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KUBOTA Kikue  久保田 紀久枝

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KUBOTA KIKUE  久保田 紀久枝

久保田 紀久  クボタ キクエ

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Researcher Number 90008730
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 2016 – 2018: 東京農業大学, その他部局等, 教授
2017: 東京農業大学総合研究所, 教授
2014: 東京農業大学, 総合研究所, 教授
2012 – 2013: 東京農業大学, その他部局等, 教授
2008 – 2011: Ochanomizu University, 大学院・人間文化創成科学研究科, 教授 … More
2007: お茶の水女子大学, 人間文化創成科学研究科, 教緩
2007: OCHANOMIZU UNIVERSITY, Graduate School of Humanities and Sciences, Professor
2005 – 2006: お茶の水女子大学, 理事
1999 – 2003: お茶の水女子大学, 生活科学部, 教授
1993 – 1998: お茶の水女子大学, 生活科学部, 助教授
1993: Associate Professor, Department of Nutrition and Food Science, Ochanomizu Univer, 家政学部, 助教授
1990 – 1992: お茶の水女子大学, 家政学部, 助教授
1986 – 1988: Ochanomizu Univ., Faculty of Home Science, Assoc. Professor, 家政学部, 助教授
1986: お茶大, 家政学部, 講師 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
家政学 / Eating habits, studies on eating habits / 食生活
Except Principal Investigator
家政学 / Eating habits / 製造化学・食品 / Eating habits, studies on eating habits / 食品科学・栄養科学 / 社会開発と文化
Keywords
Principal Investigator
香気成分 / ナンキョウ / 抗酸化活性 / 風味増強 / 香辛料 / バジル / トマトスープ / チキンブロス / においと味の相互作用 / 官能評価 … More / 1'-アセトキシチャビコールアセテート / Alpinia galanga / 1'-acetoxychavicol acetate / ショウガ / NADP / GC-MS-Olfactometry / 2-methoxy-4-vinylphenol / におい成分 / 合わせだし / コブミカン葉 / 食品 / だし汁 / 風味増強作用 / スイートバジル / コンブだし / 鰹節だし / ニンジン香気 / キャピラリーGC-分取クロマトグラフィ / スパイス / コンブだし汁 / 鰹節だし汁 / キャピラリーGC-分取 / バジル香気 / コンブ香気成分 / かつおだし / 赤ピーマン加熱香気 / ピーマンの苦み低減 / ニンジン香気と味の相互作用 / スープの風味増強 / キャピラリーGC分取 / ヒドロキシリナロール類 / 呈味改変効果 / ピーマン加熱香気 / ダマセノン / バジル香気成分 / ミルクスープ / オイゲノール / ニンジンの苦味 / 匂いと味の相互作用 / 香気寄与成分 / エビ / オキアミ / 加熱香気 / 遊離アミノ酸 / HPLC / ジメチルスルホキシド / SDE法 / チアルジン / 調理臭気 / 住空間 / 換気 / カレー / 天ぷら / 野菜炒め / ヘッドスペースガス分析 / TenaxGC / 環境分析法 / ダクト方式 / 誘導体ガスセンサー / コンピューターシステム / 大豆香気 / クラスター分析 / ヘッドスペースガス / GC-MS / 半導体ガスセンサー / 大豆豆臭 / クラスタ分析 / リボキシゲナーゼ / 半導体センサー / 茶香気識別 / Semiconductor Gas sensor / Headspace Flavor Volatile / Tea / Soy Bean / Pattern Recognition Technique / Clustering / ニンニク / コショウ / アリシン / 脂質蓄積阻害 / (E,E)-2,4-デカジエン酸 / エスニック料理 / 抗高脂血症活性 / ジアリルスルフィド / 7-アセトキシチャビシルアセテート / 2,4-デカジエン酸 / Garlic / Pepper / Antioxidant / Lycomices Sp. / Ethnic dish / (E,E) -2,4-decadienoic acid / Alpinia galanga W. / I′-アセトキシチャビコールアセテート / I′-ヒドロキシチャビコールアセテート / P-アセトキシシンナミルアルコール / ジンジャージオールグルコシド / DPPHラジカル捕捉能 / 加熱分解 / 抗酸化活性成分 / ジンゲロール / ジンゲロン / ショウガオール / ginger / l'-acetoxychavicol acetate / l'-hydroxychavicol acetate / p-acetoxy cinnamyl alcohol / antioxidant / gingerdiol glucoside / DPPH radical scavending / ゲラニオール / シトラール / ゲラニオールデヒドロゲナーゼ / グルコシダーゼ / ゲラニアール / アルコールデヒドロゲナーゼ / ジンゲロール配糖体 / Ginger / Alcohol Dehydrogenase / Glycosidase / Geraniol / Geranial / Gitral / Flavor / コブミカン / レモングラス / ラジカル捕捉 / 抗菌活性 / 加熱変化 / 血小板凝集阻害活性 / 低沸点アルデヒド / アクロレイン / リノール酸 / citronellal / citral / α-リノレン酸 / グリセリン / DPPHラジカル / 山椒果実 / isopulegol / p-menthane-3,8-diol / 油脂加熱 / コブミカン煮熟香気 / シトロネラール / p-メンタン-3, 8-ジオール / 獣脂 / DNPH誘導体 / kaffir lime / greater galangal / lemon grass / cooked flavor / radical-scavenging / platelet aggregation / antimicrobial activity / acrolein / sedanenolide / 風味増強効果 / 定量的記述分析法 / フタライド類 / 後鼻腔的 / 全口腔法 / セルリアク / 2-メトキシ-4-ビニルフェノール / こく / レトロナーザルにおい刺激 / セロリ / フタライド / 煮熟セロリ / 定量的記述分析 / GC-MS-Sniffing / Sedanenolide / phthalides / sensory evaluation / flavor-enhancing effect / retronasal / chicken broth … More
Except Principal Investigator
香気成分 / ショウガ / サンショウ / 配糖体 / メタボローム / linalool / 風味 / glucoside / primeveroside / モノテルペンアルコール / 香辛野菜 / 色素成分 / ゲラニオール脱水素酵素 / 食嗜好 / 色素 / モノテルペン / フレーバー成分のデータベース / コバッツインデックス / GCデータライブラリー / GCとGC / MSのリレーショナルデータ / 茶香気 / ベンジルアルコ-ル / (z)ー3ーヘキセノ-ル / アセトンパウダ-;茶葉の / 加水分解 / 茶香気成分 / 香気先駆物質 / (Z)ー3ーヘキセノ-ル / ベンジルグルコシド / モノテルペンアルコ-ル / Tea aroma / Glycoside / Benzyl alcohol / (Z)-3-Hexenol / Acetone powder / Hydrolysis / みどりの香り / 海藻フレーバー / carotenoids / β-ionone / ワインの香気 / 紅茶の香気 / チャ生葉 / 香りの発現 / 香りの生理機能 / 緑茶 / テルペンアルコール配糖体 / 海藻の香り / 紅茶の香り / ワインの香り / テルペンアルコ-ル配糖体 / Green Odor / Sea Algae Flavor / Carotenoids / beta-ionone / Wine Aroma / Tea Flavor / Fresh Tea leaves / アルコール / 健康 / 定量 / 調理 / アルコール飲料 / 不定愁訴 / うつ病 / 加工食品 / アルコールデヒドロゲナーゼ / アルデヒド脱水素酵素 / アルコール依存症 / 食品物性 / 官能検査 / 保存食品 / 少量アルコール摂取 / アルデヒドデヒドロゲナーゼ / 匂い / 味 / ストレス / alcohol / health / questionaire study / determination of alcohol / cooking / alcoholic beverage / processed food / intake of alcohol / 香気形成 / 合成配糖体 / 香気前駆体 / 茶 / プリメベロシド / glycoside / aroma formation / synthetic glycoside / 国際研究者交流 / アフガニスタン / 女子教育支援 / 科学教育 / 国際協力 / 生活科学 / 途上国向け教材開発 / イスラム圏 / 女子教育支授 / 開発途上国支援 / 教材開発 / ユーロバチェラー / INTERNATIONAL EXCHANGE / AFGHANISTAN / GIRL'S EDUCATION / SCIENCE EDUCATION / INTERNATIONAL COOPERATION / HUMAN SCIENCE / EDUCATION MATERIALS FOR DEVELOPING COUNTRY / ISLAMIC AREA / 栄養素 / 官能評価 / Nutrient / Flavor / 茶の香気 / ゲラニオール / ゲラニオールーβーグルコシド / βーグルコシダーゼ / ゲラニオール-β-グルコシド / β-グルコシダーゼ / グルコシダーゼ活性 / tea aroma / geraniol / geranyl- -glucoside / 調理と加工 / 農産物の微細化 / 食物繊維ナノファイバー / 加熱調理 / 風味や嗜好性の向上 / とろみづけ / 起泡性と乳化性 / 腸内環境改善 / 増粘効果 / 風味向上 / 嗜好性評価 / セルロースナノファイバー / 風味向上効果 / 苦味受容体 / 甘味受容体 / うま味受容体 / 苦味抑制 / 茶カテキン / α-エチルグルコシド / セルベースアッセイ / 食品 / シグナル伝達 / 有機化学 / 香気物質 / 味覚受容体 / 香味 / 食品香気成分 / 薬味 / 和野菜 / 和食 / ゴボウ / 香気 / geranyl acetate / 香気生成 / スプラウト Less
  • Research Projects

    (22 results)
  • Research Products

    (25 results)
  • Co-Researchers

    (49 People)
  •  Utilization of agricultural products by food processing and cooking methods based on atomizing and controlled-heating technologies

    • Principal Investigator
      MATSUMURA YASUKI
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Molecular mechanism underlying the effects of multisensory flavor perception on food palatability

    • Principal Investigator
      MAEHASHI Kenji
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
  •  Determination and characterization of aroma compounds in vegetable ingredients used for Washoku by metabolomics approach

    • Principal Investigator
      IIJIMA Yoko
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kanagawa Institute of Technology
  •  Pleiotropic analysis for flavor compounds to resolve generation of pleasant flavor characteristics in Japanese spices

    • Principal Investigator
      IIJIMA YOKO
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kanagawa Institute of Technology
  •  Studies on the interactions between odorant and taste component on the improvement of food preference by combination of chemical analysis and sensory evaluationPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBOTA KIKUE
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
      Ochanomizu University
  •  Analysis of aroma compounds and the mechanism on the flavor-enhancing effect of foodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBOTA KIKUE
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Analysis of the mechanism on the flavor-enhancing effect of aroma constituents in food celery on chicken brothPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBOTA Kikue
    • Project Period (FY)
      2005 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      OCHANOMIZU UNIVERSITY
  •  Afghanistan Girl's Education Support Involving Scientific Everyday Life

    • Principal Investigator
      FUJIEDA Shuko
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      社会開発と文化
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Versatile analyses on both of the change of food-flavor constituents and the functionality during cooking procedurePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBOTA Kikue
    • Project Period (FY)
      2001 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Study on the New Enzymatic System For the Formation of Citral as the Biologically Active SubstancePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBOTA Kikue
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Change of the components and the activity of antioxidants in spices during cooking.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBOTA Kikue
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Determination of alcohol in processed foods and effect of dietary alcohol in a low level on health

    • Principal Investigator
      HOMMA Seiichi
    • Project Period (FY)
      1996 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Mutual interaction of glycosides and enzymes in the development of plant food aroma

    • Principal Investigator
      KOBAYASHI Akio
    • Project Period (FY)
      1996 – 1997
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      OCHANOMIZU UNIVERSITY
  •  Effect of the Spices used in Ethnic Dishes on the Human HealthPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBOTA Kikue
    • Project Period (FY)
      1995 – 1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Evaluation of food flovor using semiconductor gas sensing systemPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBOTA Kikue
    • Project Period (FY)
      1993 – 1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Studies on Biogeneration of Plant Flavor and Its Physiological Function

    • Principal Investigator
      HATANAKA Akikazu
    • Project Period (FY)
      1991 – 1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for international Scientific Research
    • Research Institution
      Faculty of Agriculture, Yamaguchi University
  •  Formation Mechanism of Tea Aroma and Search for Precursor

    • Principal Investigator
      KOBAYASHI Akio
    • Project Period (FY)
      1990 – 1991
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  生活空間に及ぼす調理臭気の化学的研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      久保田 紀久枝
    • Project Period (FY)
      1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Formation of terpenoids contributing to tea aroma.

    • Principal Investigator
      KOBAYASHI Akio
    • Project Period (FY)
      1987 – 1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  加熱条件および呈味性生体成分の甲殼類香気に及ぼす影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      久保田 紀久
    • Project Period (FY)
      1986
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  フレーバー研究におけるデータベースの総合的利用法の開発

    • Principal Investigator
      杉沢 博
    • Project Period (FY)
      1986
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Developmental Scientific Research
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      Kagawa University
  •  Correlation of Flavor and Nutrition for Food Evaluation

    • Principal Investigator
      KOBAYASHI AKIO
    • Project Period (FY)
      1985 – 1986
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Co-operative Research (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      OCHANOMIZU UNIVERSITY

All 2017 2016 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2006 Other

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] Current Topics in Flavor Chemistry & Biology2014

    • Author(s)
      Thomas Hofmann, Dietmar Krautwurst, Peter Schieberle, Yoko Iijima, Takao Koeduka, Hideyuki Suzuki, Kikue Kubota et al.
    • Total Pages
      482
    • Publisher
      Deutsche Forschungsanstalt fur Lebensmittelchemie
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] Biosynthesis of geranial, a potent aroma compound in ginger rhizome (<i>Zingiber officinale</i>): Molecular cloning and characterization of geraniol dehydrogenase2014

    • Author(s)
      Yoko Iijima, Takao Koeduka, Hideyuki Suzuki, Kikue Kubota
    • Journal Title

      Plant Biotechnology

      Volume: 31 Issue: 5 Pages: 525-534

    • DOI

      10.5511/plantbiotechnology.14.1020a

    • NAID

      130004721167

    • ISSN
      1342-4580, 1347-6114
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] Potent Odorants Characterize the Aroma Quality of Leaves and Stalks in Raw and Boiled Celery2006

    • Author(s)
      Y.Kurobayashi, E.Kono, Y.Morimitsu, A.Fujita, K.Kubota
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 70・4(In press)

    • NAID

      10018532597

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300235
  • [Journal Article] Potent Odorants Characterize in Aroma Quality of Leaves and Stalks in Raw and Boiled Celery2006

    • Author(s)
      Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., Kubota, K.
    • Journal Title

      Biosci. Biotechnol. Biochem. 70(4)

      Pages: 958-965

    • NAID

      10018532597

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300235
  • [Journal Article] Potent Odorants Characterize in Aroma Quality of Leaves and Stalks in Raw and Boiled Celery2006

    • Author(s)
      Kurobayashi, Y., Kouno, E., Fujita, A., Morimitsu, Y., Kubota, K.
    • Journal Title

      Biosci.Biotechnol.Biochem. 70 (4)

      Pages: 958-965

    • NAID

      10018532597

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300235
  • [Presentation] 調理条件がトマトソースの香気成分や風味に与える影響2017

    • Author(s)
      金島萌恵、木村奏子、北郷志織、宮本有香、松村康生、久保田紀久枝
    • Organizer
      (公社)日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Presentation] スパイス香気成分が緑茶カテキンの苦味刺激に及ぼす抑制作用2016

    • Author(s)
      中島香奈・尾関峻輔・中尾暁彦・屋比久廉・前橋健二・久保田紀久枝
    • Organizer
      第60回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会TEAC網走2016
    • Place of Presentation
      東京農業大学オホーツクキャンパス(北海道網走市)
    • Year and Date
      2016-10-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H03031
  • [Presentation] バジル香気中のヒドロキシリナロール類のフレーバー特性2014

    • Author(s)
      尾関俊輔、藤森 嶺、大庭唯菜、黒林淑子、久保田紀久枝他
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      中村学園大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] Influence of spices on the food intake by improving flavor2013

    • Author(s)
      K. Kubota, Y. Tanaka, Y. Iijima, Y. Kurobayashi
    • Organizer
      IUNS 20th International Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      Granada, Spain
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] 赤ピーマンの風味特性に寄与する香気成分2013

    • Author(s)
      大友裕絵, 久保田紀久枝
    • Organizer
      第67回日本栄養・食糧学会大会講演要旨集
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] 赤ピーマンの風味特性に関与する香気成分2013

    • Author(s)
      大友裕絵、久保田紀久枝
    • Organizer
      日本栄養・食糧学会
    • Place of Presentation
      名古屋大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] Influences of spices on the food intake by improving flavor2013

    • Author(s)
      Kikue Kubota, Yuina Tanaka, Yoko Iijima, Yoshiko Kurobayashi
    • Organizer
      IUNS 20th International Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      Granada, Spain
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] バジル香気のミルク添加スープ風味への影響2012

    • Author(s)
      田中唯菜, 山本佳奈, 久保田紀久枝
    • Organizer
      第56回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会講演要旨集
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] バジル香気のトマトスープ風味への影響2012

    • Author(s)
      田中唯菜, 山本佳奈, 久保田紀久枝
    • Organizer
      日本農芸化学会大会
    • Place of Presentation
      京都
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] バジル香気のミルク添加スープ風味への影響2012

    • Author(s)
      田中唯菜、山本佳奈、久保田紀久枝
    • Organizer
      第56回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      鹿児島大学郡元キャンパス
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] ニンジン香気の苦味に与える影響2012

    • Author(s)
      松嶋みゆき, 中野 優, 久保田紀久枝
    • Organizer
      日本農芸化学会大会
    • Place of Presentation
      京都
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] ニンジンの加熱香気特性2011

    • Author(s)
      松嶋みゆき, 中野 優, 久保田紀久枝
    • Organizer
      第65回日本栄養・食糧学会大会講演要旨集
    • Place of Presentation
      東京
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] 合わせだしにおける昆布香気成分の寄与に関する研究2011

    • Author(s)
      浅木麻里子, 久保田紀久枝
    • Organizer
      日本味と匂学会第45回大会プログラム・予稿集
    • Place of Presentation
      金沢
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] 香り成分と食品の"味"2010

    • Author(s)
      久保田紀久枝
    • Organizer
      第54回香料・テルペン精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      山梨大学
    • Year and Date
      2010-10-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300239
  • [Presentation] にんじんの香気特性について2009

    • Author(s)
      中野優, 久保田紀久枝
    • Organizer
      第61回日本家政学会大会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大学
    • Year and Date
      2009-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300239
  • [Presentation] コリアンダー類の香気特性と香気変化に関与する酵素活性2009

    • Author(s)
      Cung Thi To Quynh, 久保田紀久枝
    • Organizer
      第53回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      奈良先端科学技術大学院大学
    • Year and Date
      2009-11-08
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300239
  • [Presentation] コンブだしの香気特性2008

    • Author(s)
      久保田紀久枝, 他
    • Organizer
      第52回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      今関
    • Year and Date
      2008-10-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300239
  • [Presentation] Characterizaion of the acylic monoterpenoid biosynthesis responsible for pleasant aroma in fresh ginger rhizome.

    • Author(s)
      Yoko Iijima, Takao Koeduka, Hideyuki Suzuki, Kikue Kubota
    • Organizer
      10th Wartburg Symposium on Flavor Chemistry & Biology
    • Place of Presentation
      Wartburg, Germany
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] ショウガの主要香気であるゲラニオール化合物類生成の分子機構について

    • Author(s)
      飯島陽子、肥塚崇男、鈴木秀幸、久保田紀久枝
    • Organizer
      第57回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      埼玉大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] ショウガ根茎の香気寄与モノテルペノイドの生成について

    • Author(s)
      飯島陽子・肥塚崇男・鈴木秀幸・久保田紀久枝
    • Organizer
      第30回日本植物細胞分子生物学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • 1.  KOBAYASHI Akio (40005591)
    # of Collaborated Projects: 8 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  IIJIMA Yoko (90415456)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 3.  SHIMADA Atsuko (60017233)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  SUZUKI Hideyuki (80276162)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 5.  KURATA Tadao (60011920)
    # of Collaborated Projects: 2 results
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  • 6.  MURATA Masatsune (60210051)
    # of Collaborated Projects: 2 results
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  • 7.  HOMMA Seiichi (50017240)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  MORIMITSU Yasujiro (00244533)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 9.  YANO Motoko (00210310)
    # of Collaborated Projects: 1 results
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  • 10.  HATANAKA Akikazu (90035098)
    # of Collaborated Projects: 1 results
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  • 11.  MATSUI Kenji (90199729)
    # of Collaborated Projects: 1 results
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  • 12.  KAJIWARA Tadahiko (90035121)
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  • 13.  HASHIZUME Nataka (60057619)
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  • 14.  OTSUKA Megumi (20175243)
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  • 15.  FUJIEDA Shuko (70017200)
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  • 16.  MORI Yoshihito (10239626)
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  • 17.  MUROFUSHI Kimiko (00103557)
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  • 18.  KOMAKI Motoko (10077480)
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  • 19.  MATSUMOTO Isamu (70012664)
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  • 20.  IGARASHI Osamu (40017231)
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  • 21.  OKADA Katsuhide (20011968)
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  • 22.  MATSUMURA YASUKI (50181756)
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  • 23.  MAEHASHI Kenji (20328545)
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  • 24.  杉沢 博 (60005600)
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  • 25.  渡辺 乾二 (70023447)
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  • 26.  西村 敏英 (70180643)
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  • 27.  大澤 俊彦 (00115536)
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  • 28.  安藤 清 (00262353)
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  • 29.  荒川 信彦 (40017223)
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  • 30.  香西 みどり (10262354)
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  • 31.  阿部 賢太郎 (20402935)
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  • 32.  松宮 健太郎 (60553013)
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  • 33.  谷 史人 (70212040)
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  • 34.  MANFRED Huff
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  • 35.  DETLEF Lutz
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  • 36.  PETER Winter
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  • 37.  JENNY Hartma
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  • 38.  PETER Schrei
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  • 39.  LUTZ Detlef
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  • 40.  HUFFER Manfred
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  • 41.  WINTERHALTER Peter
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  • 42.  HARTMANN-SCHREIER Jenny
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  • 43.  SCHREIER Peter
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  • 44.  OTMER Frolic
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  • 45.  KRAMNER Gerh
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  • 46.  FROLICH Otme
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  • 47.  WINTERHALTER ペーター
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  • 48.  SCHREIVER Je
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  • 49.  SCHREIVER Pe
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