• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

Iijima Yoko  飯島 陽子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

YOKO IIJIMA  飯島 陽子

IIJIMA Yoko  飯島 陽子

Less
Researcher Number 90415456
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 工学院大学, 先進工学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2024: 工学院大学, 先進工学部, 教授
2021: 工学院大学, 先進工学部, 教授
2020: 神奈川工科大学, 健康医療科学部, 教授
2019: 神奈川工科大学, 応用バイオ科学部, 教授
2016 – 2017: 神奈川工科大学, 応用バイオ科学部, 教授 … More
2010 – 2015: 神奈川工科大学, 応用バイオ科学部, 准教授
2008: Kazusa DNA Research Institute, 産業基盤開発研究部, 特任研究員
2008: Kazusa DNA Research Institute, 産業基盤開発研究部, 特任研究員
2007: Kazusa DNA Research Institute, 産業基盤開発研究部 ゲノムバイテク研究室, 特別研究員 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits, studies on eating habits / Eating habits / Applied biochemistry
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Applied biochemistry
Keywords
Principal Investigator
香気成分 / メタボロミクス / フレーバーオミクス / 風味 / 和食 / メタボローム / サンショウ / ショウガ / オフフレーバー / 災害時食 … More / フレーバー / メタボローム解析 / 風味成分 / おいしさ / 官能評価 / 味噌 / スプラウト / 香気生成 / geranyl acetate / 香気 / ゴボウ / 和野菜 / 薬味 / 食品香気成分 / モノテルペン / 色素 / 食嗜好 / ゲラニオール脱水素酵素 / 色素成分 / 香辛野菜 / フラボノイド / 野菜 / 質量分析計 / 質量分析 / 食品成分 / 成熟 / グリコアルカロイド / エチレン / 物質代謝 / 食品 / 植物生理 / 果実成熟 / トマト / ステロイドアルカロイド / 物質生産 … More
Except Principal Investigator
香気寄与成分 / 匂いと味の相互作用 / ニンジンの苦味 / オイゲノール / ミルクスープ / バジル香気成分 / ダマセノン / ピーマン加熱香気 / 呈味改変効果 / 香気成分 / 官能評価 / ヒドロキシリナロール類 / キャピラリーGC分取 / トマトスープ / バジル / スープの風味増強 / ニンジン香気と味の相互作用 / ピーマンの苦み低減 / 赤ピーマン加熱香気 / においと味の相互作用 / かつおだし / コンブ香気成分 / 風味増強 / バジル香気 / 網羅的解析 / 進化 / 生物種間比較 / メタボロミクス / 酸化反応 / 代謝物多様性 Less
  • Research Projects

    (8 results)
  • Research Products

    (62 results)
  • Co-Researchers

    (9 People)
  •  おいしい災害時食を目指すフレーバーオミクス解析によるオフフレーバー形成の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      飯島 陽子
    • Project Period (FY)
      2024 – 2026
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kogakuin University
  •  Flavor-omics analysis of Japanese traditional seasonings for inheritance of objective flavor expressionPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      YOKO IIJIMA
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kogakuin University
      Kanagawa Institute of Technology
  •  Determination and characterization of aroma compounds in vegetable ingredients used for Washoku by metabolomics approachPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      IIJIMA Yoko
    • Project Period (FY)
      2015 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kanagawa Institute of Technology
  •  Pleiotropic analysis for flavor compounds to resolve generation of pleasant flavor characteristics in Japanese spicesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      IIJIMA YOKO
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kanagawa Institute of Technology
  •  Studies on the interactions between odorant and taste component on the improvement of food preference by combination of chemical analysis and sensory evaluation

    • Principal Investigator
      KUBOTA KIKUE
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Tokyo University of Agriculture
      Ochanomizu University
  •  Evaluation of food quality by the complexity of composed metabolites.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      IIJIMA Yoko
    • Project Period (FY)
      2010 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kanagawa Institute of Technology
  •  Development of a new mass fragmentation analysis for understanding the diversity of metabolite

    • Principal Investigator
      SUZUKI Hideyuki
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research on Innovative Areas (Research a proposed research project)
    • Research Field
      Applied biochemistry
    • Research Institution
      Kazusa DNA Research Institute
  •  Accumulation of steroidal alkaloids during fruit ripening of tomatoPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      IIJIMA Yoko
    • Project Period (FY)
      2007 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      Applied biochemistry
    • Research Institution
      Kazusa DNA Research Institute

All 2021 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2011 2010 2009 2008 Other

All Journal Article Presentation Book

  • [Book] 食品分野におけるメタボリックプロファイリング2021

    • Author(s)
      飯島陽子 (福崎英一郎:監修)
    • Total Pages
      326
    • Publisher
      (株)エヌ・ティー・エス
    • ISBN
      9784860437442
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01615
  • [Book] Current Topics in Flavor Chemistry & Biology2014

    • Author(s)
      Thomas Hofmann, Dietmar Krautwurst, Peter Schieberle, Yoko Iijima, Takao Koeduka, Hideyuki Suzuki, Kikue Kubota et al.
    • Total Pages
      482
    • Publisher
      Deutsche Forschungsanstalt fur Lebensmittelchemie
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] Biosynthesis of volatile terpenes that accumulate in the secretory cavities of young leaves of Japanese pepper (<i>Zanthoxylum piperitum</i>): Isolation and functional characterization of monoterpene and sesquiterpene synthase genes2017

    • Author(s)
      Fujita, Y., Koeduka, T., Aida, M., Suzuki, H., Iijima, Y., & Matsui, K.
    • Journal Title

      Plant Biotechnology

      Volume: 34 Issue: 1 Pages: 17-28

    • DOI

      10.5511/plantbiotechnology.16.1231a

    • NAID

      130005519607

    • ISSN
      1342-4580, 1347-6114
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893, KAKENHI-PROJECT-15K18690
  • [Journal Article] 和食のサイエンス―フードメタボロミクスによる展開2017

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      化学と生物

      Volume: 55 Pages: 593-594

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Journal Article] メタボロミクスによる食品の質的評価技術の進展2017

    • Author(s)
      飯島陽子、櫻井望
    • Journal Title

      食品と開発, 52, 4-7

      Volume: 52 Pages: 4-7

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Journal Article] 香辛料を主とした植物食材における品質特性関連二次代謝成分の食品分析学的研究2016

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      日本食品科学工学会

      Volume: 63

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Journal Article] 香辛植物の香りの生合成とバイオテクノロジー2016

    • Author(s)
      飯島陽子, 肥塚崇男
    • Journal Title

      香料

      Volume: 270 Pages: 31-39

    • NAID

      40020888680

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Journal Article] Studies on Secondary Metabolites Generated in Savory Food Plants:Their Structures, Biosynthesis, and Compositional Regulation2016

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku Kaishi

      Volume: 63 Issue: 5 Pages: 190-198

    • DOI

      10.3136/nskkk.63.190

    • NAID

      130005159638

    • ISSN
      1341-027X, 1881-6681
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Journal Article] 和食と薬味2015

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      自動車技術会関東支部報

      Volume: 63 Pages: 24-27

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] 薬味の化学ーショウガの風味特性とその生成ー2015

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      化学と教育

      Volume: 63 Pages: 454-455

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Journal Article] Recent advances in the application of metabolomics to studies of biogenic volatile organic compounds(BVOC) produced by plant.2014

    • Author(s)
      Yoko Iijima
    • Journal Title

      Metabolites

      Volume: 4 Issue: 3 Pages: 699-721

    • DOI

      10.3390/metabo4030699

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] Pigment Composition Responsible for the Pale Yellow Color of Ginger (<i>Zingiber officinale</i>) Rhizomes2014

    • Author(s)
      Yoko Iijima, Aya Joh
    • Journal Title

      FSTR

      Volume: 20 Issue: 5 Pages: 971-978

    • DOI

      10.3136/fstr.20.971

    • NAID

      130004704876

    • ISSN
      1344-6606, 1881-3984
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] 食品の香気成分複雑性に基づく解析技術と食品の質的評価への応用2014

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      バイオインダストリー, 31, 8, p9-14 (2014)

      Volume: 31(8) Pages: 9-14

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] 香辛料・ハーブとその香り~香気生成メカニズムとその蓄積2014

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      におい・かおり環境学会誌

      Volume: 45(2) Pages: 132-142

    • NAID

      130006348814

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] 食品分析におけるメタボローム解析ー香りや風味の一斉評価-2014

    • Author(s)
      及川彰、飯島陽子
    • Journal Title

      生物の科学-遺伝

      Volume: なし Pages: 58-62

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] Biosynthesis of geranial, a potent aroma compound in ginger rhizome (<i>Zingiber officinale</i>): Molecular cloning and characterization of geraniol dehydrogenase2014

    • Author(s)
      Yoko Iijima, Takao Koeduka, Hideyuki Suzuki, Kikue Kubota
    • Journal Title

      Plant Biotechnology

      Volume: 31 Issue: 5 Pages: 525-534

    • DOI

      10.5511/plantbiotechnology.14.1020a

    • NAID

      130004721167

    • ISSN
      1342-4580, 1347-6114
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Acknowledgement Compliant / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] メタボロミクスに基づく多成分解析の食品の質的評価に対する有用性2013

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      食品と開発

      Volume: 48 (11) Pages: 7-9

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Journal Article] 食品を網羅的に分析する-食品の網羅的質量分析から見えてくるもの-2011

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      FFIジャーナル

      Volume: 216 Pages: 242-246

    • NAID

      40018970016

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Journal Article] GLYCOALKALOID METABOLISM1 Is Required for Steroidal Alkaloid Glycosylation and Prevention of Phytotoxicity in Tomato.2011

    • Author(s)
      Itkin M, Rogachev I, Alkan N, Rosenberg T, Malitsky S, Masini L, Meir S, Iijima Y, Aoki K, de Vos R, Prusky D, Burdman S, Beekwilder J, Aharoni A.
    • Journal Title

      Plant Cell.

      Volume: 23 Pages: 4507-4525

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Journal Article] 食品を網羅的に分析する-食品の網羅的質量分析から見えてくるもの-2011

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Journal Title

      FOODS & FOOD INGREDIENTS JOURNAL OF JAPAN

      Volume: 216 Pages: 242-246

    • NAID

      40018970016

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Journal Article] Metabolic Alterations in Organic Acids andγ-Aminobutyric Acid in Developing Tomato(Solanum lycopersicum L.) Fruits.2010

    • Author(s)
      Yin YG., Tominaga T, Iijima Y., Aoki K., Shibata D., Ashihara H., Nishimura S., Ezura H., Matsukura C.
    • Journal Title

      Plant Cell. Physiol.

      Pages: 1300-1314

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Journal Article] Involvement of Ethylene in the Accumulation of Esculeoside A during Fruit Ripening of Tomato (Solanum lycopersicum)2009

    • Author(s)
      Yoko Iijima, Yukio Fujiwara, Takeaki Tokita, Tsuyoshi Ikeda, Toshihiro Nohara, Koh Aoki, and Daisuke Shibata
    • Journal Title

      J. Agric Food Chem 57

      Pages: 3247-2352

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19780081
  • [Journal Article] Involvement of Ethylene in the Accumulation of Esculeoside A during Fruit Ripening of Tomato (Solanum lycopersicum).2009

    • Author(s)
      Iijima Y. , Fujiwara Y. , Tokita T. , Ikeda T. , Nohara T, Aoki K. , Shibata D.
    • Journal Title

      J. Agric Food Chem. 57

      Pages: 3247-3252

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19780081
  • [Presentation] 食品の質に関わる成分バラエティを考える :フレーバーオミクスによる展開2021

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      日本食品分析学会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01615
  • [Presentation] 食品の品質評価における香気分析技術:フードメタボロミクスの活用2021

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      日本油化学会2021年度年会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01615
  • [Presentation] フードオミクスによる 食品の質的研究展開2021

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      第26回 日本フードファクター学会 学術集会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01615
  • [Presentation] 発酵調味料のフレーバーオミクス解析のための香気分析技術の確立2019

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      JASIS 日本生物工学会ジョイントセミナー ライフサイエンスイノベーションズ
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01615
  • [Presentation] 味噌の熟成による水溶性成分組成の変化2019

    • Author(s)
      浅間陽香、飯島陽子
    • Organizer
      日本食品科学工学会第66回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01615
  • [Presentation] 植物性食品の質的特性に対するその因子探索とフードメタボロミクスによる展開2019

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部会
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01615
  • [Presentation] High-efficient and High-throughput volatile flavor analysis of fermented seasonings using SA-SBSE2019

    • Author(s)
      Yoko Iijima, Azusa Miwa, Hikaru Inagaki, Yusuke Ito, Kikuo Sasamoto, Takeharu Nakahara, Akio Obata, Nobuo Ochiai
    • Organizer
      Metabolomics 2019
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01615
  • [Presentation] Biosynthesis of volatile terpenes that accumulate in the secretory cavities of young leaves of Japanese pepper2018

    • Author(s)
      Takao Koeduka, Yoshiyuki Fujita, Misaki Takaishi, Yoko Iijima, and Kenji Matsui
    • Organizer
      Gordon Research Conference Plant Volatiles 2018
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Presentation] サンショウ油胞特異的に蓄積する揮発性テルペンの生成に関する研究2017

    • Author(s)
      藤田芳勧、飯島陽子、相田光宏、鈴木秀幸、松井健二、肥塚崇男
    • Organizer
      日本農芸化学会2017年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2017-03-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Presentation] ゴボウおよびゴボウスプラウトの香気特性とその比較2016

    • Author(s)
      飯島陽子、長尾望美、小池理奈、岩本嗣
    • Organizer
      日本家政学会第68回大会
    • Place of Presentation
      金城学院大学
    • Year and Date
      2016-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Presentation] サンショウ属(Zanthoxylum)植物の揮発性成分組成の比較とそれに関わるテルペン合成酵素遺伝子のクローニング2015

    • Author(s)
      飯島陽子,大場香織,藤田芳勧,肥塚崇男, 鈴木秀幸
    • Organizer
      日本香辛料研究会
    • Place of Presentation
      龍谷大学響都ホール
    • Year and Date
      2015-12-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02893
  • [Presentation] 食品の品質評価におけるメタボローム解析技術の有用性2014

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      食品分析研究会
    • Place of Presentation
      東洋大学(東京都文京区)
    • Year and Date
      2014-09-05
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] Influence of spices on the food intake by improving flavor2013

    • Author(s)
      K. Kubota, Y. Tanaka, Y. Iijima, Y. Kurobayashi
    • Organizer
      IUNS 20th International Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      Granada, Spain
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] Influences of spices on the food intake by improving flavor2013

    • Author(s)
      Kikue Kubota, Yuina Tanaka, Yoko Iijima, Yoshiko Kurobayashi
    • Organizer
      IUNS 20th International Congress of Nutrition
    • Place of Presentation
      Granada, Spain
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300269
  • [Presentation] LC-FTICR-MSを用いた野菜フラボノイドの一斉比較分析2011

    • Author(s)
      飯島陽子, 秋元奈弓, 櫻井望, 鈴木秀幸, 柴田大輔, 青木考
    • Organizer
      日本農芸化学会2011大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] LC-FTICR-MSを用いた野菜フラボノイドの一斉比較分析2011

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      日本農芸化学会2011年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 質量分析計による検出成分多様性からみた野菜食材の評価2011

    • Author(s)
      飯島陽子, 櫻井望, 鈴木秀幸, 柴田大輔, 青木考
    • Organizer
      第65回日本栄養・食糧学会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2011-05-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 質量分析を用いた食品中の低分子成分の網羅的解析2011

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      シンポジウム「お茶の機能性と文化最近の話題」
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学
    • Year and Date
      2011-10-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] Distribution of glycoalkaloids and their compositional comparison in the fruit of wild tomato species2011

    • Author(s)
      YOKO IIJIMA
    • Organizer
      Solanaceae Genome Workshop, 2011
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場(ポスター発表)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 質量分析を用いた食品中の低分子成分の網羅的解析2011

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      シンポジウム「お茶の機能性と文化最近の話題」
    • Place of Presentation
      お茶ノ水女子大学(招待講演)
    • Year and Date
      2011-10-15
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 質量分析計による検出成分多様性からみた野菜食材の評価2011

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      日本栄養・食糧学会大会
    • Place of Presentation
      お茶ノ水女子大学
    • Year and Date
      2011-05-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 食品を網羅的に分析する~食品の網羅的質量分析から見えてくるもの~2010

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      第26回食品化学シンポジウム
    • Place of Presentation
      滝野川会館
    • Year and Date
      2010-11-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 野生トマト果実におけるグリコアルカロイドプロファイルの種間比較2010

    • Author(s)
      飯島陽子, 佐々木亮介, 竹中真紀子, 鈴木秀幸, 柴田大輔, 青木考
    • Organizer
      第28回日本植物細胞分子生物学会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Year and Date
      2010-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 「食品を網羅的に分析する」~食品の網羅的質量分析から見えてくるもの~2010

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      第26回食品化学シンポジウム
    • Place of Presentation
      滝野川会館(東京都北区)
    • Year and Date
      2010-11-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 精密質量分析を用いたメタボローム解析による食品の"組成成分複雑性"の評価2010

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      第5回メタボロームシンポジウム
    • Place of Presentation
      グランドエル・サン(鶴岡)
    • Year and Date
      2010-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] 精密質量分析を用いたメタボローム解析による食品の"組成成分複雑性"の評価2010

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      第5回メタボロームシンポジウム
    • Place of Presentation
      慶応大学鶴岡
    • Year and Date
      2010-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-22700746
  • [Presentation] ライプニング変異体トマト果実の代謝プロファイル解析2009

    • Author(s)
      飯島陽子、櫻井望、鈴木秀幸、青木考、柴田大輔
    • Organizer
      第50回植物生理学会年会
    • Place of Presentation
      名古屋大学(名古屋)
    • Year and Date
      2009-03-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19780081
  • [Presentation] トマト果実の主要グリコアルカロイド分析とその生成における果実成熟の影響2008

    • Author(s)
      飯島陽子、藤原章雄、時田岳亮、池田剛、野原稔弘、青木考、柴田大輔
    • Organizer
      日本農芸化学会2008年度大会
    • Place of Presentation
      名城大学(名古屋)
    • Year and Date
      2008-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19780081
  • [Presentation] トマト果実の主要グリコアルカロイドの分析とその生成における果実成熟の影響2008

    • Author(s)
      飯島陽子(発表), 藤原章雄, 時田岳亮, 池田剛, 野原稔弘, 青木考, 柴田大輔
    • Organizer
      日本農芸化学会2008年度大会
    • Place of Presentation
      名城大学天白キャンパス(名古屋)
    • Year and Date
      2008-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19780081
  • [Presentation] 新ショウガとひねショウガの多面的成分組成の比較

    • Author(s)
      飯島陽子・櫻井望・鈴木秀幸・柴田大輔
    • Organizer
      日本農芸化学会 2013年度大会
    • Place of Presentation
      東北大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] 質量分析を用いた網羅的成分解析の食品加工への応用

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      第29回茶学術研究会講演会特別講演
    • Place of Presentation
      静岡
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] Characterizaion of the acylic monoterpenoid biosynthesis responsible for pleasant aroma in fresh ginger rhizome.

    • Author(s)
      Yoko Iijima, Takao Koeduka, Hideyuki Suzuki, Kikue Kubota
    • Organizer
      10th Wartburg Symposium on Flavor Chemistry & Biology
    • Place of Presentation
      Wartburg, Germany
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] LC-FTICR-MSを用いたメタボローム解析に基づく新ショウガとひねショウガの比較

    • Author(s)
      飯島陽子・櫻井望・鈴木秀幸・柴田大輔
    • Organizer
      食品科学工学会第59回大会
    • Place of Presentation
      奈良先端科学技術大学院大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] ショウガの主要香気であるゲラニオール化合物類生成の分子機構について

    • Author(s)
      飯島陽子、肥塚崇男、鈴木秀幸、久保田紀久枝
    • Organizer
      第57回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      埼玉大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] サンショウ(Zanthoxylum)属植物葉における揮発性成分組成の比較

    • Author(s)
      飯島陽子、大場香織
    • Organizer
      第58回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      和歌山大学(和歌山県和歌山市)
    • Year and Date
      2014-09-20 – 2014-09-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] 多様な成分の包括的解析による“新ショウガ”と“ひねショウガ”の比較

    • Author(s)
      飯島陽子・櫻井望・鈴木秀幸・柴田大輔
    • Organizer
      第27回日本香辛料研究会
    • Place of Presentation
      日本大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] ショウガ根茎の黄色色素成分について

    • Author(s)
      飯島陽子、城彩
    • Organizer
      日本食品科学工学会第61回大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡県福岡市)
    • Year and Date
      2014-08-28 – 2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] 生鮮野菜の品質評価に対するメタボローム解析の応用

    • Author(s)
      飯島陽子
    • Organizer
      2012年度日本生物工学会技術セミナー「食品加工技術と食のメタボロミクスの最前線」
    • Place of Presentation
      せんだいメディアテーク
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • [Presentation] ショウガ根茎の香気寄与モノテルペノイドの生成について

    • Author(s)
      飯島陽子・肥塚崇男・鈴木秀幸・久保田紀久枝
    • Organizer
      第30回日本植物細胞分子生物学会
    • Place of Presentation
      藤女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500955
  • 1.  SUZUKI Hideyuki (80276162)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 9 results
  • 2.  KUBOTA KIKUE (90008730)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 3.  AOKI Koh (30344021)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  SHIMADA Norimoto (30409081)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  OGATA Yoshiyuki (90446542)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  櫻井 望 (30392286)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  早川 文代 (00282905)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  佐藤 大 (30454052)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  及川 彰 (50442934)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi