• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Yukawa Natsuko  湯川 夏子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

YUKAWA Natsuko  湯川 夏子

NATSUKO Yukawa  湯川 夏子

Less
Researcher Number 40259510
Other IDs
External Links
Affiliation (Current) 2025: 京都教育大学, 教育学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2025: 京都教育大学, 教育学部, 教授
2017 – 2023: 京都教育大学, 教育学部, 教授
2007 – 2016: Kyoto University of Education, 教育学部, 准教授
2006: 京都教育大学, 教育学部, 助教授
2005: 神戸学院女短大, 助教授 … More
2003 – 2004: 神戸学院女子短期大学, 家政科, 助教授
1999 – 2000: 神戸学院女子短期大学, 家政科, 助教授
1998: 神戸学院女子短期大学, 専任講師 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits, studies on eating habits / Eating habits / ケア学
Except Principal Investigator
Education on school subjects and activities / 教科教育
Keywords
Principal Investigator
料理療法 / 調理 / 認知症ケア / 認知症 / 高齢者 / 認知症予防 / 非薬物療法 / 医療・福祉 / アクティビティ / 在宅 … More / 食欲 / 調理音 / お菓子作り / コロナ禍 / 高齢者サロン / カナダ / 地域包括ケア / MCI / 地域 / 日系カナダ人 / ビデオ・エスノグラフィー / 地域サロン / 軽度認知障害(MCI) / 調理活動 / 高齢者施設 / 介入調査 / 料理活動 / 認知症高齢者 / 料理 / リハビリテーション / グループホーム / 痴呆症 … More
Except Principal Investigator
international understanding / making cookies and cakes / class activities / extracurriculum / kindergarten / elementary school / cooking education / integrated studies / 調理技術 / 食物教育 / 家庭科教育 / 小学校中学年 / 総合的学習の時間 / 学校教育 / 国際理解 / 菓子作り / 学級活動 / 課外活動 / 幼稚園 / 小学校 / 調理教育 / 総合的な学習の時間 / 国際情報交流,フランス / 国際情報交換(フランス) / うま味 / 教育プログラム / 教育効果 / 和食(日本食) / 日本版味覚教育 / フランス版味覚教育 / 授業プログラム / 五感の体験教育 / 教育実践 / 学習指導案 / データベース / 評価 / カリキュラム / 実践モデル / 食育 Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (47 results)
  • Co-Researchers

    (10 People)
  •  こどもの居場所づくりにおける調理活動の効果-不登校児童を対象として―Principal Investigator

    • Principal Investigator
      湯川 夏子
    • Project Period (FY)
      2025 – 2028
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kyoto University of Education
  •  自宅における認知症ケアと予防に役立つ料理療法プログラムの開発と効果評価Principal Investigator

    • Principal Investigator
      湯川 夏子
    • Project Period (FY)
      2020 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kyoto University of Education
  •  Development and effects of Therapeutic Cooking Program for the elderly with mild dementia in the communityPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YUKAWA Natsuko
    • Project Period (FY)
      2017 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University of Education
  •  A practical study aiming at the construction and dissemination of "cooking activity support method" for elderly people with dementiaPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YUKAWA Natsuko
    • Project Period (FY)
      2013 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      ケア学
    • Research Institution
      Kyoto University of Education
  •  The construction of program for practical education of agriculture and food system as general study

    • Principal Investigator
      TSUCHIYA Hideo
    • Project Period (FY)
      2011 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Education on school subjects and activities
    • Research Institution
      Kyoto University of Education
  •  Proposal of a model curriculum for food education focusing on the combination of all subjects, the period for integrated studies and special activities.

    • Principal Investigator
      MASUZAWA Yasuo
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Education on school subjects and activities
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Development of Therapeutic Cooking Program for Elderly People to Support Independence and Relief of Behavioral and Psychological Symptoms of DementiaPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YUKAWA Natsuko
    • Project Period (FY)
      2006 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University of Education
  •  調理活動の療法的活用法の確立をめざす基礎的研究―痴呆性高齢者を対象とした試み―Principal Investigator

    • Principal Investigator
      湯川 夏子
    • Project Period (FY)
      2003 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kobe Gakuin Women's College
  •  A Study for Home Economics Education for the Middle Grades of Japanese Elementary School with Aim of its Connection with Life Environment Studies-As a Case of Integrated Studies-

    • Principal Investigator
      TOSHIKO Yukawa
    • Project Period (FY)
      1998 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      教科教育
    • Research Institution
      Nara University of Education

All 2023 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2009 2008 2007 2005 2004 Other

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 認知症ケアと予防に役立つ料理療法2014

    • Author(s)
      湯川夏子、前田佐江子、明神千穂
    • Total Pages
      114
    • Publisher
      クリエイツかもがわ
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Book] フランス味覚休刊現地レポート2012

    • Author(s)
      土屋英男、湯川夏子、他
    • Total Pages
      37
    • Publisher
      (株)モクモク流農村産業研究所
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23531254
  • [Journal Article] Therapeutic Cooking2019

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science of Japan

      Volume: 52 Issue: 5 Pages: 293-298

    • DOI

      10.11402/cookeryscience.52.293

    • NAID

      130007728242

    • ISSN
      1341-1535, 2186-5787
    • Year and Date
      2019-10-05
    • Language
      Japanese
    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Journal Article] 料理療法ー調理活動による認知症予防とケアの効果2019

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      臨床栄養

      Volume: 134(3) Pages: 290-291

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Journal Article] 認知症予防に役立つ料理療法2018

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      臨床老年看護

      Volume: 25(2) Pages: 57-65

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Journal Article] 高齢者の食を支えるーデンマークにおける配食サービス調査からー2018

    • Author(s)
      立松麻衣子,湯川 夏子,明神千穂
    • Journal Title

      奈良教育大学紀要

      Volume: 67(1) Pages: 151-159

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Journal Article] 懐かしの「粉もん」メニューの開発―「料理すること」の認知症高齢者に対する効用2017

    • Author(s)
      湯川夏子、明神千穂
    • Journal Title

      平成28年度年報

      Volume: 32 Pages: 457-461

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Journal Article] 高齢者ケアにおける「料理療法」のめざすもの-『認知症ケアと予防に役立つ料理療法』の出版にあたって-2015

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      人間生活工学

      Volume: 16 Pages: 59-61

    • NAID

      40020425380

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Journal Article] 中学校「技術・家庭科」における栽培と調理実習の連携の現状 ー京都府の中学校教員への調査からー2014

    • Author(s)
      中須晴南 ・ 湯川夏子 ・ 土屋英男 ・ 中西洋子
    • Journal Title

      京都教育大学教育実践研究紀要

      Volume: 第14号 Pages: 51-60

    • NAID

      120006397444

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23531254
  • [Journal Article] フランスの味覚教育の現状と課題 ー現地調査からー2013

    • Author(s)
      土屋英男 ・ 中村みなみ ・ 湯川夏子
    • Journal Title

      京都教育大学 教育実践研究紀要

      Volume: 第13号 Pages: 135-144

    • NAID

      120006397354

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23531254
  • [Journal Article] フランスの味覚教育の現状と課題 ー文献調査からー2013

    • Author(s)
      中村みなみ ・ 土屋英男 ・ 湯川夏子
    • Journal Title

      京都教育大学 教育実践研究紀要

      Volume: 第13号 Pages: 129-134

    • NAID

      120006397333

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23531254
  • [Journal Article] 高齢者を対象とした食育-認知症予防の料理術-2009

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      冷凍 (印刷中)

    • NAID

      10025637084

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500645
  • [Journal Article] 料理活動をケアプランにつなげて認知症高齢者のADLが向上した一事例2009

    • Author(s)
      湯川夏子、前田佐江子、平嶺富美子、大垣まり子、益永万理
    • Journal Title

      認知症ケア事例ジャーナル 1巻4号

      Pages: 479-485

    • NAID

      40016578548

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500645
  • [Journal Article] 料理活動をケアプランにつなげて認知症高齢者のADLが向上した一事例2009

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      認知症ケア事例ジャーナル 1巻4号

      Pages: 479-485

    • NAID

      40016578548

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500645
  • [Journal Article] 高齢者施設における「料理療法」の試み-片麻痺認知症高齢者を対象とした事例報告-2008

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      京都教育大学紀要 112

      Pages: 99-109

    • NAID

      110006624933

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500645
  • [Journal Article] 高齢者施設における「料理療法」の試み-片麻痺認知症高齢者を対象とした事例報告-2008

    • Author(s)
      湯川夏子、我如古菜月、明神千穂、前田佐江子、平嶺富美子
    • Journal Title

      京都教育大学紀要 112巻

      Pages: 99-109

    • NAID

      110006624933

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500645
  • [Journal Article] 高齢者にとっての料理活動の効用-「総合的な学習」へのヒント-2005

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      家庭科教育 第79巻第2号

      Pages: 58-61

    • NAID

      40006605378

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15700487
  • [Journal Article] 料理で生き生き-高齢者施設におけるアクティビティケアの取り組み-2005

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Journal Title

      人間生活工学 第6巻1号

      Pages: 6-9

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15700487
  • [Journal Article] 介護福祉士養成における家政系教育内容の再構築-「福祉家政学」を志向する提言として-2004

    • Author(s)
      湯川夏子, 立松麻衣子, 湯川聰子, 白澤恵一
    • Journal Title

      介護福祉学 Vol.11(1)

      Pages: 36-52

    • NAID

      110009564630

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15700487
  • [Presentation] お菓子作りの価値的意義について2023

    • Author(s)
      明神千穂,中野なつみ,湯川夏子
    • Organizer
      日本家政学会関西支部 第45回研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02387
  • [Presentation] MCIおよび軽度認知症高齢者に対する非薬物療法の取組と可能性-「おやつ倶楽部」における料理療法を例としてー2021

    • Author(s)
      湯川夏子,前田 佐江子,明神 千穂,村山 由美,久保 陽子
    • Organizer
      日本いけばな療法学会第二回年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 認知症高齢者を対象とした料理療法における支援方法の動画解析2021

    • Author(s)
      明神千穂, 服部亜香里, 仲濱琴乃, 小澤一哉, 前田佐江子, 櫛勝彦, 湯川夏子
    • Organizer
      日本調理科学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02387
  • [Presentation] Examination of methodologies for introducing volunteer-led " therapeutic cooking" program to Japanese Canadian older adults with dementia in Canada2020

    • Author(s)
      Chiho Myojin, Kaori Gocsman Keiko Funahashi, Yoko Watase, Saeko Maeda,Natsuko Yukawa, Cathy Makihara
    • Organizer
      34th Virtual International Conference of Alzheimer's Disease International
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] Effect of therapeutic cooking for the elderly with mild dementia and mild cognitive impairment (MCI) - from a practical research at a " confectionery cooking club" in a nursing home in Japan2020

    • Author(s)
      Natsuko Yukawa, Saeko Meda,Chiho Myojin, Minako Kobayashi, Hiromi Terada, Yumi Murayama, Yoko Kubo
    • Organizer
      34th Virtual International Conference of Alzheimer's Disease International
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 京都教育大学におけるSDGsへの取組と可能性ーMCIおよび軽度認知症高齢者に対する料理療法に関する研究を例としてー2019

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Organizer
      令和元年度日本教育大学協会研究集会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 高齢者地域サロンにおける料理療法導入の試み―介護予防を目的として―2019

    • Author(s)
      湯川夏子、飯塚真由、岡田利子、昆布睦育巳、明神千穂
    • Organizer
      日本認知症ケア学会第20回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 「料理療法」の提唱―調理による認知症予防の実践的研究―2018

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 軽度認知症高齢者を対象とした料理療法の効果-「おやつ倶楽部」における実践より-2018

    • Author(s)
      湯川夏子,前田佐江子,明神千穂,小林未奈子,寺田弘美,村山由美,久保陽子
    • Organizer
      2018年度認知症ケア学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 高齢者地域サロンにおける料理活動の導入と効果―介護予防の視点から―2018

    • Author(s)
      湯川夏子、飯塚真由、岡田利子、昆布睦育巳、明神千穂
    • Organizer
      日本調理科学会平成30年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 認知症ケアと予防に役立つ和食調理のすすめ方2018

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Organizer
      日本調理科学会平成30年度大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] EFFECTS OF THERAPEUTIC COOKING ON ELDERLY PEOPLE WITH SENILE DEMENTIA AND THEIR STAFF IN A GROUP HOME IN JAPAN2017

    • Author(s)
      Chiho Myojin, Kayo Tsuchikawa, Ikuko Kimura, Natsuko Yukawa
    • Organizer
      第32回国際アルツハイマー病協会国際会議
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] Effects of theapeutic cooking on elderly people with dementia and their staff in a group home in Japan2017

    • Author(s)
      Chiho Myojin, Kayo Tsuchikawa, Ikuyo Kimura, Natsuko Yukawa
    • Organizer
      第32回国際アルツハイマー病協会国際会議
    • Place of Presentation
      国立京都国際会館
    • Year and Date
      2017-04-26
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Presentation] 軽度認知症後期高齢者に料理療法を実施して2017

    • Author(s)
      村山由美,小林未奈子,寺田弘美,久保陽子,明神千穂, 前田佐江子,湯川夏子
    • Organizer
      2017年度関西地域大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 懐かしの「粉もん」メニューによる料理療法の効果―軽度認知症高齢者を対象とした取組2017

    • Author(s)
      湯川夏子, 前田佐江子, 明神千穂 , 平川美奈子, 寺田 弘美, 村山 由美, 久保陽子
    • Organizer
      日本調理科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00919
  • [Presentation] 認知症高齢者に対する料理療法における支援方法の検討‐調理操作の指標作成の試み‐2016

    • Author(s)
      明神千穂、西口のどか、村田真紀、小澤一哉、橘育代、土川嘉代、木村育子、湯川夏子
    • Organizer
      日本認知症ケア学会第17回大会
    • Place of Presentation
      神戸国際展示場
    • Year and Date
      2016-06-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Presentation] 認知症高齢者に対する「料理療法」の効果‐デイサービス施設における実施例‐2015

    • Author(s)
      湯川夏子、明神千穂、内田隆、三浦めぐみ、大伴和彦、長瀬和政
    • Organizer
      第5回日本認知症予防学会学術集会
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場
    • Year and Date
      2015-09-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Presentation] 認知症ケアと予防に役立つ料理活動2014

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関西支部
    • Place of Presentation
      大阪市立大学 梅田サテライト 文化交流センター
    • Year and Date
      2014-11-28
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Presentation] 中学校技術・家庭科における栽培と調理実習の連携授業2013

    • Author(s)
      中須晴南 ・ 山下道夫 ・ 橋本松子 ・ 内海真奈美 ・ 湯川夏子
    • Organizer
      日本食育学会 ・ 第7回学術大会
    • Place of Presentation
      東京聖栄大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23531254
  • [Presentation] 中学校「技術・家庭科」における栽培と調理実習の連携の現状 ー京都府の中学校教員への調査からー2013

    • Author(s)
      中須晴南 ・ 湯川夏子 ・ 中西洋子
    • Organizer
      日本家庭科教育学会 第56回大会
    • Place of Presentation
      弘前大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23531254
  • [Presentation] 認知症高齢者に対する「料理療法」実施料理内容の検討2008

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年大会
    • Place of Presentation
      椙山女学園大学
    • Year and Date
      2008-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500645
  • [Presentation] 高齢者施設における「料理療法」の試み-片麻痺認知症高齢者を対象とした事例報告-2007

    • Author(s)
      湯川夏子
    • Organizer
      創立40周年日本調理科学会平成19年度大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2007-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18500645
  • [Presentation] 認知症高齢者グループホームにおける料理活動の効果 一男性入居者を対象として一

    • Author(s)
      明神千穂,土川嘉代,湯川夏子
    • Organizer
      日本家政学会第65回大会
    • Place of Presentation
      昭和女子大学(東京都世田谷区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Presentation] 「料理療法」に適合するおやつのメニュー開発とその効果

    • Author(s)
      明神千穂、丸山夏美、湯川夏子、木村育子、土川嘉代
    • Organizer
      第15回日本認知症ケア学会大会
    • Place of Presentation
      東京国際フォーラム(東京都千代田区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Presentation] 小学校における米を題材とした味覚教育の実践

    • Author(s)
      湯川夏子・堀マリア
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      北九州国際会議場
    • Year and Date
      2014-05-23 – 2014-05-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23531254
  • [Presentation] 中学校「技術・家庭科」における栽培と調理実習の連携授業の実践 ー連携に適した野菜の選定及び万願寺とうがらしを用いた教材の提案ー

    • Author(s)
      中須春南・湯川夏子・中西洋子
    • Organizer
      日本家政教育学会
    • Place of Presentation
      岡山大学教育学部
    • Year and Date
      2014-06-28 – 2014-06-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23531254
  • [Presentation] おやつを用いた「料理療法」の導入とその効果

    • Author(s)
      明神千穂、湯川夏子ほか
    • Organizer
      日本認知症ケア学会
    • Place of Presentation
      ホテルさっぽろ芸文館
    • Year and Date
      2015-05-23 – 2015-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • [Presentation] ディサービスにおける「料理療法」導入とその効果

    • Author(s)
      湯川夏子、明神千穂、内田隆、三浦めぐみ、大伴和彦、長瀬和政
    • Organizer
      第15回日本認知症ケア学会大会
    • Place of Presentation
      東京国際フォーラム(東京都千代田区)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25510001
  • 1.  明神 千穂 (90529752)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 21 results
  • 2.  櫛 勝彦 (30324726)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 3.  MASUZAWA Yasuo (30119622)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  KISHIDA Etsu (70214773)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  NAGATA Tomoko (10283920)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  KUBO Kaori (10190836)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  TSUCHIYA Hideo (20188577)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 8.  TOSHIKO Yukawa (10078818)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  鋤納 心 (30645734)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  MAEDA Saeko
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi