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IOKU Kana  井奥 加奈

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Ioku Kana  井奥 加奈

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Researcher Number 40243282
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Affiliation (Current) 2025: 大阪教育大学, 教育学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2017 – 2019: 大阪教育大学, 教育学部, 教授
2013 – 2014: 大阪教育大学, 教育学部, 教授
2012: 大阪教育大学, 教育学部, 准教授
2002 – 2005: 大阪教育大学, 教育学部, 助教授
1994 – 1997: 大阪教育大学, 教育学部, 助手
1996: 大阪教育大学, 教育学科, 助手
1994: 大阪教育大学, 教育学部・家政教育講座, 文部教官助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
家政学 / Eating habits / Eating habits, studies on eating habits / 食生活
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 家政学
Keywords
Principal Investigator
キャベツ / 官能評価 / β-グルコシターゼ / ケルセチン / フラボノイド / 食品 / 遊離アミノ酸 / 全糖量 / 焼き調理 / パプリカ … More / 調理方法 / 加熱調理 / 有機酸 / 遊離糖 / 甘さ評価 / 野菜 / フレーバーリリース / テクスチャー / おいしさ / 野菜類 / 食事成分 / 吸収 / ケルセチン配糖体 / 脂質摂取量 / β-グルコシダーゼ / 脂質過酸化 / 配糖体 / 抗酸化性 … More
Except Principal Investigator
ケルセチン / quercetin / vegetables / フラボノイド / soy / isoflavone / obesity / serum protein / blood rheology / vegetarian diet / ヘマトクリツト値 / 血圧 / 血中脂質 / 大豆 / 野菜 / イソフラボン / 肥満 / 血中タンパク質 / 血液流動性 / 菜食 / cooking procedure / green vegetables / 血中ケルセチン濃度 / 食事摂取量 / 調理 / 緑黄色野菜 / cooking method / flavonoid / antioxidant / 配糖体 / タマネギ / 調理操作 / 抗酸化性物質 / 野菜類 / すりごま / 食品 / 保存 / 匂い / 色素 / 脂質酸化 / 紫外線 / 包装 Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (9 results)
  • Co-Researchers

    (4 People)
  •  Effects of taste and texture of vegetables on unbalanced diet and development of cooking programPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Ioku Kana
    • Project Period (FY)
      2017 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University
  •  The relationship of the palatability of the vegetables, the ingredient content and texturePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      IOKU Kana
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University
  •  Effect of cooking procedures with green vegetables on concentrations of food functional compounds in blood

    • Principal Investigator
      TAKEI Yoko
    • Project Period (FY)
      2003 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University
  •  The effects of the vegetarian diet (soy and vegetables) on blood rheology and health status in middle-aged women

    • Principal Investigator
      OKUDA Toyoko
    • Project Period (FY)
      2003 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University
  •  野菜類に含まれるフラボノイド配糖体の小腸内における加水分解に及ぼす食事成分の影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      井奥 加奈
    • Project Period (FY)
      2002 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University
  •  食餌に含まれる抗酸化性配糖体の消化・吸収に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      井奥 加奈
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University
  •  Effect of antioxidative glycoside compounds in food on domestic cooking processes

    • Principal Investigator
      TAKEI Yoko
    • Project Period (FY)
      1995 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University
  •  食餌性抗酸化配糖体の糖置換位置が抗酸化能に及ぼす影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      井奥 加奈
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University
  •  食品の保存性に及ぼす包装の影響

    • Principal Investigator
      TAKEI Yoko
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Osaka Kyoiku University

All 2019 2018 2014 2006 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Effect of intake and cooking procedures of green vegetables on quercetin concentration in human plasma.2006

    • Author(s)
      Kana Ioku, et al.
    • Journal Title

      FFI journal 211(in printed)

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500537
  • [Journal Article] 緑黄色野菜の継続的な摂取と調理形態が血漿ケルセチン濃度に及ぼす影響2006

    • Author(s)
      井奥加奈
    • Journal Title

      FFIジャーナル 211(印刷中)

    • NAID

      40015347947

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500537
  • [Presentation] 赤パプリカのオーブン加熱における甘味関連成分の変動2019

    • Author(s)
      井奥加奈、青木文香、毛利哲、岸田恵津
    • Organizer
      日本調理科学会 平成31年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00817
  • [Presentation] 質問紙調査による関西在住の消費者における野菜の消費意識と調理方法の比較2018

    • Author(s)
      井奥加奈、川越星来、山本真子、岸田恵津
    • Organizer
      日本調理科学会平成30年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00817
  • [Presentation] 1997年と2016年の野菜の調査からみた野菜の調理方法の比較2018

    • Author(s)
      橘 ゆかり, 井奥 加奈
    • Organizer
      平成30年度大会(一社)日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00817
  • [Presentation] 1997年と2016年における野菜の調査からみた野菜の調理方法の比較2018

    • Author(s)
      橘ゆかり、井奥加奈
    • Organizer
      日本調理科学会平成30年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00817
  • [Presentation] 質問紙調査による関西在住の消費者における野菜の消費意識と調理方法の比較2018

    • Author(s)
      井奥 加奈, 川越 星来, 山本 真子, 岸田 恵津
    • Organizer
      平成30年度大会(一社)日本調理科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00817
  • [Presentation] 蒸し加熱の違いがキャベツのテクスチャーに及ぼす影響2014

    • Author(s)
      井奥加奈、高瀬珠未、岸田恵津
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      第66回大会(北九州国際会議場)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500944
  • [Presentation] 蒸し加熱の違いがキャベツのテクスチャーに及ぼす影響

    • Author(s)
      井奥加奈,高瀬珠未,岸田恵津
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      北九州国際会議場
    • Year and Date
      2014-05-23 – 2014-05-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500944
  • 1.  TAKEI Yoko (30017248)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  OKUDA Toyoko (90047308)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  KOHDA Katsuyasu (60273182)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  KAJIWARA Naemi (10131541)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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