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Ishinaga Masataka  石永 正隆

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ISHINAGA Masataka  石永 正隆

MASATAKA Ishinaga  石永 正隆

石永 正隆  イシナガ マサタカ

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Researcher Number 70110765
Other IDs
Affiliation (Current) 2022: 山陽女子短期大学, その他部局等, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2012 – 2014: 山陽女子短期大学, その他部局等, 教授
2010: 県立広島大学, 人間文化学部・健康科学科, 教授
2007 – 2010: Prefectural University of Hiroshima, 人間文化学部, 教授
2008: Prefectural University of Hiroshima, 人間文化学部・健康科学科, 教授
2002 – 2004: 県立広島女子大学, 生活科学部, 教授 … More
1996: 広島女子大学, 生活科学部教授
1995 – 1996: 広島女子大学, 生活科学部, 教授
1992 – 1993: 広島女子大学, 家政学部, 教授
1989: 広島女子大学, 家政学部, 教授
1986: 広島女大, 家政学部, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
応用生物化学・栄養化学 / Eating habits, studies on eating habits / 家政学 / 食品科学・栄養科学 / 食生活
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Principal Investigator
脂質 / リン脂質 / レシチン / 繊維芽肉腫 / 乳ガン細胞 / ホスファチジルイノシトール / ビス-モノアシルグリセロリン酸 / リン脂質分子種組成 / アラキドン酸 / ドコサヘキサエン酸 … More / ドリコール(Dolichol) / コレステロール(Cholesterol) / カゼイン(Casein) / 大豆タンパク質(Soy protein) / 加令(Aging) / ラット(Rat) / 一日摂取量 / 多価不飽和脂肪酸 / トコフェロール / 新調理 / 調理過程 / 食品成分 / 蛋白質 / wheat starch / amylopectine / B starch / RVA / gelatinization / lecithin / lysolesichin / 小麦澱粉 / 小粒子 / 大粒子 / アミロペクチン / 糊化 / リゾレシチン / でんぷん / 小麦 / 抗酸化剤 / 大腸菌 / ジパルミトイルレシチン / 膜流動性 / リン脂質の相転移 / ポリイソプレノイド / プレノール / ドリコール / 加齢 / ラット / 食餌タンパク質 / ポリプレノール / 脂質過酸化反応 / 酵母 / 加令 / Dolichol / Polyisoprenoid / Prenol / Aging / Rat / Dietary Protein / コレステロール / コリン / 食事 / 1日摂取量 / 治療食 / 栄養管理 / 栄養素 / 病院 / アレルギー食 / アセチルコリン / 肥満傾向児 / Cholesterol / Lecithin / Choline / Dietary Intake / Nutrient / Daily Intake / Therapeutic diet … More
Except Principal Investigator
卵黄egg yolk / ドーナツ生地doughnut dough / カスタードプディングcreamy custard pudding / 脂質Lipid / 静的粘弾性 Static Viscoelasticity / 動的粘弾性 dynamic viscoelasticity / 油脂 / 脂質 / 卵 / 動的粘弾性 / 蛋白質 / 澱粉 / 食品 Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (20 results)
  • Co-Researchers

    (8 People)
  •  Distribution of phospholipid and rhelogical properties during pasting and gelation of wheat starch susupensionsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHINAGA Masataka
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Sanyo Women's College
  •  Effects of lipids contents on presence form and quality changes during cooking processing

    • Principal Investigator
      SUGIYAMA Sumi
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
  •  Systematic elucidation of change of food composition with cook-chill or cook-hot hold systemsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      石永 正隆
    • Project Period (FY)
      2007 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Prefectural University of Hiroshima
  •  A Survey of Contents of Lecithin and Cholesterol of Therapeutic Diets in HospitalsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHINAGA Masataka
    • Project Period (FY)
      2002 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Hiroshima Prefectural Women's University
  •  Search of new polyisoprenoid-related compoundsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ISHINAGA Masataka
    • Project Period (FY)
      1995 – 1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Hiroshima Women's University
  •  女性(40〜60才)の多価不飽和脂肪酸・トコフェロール・beta・カロチン,リン脂質の一日摂取量の調査Principal Investigator

    • Principal Investigator
      石永 正隆
    • Project Period (FY)
      1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Hiroshima Prefectural Women's University
  •  加齢にともなう動物臓器へのドリコールの蓄積に対する食餌タンパク質の影響に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      石永 正隆
    • Project Period (FY)
      1992
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Hiroshima Prefectural Women's University
  •  マウス乳ガン細胞における脂質代謝の研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      石永 正隆
    • Project Period (FY)
      1989
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Hiroshima Prefectural Women's University
  •  抗酸化剤の生体膜リン脂質代謝におよぼす影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      石永 正隆
    • Project Period (FY)
      1986
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Hiroshima Prefectural Women's University

All 2015 2013 2009 2008 2005 2004 2003 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Characterization of the Forms of Lysolecithin in Wheat Starch2015

    • Author(s)
      塩田(原田)良子,石永正隆,釘宮正往,杉山寿美
    • Journal Title

      J. Food Sci. Technol. Res.

      Volume: 62 Issue: 3 Pages: 159164-159164

    • DOI

      10.3136/nskkk.62.159

    • NAID

      130005067009

    • ISSN
      1341-027X, 1881-6681
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500961
  • [Journal Article] モチ性小麦粉と市販小麦粉の糊化過程におけるリン脂質の動態の比較2013

    • Author(s)
      石永正隆,原田良子,大濱恵,松田悠衣,杉山寿美
    • Journal Title

      山陽女子短期大学紀要

      Volume: 第34号 Pages: 9-18

    • NAID

      40019750943

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500961
  • [Journal Article] Cholesterol intake is associated with lecithin intake in Japanese2005

    • Author(s)
      Masataka Ishinaga, Aiko Ueda, Teruyo Mochizuki, Sumi Sugiyama, Toshio Kobayashi
    • Journal Title

      J.Nutr. Vol.135(6)(in press)

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580143
  • [Journal Article] Cholesterol intake is associated with lecithin intake in Japanese2005

    • Author(s)
      Masataka Ishinaga, Aiko Ueda, Teruyo Mochizuki, Sumi Sugiyama, Toshio Kobayashi
    • Journal Title

      J.Nutr (accepted)

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580143
  • [Journal Article] Cholesterol Intake Is Associated with Lecithin Intake in Japanese People2005

    • Author(s)
      M.Ishinaga, A.Ueda, T.Mochiduki, S.Sugiyama, T.Kobayashi
    • Journal Title

      J Nutr. Vol.135(6) (in press)

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580143
  • [Journal Article] コレステロール摂取制限はコリン摂取を抑制する2004

    • Author(s)
      石永正隆, 上田愛子, 望月てる代
    • Journal Title

      日本脂質栄養学会第13回大会 予稿集 13巻2号

      Pages: 129-129

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580143
  • [Journal Article] コレステロール摂取制限はコリン摂取を抑制する2004

    • Author(s)
      石永正隆, 上田愛子, 望月てる代
    • Journal Title

      日本脂質栄養学会第13回大会予稿集 13巻2号

      Pages: 129-129

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580143
  • [Journal Article] 治療食中のコレステロールおよびコリン含有量2004

    • Author(s)
      上田愛子, 石永正隆
    • Journal Title

      第51回日本家政学会中四国支部大会研究発表要旨集

      Pages: 20-20

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580143
  • [Journal Article] 食事および食品中のコリン含有量2003

    • Author(s)
      上田愛子, 石永正隆
    • Journal Title

      第50回日本家政学会中四国支部大会研究発表要旨集

      Pages: 14-14

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580143
  • [Journal Article] 食事中のコリンリン脂質の簡易測定法2003

    • Author(s)
      石永正隆, 上田愛子
    • Journal Title

      第50回日本家政学会中四国支部大会研究発表要旨集

      Pages: 36-36

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580143
  • [Presentation] 糊化過程におけるリン脂質の動態-粘度上昇中におけるリゾレシチンの存在状態について-2013

    • Author(s)
      原田良子,石永正隆,杉山寿美
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500961
  • [Presentation] 糊化過程におけるリン脂質の動態-粘度上昇中におけるリゾレシチンの存在状態について-2013

    • Author(s)
      原田良子,石永正隆,杉山寿美
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500961
  • [Presentation] 卵添加がドーナツ生地のレオロジー特性と調理後の脂質量に及ぼす影響2009

    • Author(s)
      野村知未, 李ジン, 石永正隆, 杉山寿美
    • Organizer
      第56回日本家政学会中国四国支部研究発表
    • Place of Presentation
      高知
    • Year and Date
      2009-10-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500686
  • [Presentation] 卵黄及び生クリームが多く配合されたカスタードプディングの脂質分布とレオロジー特性に対する加熱時間の影響2009

    • Author(s)
      野村知未, 杉山寿美, 石永正隆
    • Organizer
      日本調理科学会 平成20年度大会研究発表
    • Place of Presentation
      京都
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500686
  • [Presentation] 卵黄配合量及び生クリーム配合量の異なるカスタードプディングのレオロジー測定と脂質分析2009

    • Author(s)
      野村知未, 杉山寿美, 保井りさ, 田中すみれ, 多田美香, 石永正隆
    • Organizer
      日本家政学会 第61回大会 研究発表
    • Place of Presentation
      神戸
    • Year and Date
      2009-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500686
  • [Presentation] 新調理システムにおける魚類, 肉類の水分量および脂肪量の変動2008

    • Author(s)
      原田良子, 元木万里子, 杉山寿美, 石永正隆
    • Organizer
      日本家政学会第60回大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2008-05-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500663
  • [Presentation] 新調理システムにおける魚類, 肉類の水分量および脂肪量の変動2008

    • Author(s)
      原田良子 石永正隆, 他2名
    • Organizer
      日本家政学会 第60回大会
    • Place of Presentation
      日本女子大学(東京)
    • Year and Date
      2008-06-01
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500663
  • [Presentation] 温蔵時の豚肉の軟化と結合組織蛋白質の構造2008

    • Author(s)
      原田良子 杉山寿美 石永正隆
    • Organizer
      日本家政学会中国・四国支部 研究発表会
    • Place of Presentation
      安田女子大学(広島)
    • Year and Date
      2008-10-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500663
  • [Presentation] 温蔵時の豚肉の軟化と結合組織蛋白質の構造2008

    • Author(s)
      原田良子, 石永正隆, 杉山寿美
    • Organizer
      日本家政学会中四国支部大会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2008-10-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19500663
  • [Presentation] 小麦澱粉の粘度変化に対するリゾレシチンおよびレシチンの影響

    • Author(s)
      塩田(原田)良子,石永正隆,杉山寿美
    • Organizer
      日本家政学会中国四国支部研究発表会
    • Place of Presentation
      広島女学院大学
    • Year and Date
      2014-10-04 – 2014-10-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500961
  • 1.  SUMI Sugiyama (10300419)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 11 results
  • 2.  RYOKO Harada
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 9 results
  • 3.  SHIOTA Ryoko (30626114)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  鬼頭 誠 (60027183)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  釘宮 正往 (10118044)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  MARIKO Motoki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 7.  SATOMI Nomura
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 8.  KAZUMASA Mizuo
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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