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IWANAMI Shunsuke  岩波 俊介

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岩波 俊介  イワナミ シユンスケ

SHUNSUKE IWANAMI  岩波 俊介

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Researcher Number 00290669
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 苫小牧工業高等専門学校, 創造工学科, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2023: 苫小牧工業高等専門学校, 創造工学科, 教授
2017: 苫小牧工業高等専門学校, 創造工学科, 教授
2015 – 2016: 苫小牧工業高等専門学校, その他部局等, 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 38050:Food sciences-related / Food science
Keywords
Principal Investigator
登熟判定 / 果菜 / 分光画像解析 / WR-LCTF / 液晶波長可変フィルタ / おいしさ / 五基本味 / 食品 / 統計的数値解析 / 味覚・嗅覚 … More / 醸造 / 調味料 / 味覚 / データ解析 / ケミカルセンサ / 化学分析 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (11 results)
  • Co-Researchers

    (5 People)
  •  Application of Spectroscopic Image Analysis Technology Using Liquid Crystal Tunable Filter to Fruit Vegetable Ripening Judgment SystemPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      岩波 俊介
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 38050:Food sciences-related
    • Research Institution
      Tomakomai National College of Technology
  •  Creation of taste and olfactory recognition system for digitizing taste by integration of chemical sensorPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SHUNSUKE IWANAMI
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Tomakomai National College of Technology

All 2018 2017 2016 2015

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 食酢中の有機酸成分と酸度,糖度等の各種物性との関係2015

    • Author(s)
      柿崎綾介,小島洋一郎,岩波俊介
    • Journal Title

      日本味と匂学会誌

      Volume: 22 Pages: 389-392

    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] 赤紫系果実を用いた果実酢製造条件における色調,および機能性成分の挙動2018

    • Author(s)
      貝沼元気,小島洋一郎,岩波俊介,岩山大介
    • Organizer
      日本食品工学会第19回(2018年度)年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] 統計的数値解析法を利用した北海道産調味料の評価2017

    • Author(s)
      横谷彩花,岩波俊介,山口和美,小島洋一郎,渡邉駿
    • Organizer
      日本食品工学会第18回(2017年度)年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] エビおよびホッキ魚醤油の醸造条件の検討2017

    • Author(s)
      大頭桃子,岩波俊介,山口和美,小島洋一郎
    • Organizer
      日本食品工学会第18回(2017年度)年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] 赤紫系果実を用いた果実酢製造工程における発酵条件の検討2017

    • Author(s)
      貝沼元気,岩波俊介,山口和美,小島洋一郎,岩山大介,石川勇人
    • Organizer
      日本食品工学会第18回(2017年度)年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] 赤紫系果実の機能性を維持した果実酢発酵条件の検討2016

    • Author(s)
      岩山大介,岩波俊介,小島洋一郎,石川勇人
    • Organizer
      日本食品工学会第17回(2016年度)年次大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学(品川キャンパス)
    • Year and Date
      2016-08-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] 異種センサ群とマルチモーダル情報処理の融合による風味調味料のおいしさ評価2016

    • Author(s)
      渡邊駿,小島洋一郎,岩波俊介,一戸善弘,矢神雅規,横山徹,北間正崇,三澤顕次
    • Organizer
      日本食品工学会第17回(2016年度)年次大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学(品川キャンパス)
    • Year and Date
      2016-08-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] センシングデータと階層型意志決定法(AHP)を活用した紅茶飲料の識別2016

    • Author(s)
      小島洋一郎,大橋智志,三上剛,岩波俊介,一戸善弘,矢神雅規,横山徹,北間正崇,三澤顕次
    • Organizer
      日本食品工学会第17回(2016年度)年次大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学(品川キャンパス)
    • Year and Date
      2016-08-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] 食酢中の有機酸成分と酸度,糖度等の各種物性との関係2015

    • Author(s)
      柿崎綾介,田中沙樹,小島洋一郎,清水祐一,岩波俊介
    • Organizer
      日本食品工学会年次大会
    • Place of Presentation
      広島市立大学
    • Year and Date
      2015-08-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] ホッキ魚醤油醸造過程における製造条件の検討2015

    • Author(s)
      田中沙樹,柿崎綾介,岩山大介,渡邉駿, 小島洋一郎,岩波俊介, 清水祐一
    • Organizer
      日本食品工学会年次大会
    • Place of Presentation
      広島市立大学
    • Year and Date
      2015-08-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • [Presentation] 赤紫系果実の機能性を維持した果実酢発酵条件の検討2015

    • Author(s)
      岩山大介,小島洋一郎,岩波俊介
    • Organizer
      日本食品工学会年次大会
    • Place of Presentation
      広島市立大学
    • Year and Date
      2015-08-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K14741
  • 1.  小島 洋一郎 (50300504)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 11 results
  • 2.  甲野 裕之 (70455096)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  山口 和美 (00133702)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 4.  原田 恵雨 (70634905)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  若生 一広 (90500893)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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