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Nishimura Toshihide  西村 敏英

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NISHIMURA Toshihide  西村 敏英

西村 俊英  ニシムラ トシヒデ

西村 敏英

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Researcher Number 70180643
Other IDs
Affiliation (Current) 2022: 女子栄養大学, 栄養学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2017 – 2019: 女子栄養大学, 栄養学部, 教授
2016: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 教授
2002: Hiroshima University, Graduate School of Biosphere Science, Professor, 大学院・生物圏科学研究科, 教授
2000 – 2001: 広島大学, 生物生産学部, 教授
1995 – 1996: 広島大学, 生物生産学部, 助教授
1986: 東京大学, 農学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / 生物資源の変換と展開 / Eating habits
Except Principal Investigator
製造化学・食品 / Basic veterinary science/Basic zootechnical science
Keywords
Principal Investigator
DHA / アミノペプチダーゼ / 小腸上皮細胞 / ペプチド / 筋肉タンパク質 / 小麦グルテン / 細胞増殖 / IEC 18細胞 / Aminopeptidase / Intestinal epithelial cell … More / Peptide / myofiblillar proteins / Wheat gluten / Cell growth / Cell proliferation / 環境保全 / 廃棄物利用 / 有用酵母 / 魚腸骨 / と畜血液 / 機能性ペプチド / 血圧上昇抑制作用 / 抗酸化作用 / 新機能性食品素材 / 魚油 / 酵母 / Protection of environment / Utilization of animal and food and resources waste / Yeast / Fish scraps / Animal blood / Functional peptide / Hypothesive activity / コク / 複雑さ / 広がり / 持続性 / とろみ / 増粘剤 / 口中香 / 国際化 / 粘度 / 味の持続性 / 香りの持続性 / 見える化 / コクの国際化 / 低粘度溶液 / 植物ステロール / 香り保持効果 / 「こく」 / 「こく」の見える化 / 「こく」の国際化 … More
Except Principal Investigator
フレーバー成分のデータベース / コバッツインデックス / GCデータライブラリー / GCとGC / MSのリレーショナルデータ / ニワトリ / 量的形質 / QTL解析 / リソースファミリー / 染色体マッピング / DNAマーカー / 大シャモ / 白色レグホーン / 家系 / QTLか解析 / オオシャモ / ハクショクレグホーン / chicken / quantitative trait / QTL analysis / resource family / chromosome mapping / PNA marker / Oh-Shamo / White Leghorn Less
  • Research Projects

    (5 results)
  • Research Products

    (15 results)
  • Co-Researchers

    (11 People)
  •  Definition, Objectification and Globalization of "Koku" Based on Scientific DataPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Nishimura Toshihide
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kagawa Nutrition University
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Mapping of quantitative trait loci in chickens

    • Principal Investigator
      TSUDZUKI Masaoki
    • Project Period (FY)
      2000 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Basic veterinary science/Basic zootechnical science
    • Research Institution
      HIROSHIMA UNIVERSITY
  •  Conversion of animal food and resources wastes into functional food materialsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      NISHIMURA Toshihide, 太田 安英
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      生物資源の変換と展開
    • Research Institution
      HIROSHIMA UNIVERSITY
  •  Studies on the mechanism of activation of aminopeptidases in intestinal epithelial cells cultured with peptides.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      NISHIMURA Toshihide
    • Project Period (FY)
      1995 – 1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Hiroshima University
  •  フレーバー研究におけるデータベースの総合的利用法の開発

    • Principal Investigator
      杉沢 博
    • Project Period (FY)
      1986
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Developmental Scientific Research
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      Kagawa University

All 2019 2018 2017 2016

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] Chapter 1. What is Koku involved in food palatability? (in Koku in "Food Science and Physiology" by Nishimura,T., Kuroda, M. (Eds.))2019

    • Author(s)
      Nishimura, T.
    • Publisher
      Springer
    • ISBN
      9789811384523
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Book] Chapter 4. Umami compounds and fats involved in Koku attribute of pork sausages (in “Koku in Food Science and Physiology”, Nishimura,T., Kuroda, M. (Eds.))2019

    • Author(s)
      Nishimura, T. and Egusa, A.
    • Publisher
      Springer
    • ISBN
      9789811384523
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Journal Article] ポークソーセージのコクの形成における香気成分と脂質の役割(II)2019

    • Author(s)
      西村敏英
    • Journal Title

      食肉に関する助成研究調査成果報告書

      Volume: 37 Pages: 45-53

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Journal Article] 食品のコクとおいしさへの活用2019

    • Author(s)
      西村敏英
    • Journal Title

      醤油の研究と技術

      Volume: 45 Pages: 161-168

    • NAID

      40021940777

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Journal Article] コクとコク味は違う-正しい使い方と化学的根拠-2018

    • Author(s)
      西村敏英
    • Journal Title

      月刊フードケミカル

      Volume: 2018(11) Pages: 21-27

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Journal Article] 食肉のコクとその形成増強メカニズム2018

    • Author(s)
      西村敏英
    • Journal Title

      食肉の科学

      Volume: 59(1) Pages: 9-15

    • NAID

      40021637790

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Journal Article] コクの要素と寄与成分を活かした食品開発2018

    • Author(s)
      西村敏英
    • Journal Title

      食品と開発

      Volume: 53 (6) Pages: 20-23

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Journal Article] 食品のおいしさを改善するコク増強物質のチョイ足し技術2017

    • Author(s)
      西村敏英
    • Journal Title

      月刊フードケミカル

      Volume: 2017-9 Pages: 23-27

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Journal Article] ポークソーセージの「こく」とその寄与因子の解明2017

    • Author(s)
      西村敏英・江草 愛
    • Journal Title

      食肉に関する助成研究調査成果報告書

      Volume: 35 Pages: 31-39

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Journal Article] “Phytosterols in onion contribute to a sensation of lingering of aroma, a koku attribute”2016

    • Author(s)
      Nishimura, T., Egusa, S. A., Nagao, A, Odahara, T., Sugise, T., Mizoguchi, N., and Nosho, Y.
    • Journal Title

      Food Chemistry

      Volume: 192 Pages: 724-728

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Presentation] コクの定義ならびに食肉・食肉製品のコク2019

    • Author(s)
      西村敏英
    • Organizer
      コク研究会公開シンポジウム
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Presentation] ポークソーセージのコク増強における脂質の役割2018

    • Author(s)
      宮崎孝翠、江草 愛、西村敏英
    • Organizer
      日本味と匂学会 第52回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Presentation] “Koku attribute” involved in palatability of pork sausages2018

    • Author(s)
      Tosihshide Nishimura
    • Organizer
      第2回コクの国際シンポジウム
    • Invited / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Presentation] “Deliciousness of meat containing lots of protein”2017

    • Author(s)
      Toshihide Nishimura
    • Organizer
      IUNS 21st ICN (in Buenos Aires, Argentina)
    • Invited / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • [Presentation] 食肉のおいしさを引き出すコクとは!2017

    • Author(s)
      西村敏英
    • Organizer
      第71回 日本栄養・食糧学会大会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12710
  • 1.  TSUDZUKI Masaoki (70212058)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  MATSUDA Yoichi (70165835)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  NISHIBORI Masahide (80237718)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  TANABE Soichi (90272624)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  杉沢 博 (60005600)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  渡辺 乾二 (70023447)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  倉田 忠男 (60011920)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  久保田 紀久枝 (90008730)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  大澤 俊彦 (00115536)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  太田 安英 (40011902)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  TAKAHASHI Hideaki
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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