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SHIMOYAMA Ami  下山 亜美

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下山 亜美  シモヤマ アミ

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Researcher Number 40461967
Affiliation (Current) 2025: 京都光華女子大学, 健康科学部, 准教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2023: 京都光華女子大学, 健康科学部, 准教授
2020 – 2021: 京都光華女子大学, 健康科学部, 講師
2011: 京都女子大学, 家政学部, 非常勤講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 09030:Childhood and nursery/pre-school education-related
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
グアー豆 / 雑穀 / タンパク質機能 / 泡沫安定性 / グアーミール / 雑穀粉 / 食素材 / 起泡性 / 卵白アレルギー / タンパク質の機能 … More / 起泡性・泡沫安定性 / 鶏卵アレルギー / 未利用資源の有効利用 / 新規食素材 … More
Except Principal Investigator
泡沫安定性 / 起泡性 / グアー豆 / タンパク質機能 / 卵白アレルギー / 食素材 Less
  • Research Projects

    (2 results)
  • Research Products

    (4 results)
  • Co-Researchers

    (1 People)
  •  Create of allergy-free foam millet foods using guar foaming albuminPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      下山 亜美
    • Project Period (FY)
      2020 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 09030:Childhood and nursery/pre-school education-related
    • Research Institution
      Kyoto Koka Women's University
  •  Functional properties of guar foaming albumin, an alternative protein for egg white

    • Principal Investigator
      DOI Yukio
    • Project Period (FY)
      2010 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kyoto Women's University

All 2022 2021 2012 2010

All Journal Article Book

  • [Book] 電子版 保育施設におけるアレルギー対応2022~保育所・認定こども園・幼稚園などで活用~2022

    • Author(s)
      今井孝成、馬場直子、下条直樹、原正美、吉岡敦志、佐山和彦、下山亜美
    • Total Pages
      330
    • Publisher
      丸善雄松堂株式会社
    • ISBN
      9784841940510
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02641
  • [Book] 電子版 栄養士・管理栄養士・保育士のための電子版副読本 食物アレルギーの基礎2021-20222021

    • Author(s)
      原正美、下条直樹、原光彦、伊藤節子、斉藤恵美子、佐山和彦、下山亜美、根津櫻子、森田慶紀、吉岡敦志
    • Total Pages
      220
    • Publisher
      丸善雄松堂株式会社
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02641
  • [Book] "Guar Foaming Albumin-A Foam Stabilizer" in Food Additive (ISBN978-953-51-0067-6)2012

    • Author(s)
      A.Shimoyama, Y.Doi
    • Publisher
      INTECH (www.intechopen.com)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22650175
  • [Journal Article] 卵白代替タンパク質を用いた洋菓子類の製造2010

    • Author(s)
      土居幸雄、下山亜美
    • Journal Title

      平成20年度年報 (財団法人 飯島記念食品科学振興財団)

      Pages: 241-247

    • NAID

      40017276372

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22650175
  • 1.  DOI Yukio (40172233)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results

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