• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

HIRATA Takashi  平田 孝

ORCIDConnect your ORCID iD *help
Researcher Number 40273495
Other IDs
External Links
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2013: 四條畷学園大学, リハビリテーション学部, 教授
2012: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 教授
2002 – 2011: 京都大学, 農学研究科, 教授
2009 – 2010: Kyoto University, 大学院・農学研究科, 教授
2002: Kyoto University, Graduate School of Agriculture, Professor, 大学院・農学研究科, 教授 … More
2000 – 2001: 京都大学, 農学研究科, 助教授
1999: 京都大学, 大学院・農学研究科, 助教授
1997 – 1998: Kyoto Univ., Graduate School of Agric., Associate Professor, 農学研究科, 助教授
1995 – 1996: Kyoto University Faculty of Agriculture Associate Professor, 農学部, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Fisheries chemistry / Fisheries chemistry
Except Principal Investigator
Fisheries chemistry
Keywords
Principal Investigator
EPA / GSH / 機能性成分 / カロテノイド / ヘモシアニン / 甲殻類 / フェノールオキシダーゼ / 黒変 / エビ / 二酸化炭素 … More / メラニン / 肥満細胞 / 海洋生物 / アレルギー / Pheomelanin / Carbon dioxide / Phenoloxidase / Hemocyanin / Prawns / Melanin / Melanosis / Crustaceans / クチクラ / 冷凍エビ / クルマエビ / フェオメラニン / MELANOMA / INFLAMMATION / LOX / OXIDATION / TRANS ISOMER / 脂肪酸 / 異性体 / エイコサペンタエン酸 / LTB4 / 高度不飽和脂肪酸 / シス異性体 / 酸化安定性 / メラノーマ / 炎症 / リポキシゲナーゼ / 酸化 / トランス異性体 / postharvest storage / functional component / glutathione disulfide / Glutathione / カキ / ホタテガイ / ハマチ / 魚介類 / 総グルタチオン / 貯蔵 / 酸化型グルタチオン / グルタチオン / 機能性 / 酵素分解 / 血管新生 / 抗肥満作用 / 食品機能性 / シフォナキサンチン / 脂肪細胞 / 肥満 / 緑藻 / 農林水産物 / 水産学 / 食品 / 酵素 / ビブリオ / 包装 / ホルムアルデヒド / フェノール酸化酵素 / PPARγ / 水産物 / PPAR / 核内受容体 / 高親和性IgEレセプター / 藻類 / シングレットオキシジャン / シアノバクテリア / 紅藻 / スピルリナ / スサビノリ / 一重項酸素 / フリーラジカル / 活性酸素 … More
Except Principal Investigator
核酸関連物質 / 氷蔵 / ハマチ / Glutamate receptor / Umami / Peroxisome ploliferator-activated receptor / Fatty acid transporter / Lipid / Gelatin / Fish meat / Tast-active component / うま味受容 / ラット / 脂肪酸 / 呈味物質 / エキス / FAT / 味細胞 / グルタミン酸 / マウス / 筋肉 / DHAエチルエステル / コラーゲン / 脂質 / タンパク質 / エキス成分 / ブリ / グルタミン酸受容体 / うま味 / ペルオキシソーム増殖剤応答性受容体 / 脂肪酸トランスポーター / 脂肪 / ゼラチン / 魚類筋肉 / 呈味成分 / sensory observation / color / freshness index / impedance / K value / non-destructive analysis / freshness / fish and shellfish / 臭気センサー / 非破壊計測 / 臭気センサ / 魚類 / L^*a^*b^* / 色彩変化 / センサ / 電気特性 / 非破壊法 / 官能評価 / 色彩 / 鮮度指標 / インピーダンス / K値 / 非破壊分析 / 鮮度 / 魚介類 / IMP / Breaking strength / Juiciness / Firmess / Chill storage / Ice storage / Red seabream / Yellowtail / ヒラメ / マグロ / トラフグ / 風味 / 破断強度 / 液汁性 / 歯ごたえ / 冷蔵 / タイ / 酸素添加酵素 / 腸内微生物 / グリシンベタイン / コリン / テラピア / トリメチルアミンオキシド / トリメチルアミン Less
  • Research Projects

    (12 results)
  • Research Products

    (47 results)
  • Co-Researchers

    (15 People)
  •  Enzymatic asymmetric cleavage of aquatic products-derived carotenoids and the bio-modulating mechanism of the enzymolysis productsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      2012 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Shijonawate Gakuen University
      Kyoto University
  •  Anti-obesity activity of siphonaxanthin, a unique carotenoid in green algae, and its mechanism.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      TAKASHI HIRATA
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Shijonawate Gakuen University
      Kyoto University
  •  Inactivation of blackening enzymes in crustaceans by inert gases and prevention of blackening.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      2007 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  核内受容体PPARγに対する海洋生物由来リガンドによるアレルギー抑制Principal Investigator

    • Principal Investigator
      平田 孝
    • Project Period (FY)
      2005 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  The novel pathway of melanosis on crustaceans and its prevention.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto university
  •  魚類におけるトリメチルアミンオキシドの起源と生合成機構に関する研究

    • Principal Investigator
      SAKAGUCHI Morihiko
    • Project Period (FY)
      2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  BIO-MODULATING FUNCTIONS OF TRANS ISOMERS OF POLYUNSATURATED FATTY ACIDS ORIGINATING FROM MARINE LIVESPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      2001 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Studies on taste, flavor and their development of fish meat

    • Principal Investigator
      SAKAGUCHI Morihiko
    • Project Period (FY)
      2000 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Shijonawate Gakuen Junior College
      Kyoto University
  •  海洋生物中に存在する一重項酸素消去・生成化合物の探索と構造解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      平田 孝
    • Project Period (FY)
      1998 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Studies on evaluation of glutathione distribution in fish and shellfish and elucidation of its postharvest behaviorPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      HIRATA Takashi
    • Project Period (FY)
      1996 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  Studies on developing the non-destructive method for freshness assessment of fish and shellfish.

    • Principal Investigator
      SAKAGUCHI Morihiko
    • Project Period (FY)
      1995 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  Studies on Flavor and Texture of Live Fish Meat

    • Principal Investigator
      SAKAGUCHI Morihiko
    • Project Period (FY)
      1994 – 1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (B)
    • Research Field
      Fisheries chemistry
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY

All 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2006 2005 2004 Other

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] Blackspot development on crustaceans during storage(Handbook of Seafood Safety, Quality and Health Applications)(Ed Shahidi, Cerarettin, Miyashita)2011

    • Author(s)
      Kohsuke Adachi, Takashi Hirata
    • Publisher
      Wiley-Blackwell Publisher
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] Seafood Safety and Quality(Blackspot development on crustaceans during storage)2010

    • Author(s)
      Kohsuke Adachi, Takashi Hirata
    • Publisher
      Blackwell Publisher(in press)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] Blackspot development on crustaceans during storage (in Seafood Safety and Quality)2010

    • Author(s)
      Kohsuke Adachi, Takashi Hirata
    • Publisher
      Blackwell Publisher(in press)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] Blackening of crustaceans during storage : mechanism and prevention, In "Handbook of Seafood Quality, Safety and Health Applications"2010

    • Author(s)
      Kohsuke Adachi, Takashi Hirata
    • Total Pages
      10
    • Publisher
      Wiley-Blackwell
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] 水産物の色素(平田孝・菅原達也編)(メラニン色素の化学)(メラニン生成による甲殻類の黒変と品質)2008

    • Author(s)
      平田孝、足立亨介
    • Publisher
      恒星社厚生閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] メラニン生成による甲殻類の黒変と品質(平田孝・菅原達也編, 水産物の色素)2008

    • Author(s)
      平田孝, 足立亨介
    • Publisher
      恒星社厚生閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] 食品の創造(第3章)(安達修二編)(水産物の色)2008

    • Author(s)
      平田孝
    • Publisher
      京都大学学術出版会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] 水産物の色素2008

    • Author(s)
      平田孝・菅原達也編
    • Total Pages
      127
    • Publisher
      恒星社厚生閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] 水産物の色(食品の創造 安達修二編 第3章)2008

    • Author(s)
      平田孝
    • Publisher
      京都大学学術出版会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Book] エビ類の黒色化に及ぼす凍結と解凍の影響 Effects of Freezing and Thawing Process on Slack Discoloration of Prawns(冷凍)2006

    • Author(s)
      足立亨介, 平田 孝
    • Total Pages
      4
    • Publisher
      日本冷凍空調学会
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Book] エビ類のメラニン生成(黒変)とその防止法について : (水産資源の先進的有効利用法 ゼロエミッションをめざして)(坂口守彦、平田孝編)2005

    • Author(s)
      足立亨介, 平田孝, 坂口守彦
    • Total Pages
      15
    • Publisher
      NTS
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Book] HEMOCYANIN-RELATED REACTIONS INDUCE BLACKENING OF FREEZE-THAWED PRAWNS DURING STORAGE in (MORE EFFICIENT UTILIZATION OF FISH AND FISHERIES PRODUCTS, ed. M. Sakaguchi)2004

    • Author(s)
      K.Adachi, T.Hirata, K.Nagai, A.Fujio, M.Skaguchi
    • Total Pages
      14
    • Publisher
      Elsevier
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Book] 水産物の色素

    • Author(s)
      平田孝・菅原達也
    • Publisher
      恒星社厚生閣
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Journal Article] Marine algal carotenoids inhibit angiogenesis by down-regulating FGF-2-mediated intracellular signals in vascular endothelial cells.2013

    • Author(s)
      Ganesan, P., K. Matsubara, T. Sugawara T. Hirata
    • Journal Title

      Molecular and Cellular Biochemistry

      Volume: 380 Issue: 1-2 Pages: 1-9

    • DOI

      10.1007/s11010-013-1651-5

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Journal Article] Marine algal carotenoids inhibit angiogenesis by down-regulating FGF-2-mediated intracellular signals in vascular endothelial cells2013

    • Author(s)
      Ganesan, P., K. Matsubara, T. Sugawara T. Hirata
    • Journal Title

      Molecular and Cellular Biochemistry

      Volume: 380 Pages: 1-9

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Journal Article] Mathematical analysis for growth depression of Vibrio parahaemolyticus in shrimp under a high carbon dioxide atmosphere2011

    • Author(s)
      Makino Y., Ito Y., Oshita S., Kawagoe Y., Kawabuchi Y., Sugawara T., Hirata T.
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research

      Volume: 17(1) Pages: 63-67

    • NAID

      10027868626

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Journal Article] Mathematical analysis for growth depression of Vibrio parahaemolyticus in shrimp under a high carbon dioxide atmosphere2011

    • Author(s)
      Makino Y., Ito Y., Oshita S., Kawagoe Y., Kawabuchi Y., Sugawara T., Hirata T.
    • Journal Title

      Food Science and Technology Research 17(1)

      Pages: 63-67

    • NAID

      10027868626

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Journal Article] Effects of Freezing and Thawing Process on Black Discoloration of Prawns2006

    • Author(s)
      K.Adachi, T.Hirata
    • Journal Title

      Refrigeration 8

      Pages: 32-35

    • NAID

      10017973593

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Journal Article] Melanosis (blackspot development) on prawns and its prevention2005

    • Author(s)
      K.Adachi, T.Hirata, M.Sakaguchi
    • Journal Title

      Advanced technology of marine bioresource utilization (ed T.Hirata, M.Sakaguchi)(NTS)

      Pages: 15-15

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Journal Article] Hemocyanin in the exoskeleton of crustaceans : enzymatic properties and immunolocalization.2005

    • Author(s)
      Adachi, K., K.Wakamatsu, S.Ito, N.Miyamoto, T.Kokubo, T.Nishioka, T.Hirata
    • Journal Title

      Pigment Cell Research 18

      Pages: 136-143

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Journal Article] Hemocyanin in the exoskeleton of crustaceans : enzymatic properties and immunolocalization.2005

    • Author(s)
      Adachi, K., K.Wakamatsu, S.Ito, N.Miyamoto, T.Kokubo, T.Nishioka, T.Hirata
    • Journal Title

      Pigment Cell Research 19

      Pages: 214-219

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Journal Article] An oxygen transporter hemocyanin can act on the late pathway of melanin synthesis.2005

    • Author(s)
      Adachi, K., K.Wakamatsu, S.Ito, N.Miyamoto, T.Kokubo, T.Nishioka, T.Hirata
    • Journal Title

      Pigment Cell Research 19

      Pages: 214-219

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Journal Article] HEMOCYANIN-RELATED REACTIONS INDUCE BLACKENING OF FREEZE-THAWED PRAWNS DURING STORAGE2004

    • Author(s)
      K.Adachi, T.Hirata, K.Nagai, A.Fujio, M.Sakaguchi
    • Journal Title

      MORE EFFICIENT UTILIZATION OF FISTH AND FISHERIES PRODUCTS (ed. M.Sakaguchi)(Elsevier)

      Pages: 14-14

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Journal Article] Siphonaxanthin, a green algal carotenoid, as a novel functional compound

    • Author(s)
      Sugawara, T., P. Ganesan, Z. Li, Y. Manabe, T. Hirata
    • Journal Title

      Marine Drugs

      Volume: (in press)

    • NAID

      120005458286

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Patent] 甲殻類の多重包装体及びその流通方法2006

    • Inventor(s)
      綾木 毅, 田中幹雄, 平田 孝, 菅原達也, 宮本晋吾
    • Industrial Property Rights Holder
      株式会社クレハ
    • Filing Date
      2006-08-25
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16380144
  • [Presentation] 緑藻由来シフォナキサンチンの脂肪細胞分化抑制作用2013

    • Author(s)
      李 卓思, 藤田絵里子, 大久保剛, 橋爪 論, 菅原達也, 平田 孝
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学川内キャンパス(仙台)
    • Year and Date
      2013-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 緑藻由来シフォナキサンチンの抗肥満作用の評価2012

    • Author(s)
      李卓思, 藤田絵里子, 菅原達也, 平田 孝
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学北16条キャンパス(札幌)
    • Year and Date
      2012-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 海藻カロテノイドによる血管新生抑制作用の分子機構2012

    • Author(s)
      Ganesan Ponesakki、松原主典、菅原達也、平田孝
    • Organizer
      日本農芸化学会2012年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都)
    • Year and Date
      2012-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 海藻カロテノイドの血管新生抑制作用2011

    • Author(s)
      Ponessakki Ganesan, 菅原達也, 松原主典, 平田孝
    • Organizer
      食品科学工学会第58回大会
    • Place of Presentation
      東北大学(仙台)
    • Year and Date
      2011-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] シフォナキサンチン含有クビレヅタ抽出物の抗肥満作用の評価2011

    • Author(s)
      藤田絵里子、野田賢二、菅原達也、平田孝
    • Organizer
      平成23年度日本水産学会近畿支部後期例会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学文化交流センター(大阪)
    • Year and Date
      2011-11-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 海藻由来カロテノイドの健康機能性2011

    • Author(s)
      平田孝
    • Organizer
      日本応用藻類学会第10回大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学(東京)(招待講演)
    • Year and Date
      2011-07-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] Evaluation on the anti-angiogenic activity of marine algal carotenoids2011

    • Author(s)
      Ponasakki Ganasan, Kiminori Matsubara, Takeshi Okubo, Yukihisa Tanaka, Tatsuya Sugawara, Takashi Hirata
    • Organizer
      アメリカ食品科学工学会(ニューオリンズ)
    • Place of Presentation
      New Orleans Morial Convention
    • Year and Date
      2011-06-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 海藻カロテノイドによる血管新生抑制の作用機構2011

    • Author(s)
      Ponesakki Ganesan, 菅原達也, 松原主典, 平田孝
    • Organizer
      第25回カロチノイド研究談話会
    • Place of Presentation
      つくば国際会議場(つくば)
    • Year and Date
      2011-09-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] エビに付着した腸炎ビブリオ菌の増殖抑制を目的とするCO_2置換包装に関する研究2010

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 綾木毅, 田中幹雄, 広瀬和彦, 菅原達也, 平田孝
    • Organizer
      第69回農業機械学会年次大会
    • Place of Presentation
      愛媛大学農学部(松山市)
    • Year and Date
      2010-09-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] CO_2置換包装によるエビに付着した腸炎ビブリオ菌の増殖抑制に関する研究2010

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 綾木毅, 田中幹雄, 広瀬和彦, 菅原達也, 平田孝
    • Organizer
      日本包装学会第19回年次大会研究発表会
    • Place of Presentation
      東京大学弥生講堂(東京)
    • Year and Date
      2010-07-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] Predictive food microbiology on growth depression of Vibrio parahaemolyticus in pink shrimp under CO_22010

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 菅原達也, 平田孝
    • Organizer
      International Conference on Agricultural Engineering AgEng 2010
    • Place of Presentation
      ポリドーム(クレルモンフェラン市,フランス)
    • Year and Date
      2010-09-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] クルマエビの黒変現象に関わる新規因子の単離とその性質2010

    • Author(s)
      殿本将司, 大友良祐, 増田太郎, 菅原達也, 平田孝
    • Organizer
      平成22年度日本水産学会秋季大会
    • Place of Presentation
      京都大学100周年時計台記念館(京都市)
    • Year and Date
      2010-09-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] 調整気相下におけるエビ汚染腸炎ビブリオ増殖の予測微生物学モデリング2009

    • Author(s)
      牧野義雄、伊藤友樹、大下誠一、川越義則、川渕幸映、平田孝
    • Organizer
      日本食品工学会第10回年次大会
    • Place of Presentation
      石川県立大学(石川県野々市町)
    • Year and Date
      2009-08-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] Effects of carbon dioxide on postharvest blackening of Alaskan Pink Shrimp Pandalus eous2009

    • Author(s)
      T. Hirata, T. Sugawara, T. Ayaki, M. Tanaka, K. Hirose
    • Organizer
      5th World Fisheries Congress
    • Place of Presentation
      パシフィコ横浜
    • Year and Date
      2009-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] ホッコクアカエビの黒変におよぼす二酸化炭素の影響2009

    • Author(s)
      大友良祐, 若木良大, 菅原達也, 平田孝, 綾木毅, 田中幹雄, 広瀬和彦
    • Organizer
      日本包装学会第18会年次大会
    • Place of Presentation
      東京大学弥生講堂
    • Year and Date
      2009-07-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] エビに付着した腸炎ビブリオ菌のCO2を利用した増殖抑制に関する予測微生物学的研究2009

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 平田孝
    • Organizer
      農業環境工学関連学会2009年合同大会
    • Place of Presentation
      東京大学教養学部
    • Year and Date
      2009-09-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] エビに付着した腸炎ビブリオ菌のCO_2を利用した増殖抑制に関する予測微生物学的研究2009

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 平田孝
    • Organizer
      農業環境工学関連学会2009年合同大会
    • Place of Presentation
      東京大学教養学部(東京)
    • Year and Date
      2009-09-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] Effects of carbon dioxide on postharvest blackening of Alaskan Pink ShrimpPandalus eous2009

    • Author(s)
      平田孝, 菅原達也, 綾木毅, 田中幹雄, 広瀬和彦
    • Organizer
      5th World Fisheries Congress
    • Place of Presentation
      パシフィコ横浜
    • Year and Date
      2009-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] エビに付着した腸炎ビブリオ菌のCO_2を利用した増殖抑制に関する予測微生物学的研究2009

    • Author(s)
      伊藤友樹、牧野義雄、大下誠一、川越義則、川渕幸映、平田孝
    • Organizer
      農業機械学会関東支部年次大会
    • Place of Presentation
      千葉大学園芸学部(松戸市)
    • Year and Date
      2009-07-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] エビに付着した腸炎ビブリオ菌のCO2を利用した増殖抑制に関する予測微生物学的研究2009

    • Author(s)
      伊藤友樹, 牧野義雄, 大下誠一, 川越義則, 川渕幸映, 平田孝
    • Organizer
      農業機械学会関東支部年次大会
    • Place of Presentation
      千葉大学園芸学部
    • Year and Date
      2009-07-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19208020
  • [Presentation] 緑藻由来シフォナキサンチンの脂肪細胞分化抑制作用

    • Author(s)
      李 卓思、藤田絵里子、大久保剛、橋爪 論、菅原達也、(平田 孝)
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東北大学川内キャンパス(仙台)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • [Presentation] 緑藻由来シフォナキサンチンの抗肥満作用の評価

    • Author(s)
      李卓思、藤田絵里子、菅原達也、(平田 孝)
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学北16条キャンパス(札幌)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23380124
  • 1.  SAKAGUCHI Morihiko (00027187)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  KINOSHITA Masato (60263125)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  SUGAWARA Tatsuya (70378818)
    # of Collaborated Projects: 5 results
    # of Collaborated Products: 27 results
  • 4.  ITO Shosuke (70121431)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 13 results
  • 5.  WAKAMATSU Kazumasa (80131259)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 6.  TOYOHARA Haruhiko (90183079)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  MURATA Michiyo (30133135)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  MAKINO Yoshio (70376565)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 10 results
  • 9.  SUGAWARA Tatsuya (40395653)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  ADACHI Kosuke (00399114)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 11.  KATO Koro (70026566)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  ARAI Hirofumi (70295848)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  FUKUNAGA Kenji (30278634)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  河田 照雄 (10177701)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  林 由佳子 (60212156)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi