (FY)
2004 – 2006
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
Research Field
Eating habits, studies on eating habits
Research Institution
HOKKAIDO UNIVERSITY
Research on Glycosylases which Obtained New Functions by Mutation on Catalytic Residue.
Principal Investigator
KIMURA Atsuo
Project Period (FY)
2002 – 2004
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
Research Field
応用微生物学・応用生物化学
Research Institution
HOKKAIDO UNIVERSITY
Structure and functional studies of bovine lactoperoxidase
Principal Investigator
SHIMAZAKI Kei-ichi
Project Period (FY)
1999 – 2000
Research Category
Grant-in-Aid for Scientific Research (B).
Research Field
Applied molecular and cellular biology
Research Institution
HOKKAIDO UNIVERSITY
ブタ乳腺上皮細胞の培養と樹立株の構築
Principal Investigator
Principal Investigator
玖村 朗人
Project Period (FY)
1997 – 1998
Research Category
Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
Research Field
Applied animal science
Research Institution
Hokkaido University
ブタ乳腺上皮細胞の分離・樹立
Principal Investigator
Principal Investigator
玖村 朗人
Project Period (FY)
1996
Research Category
Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
Research Field
Applied animal science
Research Institution
Hokkaido University
All
2017
2016
2015
2014
All
Presentation
[Presentation] 胆汁酸誘導性未病状態の脱脂乳チーズによる改善作用
2017
Author(s)
高橋 勇太郎, 李 東根, 李 娟美, 趙 佳賢, 加茂 佳恵, 多田 幸司, 堀 将太, 花井 健人, 竹内 あかり, 田中 愛健, 清水 英寿, 若松 純一, 原 博, 石塚 敏, 玖村 朗人
Organizer
日本農芸化学会京都大会
Place of Presentation
京都女子大学(京都府・京都市)
Year and Date
2017-03-17
Data Source
KAKENHI-PROJECT-25350120
[Presentation] 胆汁酸誘導性病態の発症に及ぼす脱脂乳チーズ摂取の作用
2016
Author(s)
高橋 勇太郎, 李 娟美, 趙 佳賢, 加茂 佳恵, 多田 幸司, 堀 将太, 花井 健人, 竹内 あかり, 田中 愛健, 清水 英寿, 若松 純一, 原 博, 石塚 敏, 玖村 朗人
Organizer
日本農芸化学会北海道支部大会
Place of Presentation
ホテル函館ロイヤル(北海道・函館市)
Year and Date
2016-08-06
Data Source
KAKENHI-PROJECT-25350120
[Presentation] ホエイ培地上における紅麹菌の二次代謝産物産生条件の検討
2015
Author(s)
○大津山 建,小柳 遥佳,帯刀 実穂,小林 謙,石塚 敏,玖村 朗人
Organizer
日本農芸化学会北海道支部大会
Place of Presentation
北海道大学(札幌市)
Year and Date
2015-11-14
Data Source
KAKENHI-PROJECT-25350120
[Presentation] ホエー培地上における紅麹菌の二次代謝産物産生条件の検討
2014
Author(s)
大津山 建、小柳 遥佳、帯刀 実穂、小林 謙、石塚 敏、玖村 朗人
Organizer
平成26年度 日本農芸化学会北海道支部・東北支部 合同支部大会
Place of Presentation
北海道大学農学部(札幌市)
Year and Date
2014-09-23
Data Source
KAKENHI-PROJECT-25350120
# of Projects (Dsc)
# of Projects (Asc)
1.
SHIMAZAKI Kei-ichi
(10091547)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
2.
TANAKA Tetsuya
(00322842)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
3.
NAKAMURA Shingo
(50003570)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
4.
KIMURA Atsuo
(90186312)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
5.
MORI Haruhide
(80241363)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
6.
OKUYAMA Masayuki
(00344490)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
0 results
7.
石塚 敏
(00271627)
# of Collaborated Projects:
1 results
# of Collaborated Products:
4 results
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