• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

masuda toshiya  増田 俊哉

… Alternative Names

MASUDA Toshiya  増田 俊哉

増田 俊哉  マスダ トシヤ

Less
Researcher Number 10219339
Other IDs
  • ORCIDhttps://orcid.org/0000-0001-6691-9464
Affiliation (Current) 2025: 大阪公立大学, 大学院生活科学研究科, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2022 – 2024: 大阪公立大学, 大学院生活科学研究科, 教授
2015 – 2021: 大阪市立大学, 大学院生活科学研究科, 教授
2013: 徳島大学, 総合科学部, 教授
2011 – 2013: 徳島大学, 大学院ソシオ・アーツ・アンド・サイエンス研究部, 教授
2000 – 2002: 徳島大学, 総合科学部, 助教授
1995: 大阪市立大学, 生活科学部, 助手
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / 食品科学・栄養科学 / Eating habits, studies on eating habits / 家政学
Except Principal Investigator
Bacteriology (including mycology) / Living organism molecular science
Keywords
Principal Investigator
ポリフェノール / 焙煎 / 焙煎反応 / 高温反応 / キサンチンオキシダーゼ阻害 / クルクミン / 食品機能 / 構造決定 / 機能性食物 / カテキン類 … More / 大麦 / 機能性 / 高温調理加工 / 食品機能性 / フェルラ酸 / シナピン酸 / 抗通風機能 / 機能発現 / フェノール酸 / 高温加熱 / ルテオリン / XO阻害 / 化学変化 / 生活習慣病 / 微量定量分析 / ピロガロール / 機能発現機構 / 食品調理加工 / ドッキングシミュレーション / 高温加工 / コーヒーポリフェノール / 焙煎加工 / 痛風 / コーヒー / 生活習慣病予防 / 調理加工 / システイン / フラボノール / オキシミオグロビン / 食肉新鮮色 / システイン化 / 変色制御 / ミオグロビン / myogolobin / cysteine / polyphenols / meat color / Radical Termination Reaction / Sage / turmeric / Carnosic Acid / Curcumin / Food phenol / Antioxidant Mechanism / 脂質 / 抗酸化性 / ハーブ / ターメリック / カルノシックキノン / ラジカル終結反応 / セージ / ウコン / カルノシックアシド / フードフェノール / 抗酸化機構 / セサモール / レスベラトロール / ロスマリン酸 / 機能 / 酸化 / 細胞毒性 / リポキシゲナーゼ阻害 / チロシナーゼ阻害 / 酸化ポリフェノール / カフェ酸 / キサンチンオキシダーゼ / 酸化ポリフューノール / Structure Determination / Food Safety / Food Functionality / Oxidation / Polyphenols / 食品タンパク質 … More
Except Principal Investigator
下痢 / 食品 / 細菌 / 病原性 / 宿主特異性 / ETEC / 接着因子 / 人獣共通感染症 / 腸管定着因子 / 下痢原性大腸菌 / 腸管毒素原性大腸菌 / 構造決定 / シアナート / 有機合成化学 / 不斉四級炭素 / イソシアナート / アルカロイド / テルペン / 海洋天然物 / 転位反応 / 含窒素天然物 / 有機合成 / 天然物化学 / 全合成 Less
  • Research Projects

    (9 results)
  • Research Products

    (89 results)
  • Co-Researchers

    (16 People)
  •  An analyzing study of the functional foods based on the generation and transformation of polyphenols through high-temperature cookingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      増田 俊哉
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Osaka Metropolitan University
  •  Roasting Chemistry of Polyphenols - Chemical Characteristics and Functions of High Temperature Reaction Products of Phenolic AcidsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Masuda Toshiya
    • Project Period (FY)
      2020 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Osaka Metropolitan University
      Osaka City University
  •  Validation on the possible zoonotic transmission by a novel colonization factor found on pandemic enterotoxigenic E. coli serogroup O169

    • Principal Investigator
      Nishikawa Yoshikazu
    • Project Period (FY)
      2017 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Bacteriology (including mycology)
    • Research Institution
      Osaka City University
  •  Can the reducing environment produced by polyphenols maintain the bright red color of fresh meats?Principal Investigator

    • Principal Investigator
      MASUDA Toshiya
    • Project Period (FY)
      2015 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Osaka City University
  •  Detection of highly functional polyphenols produced in the reactions of food cooking and processing and their application for the prevention of life-style related diseasesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Masuda Toshiya
    • Project Period (FY)
      2015 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Osaka City University
  •  Oxidative change of structures of herb polyphenols,investigation for their new functiality and safetyPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MASUDA Toshiya
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      The University of Tokushima
  •  Synthetic studies of natural products with a quaternary stereocenter attahced to nitrogen

    • Principal Investigator
      ICHIKAWA Yoshiyasu
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Living organism molecular science
    • Research Institution
      Kochi University
  •  Antioxidant Mechanism Studies for Food Phenol Based on the Radical Reaction Products with Food ComponentsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MASUDA Toshiya
    • Project Period (FY)
      2000 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokushima
  •  クルクミン吸着による食品タンパク質の高機能化研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      増田 俊哉
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Osaka City University

All 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 Other

All Journal Article Presentation Patent Other

  • [Journal Article] Catalytic Antioxidant Activity of Two Diterpenoid Polyphenols of Rosemary, Carnosol, and Isorosmanol, against Lipid Oxidation in the Presence of Cysteine Thiol2024

    • Author(s)
      Higashino Hayate、Karatsu Asuka、Masuda Toshiya
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: 72 Issue: 4 Pages: 2193-2201

    • DOI

      10.1021/acs.jafc.3c08248

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K25609
  • [Journal Article] Identification of the reoasting reaction products of ferulic and sinapic acids and their xanthine oxidase inhibitory activity2023

    • Author(s)
      Yukino Shindo, Asuka Taniguchi, Akiko Masuda, Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Buioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 87 Issue: 1 Pages: 114-118

    • DOI

      10.1093/bbb/zbac173

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02368, KAKENHI-PROJECT-23K25609
  • [Journal Article] Stereocontrolled Synthesis of Nitrogen-Substituted Quaternary Stereogenic Centers: Lessons from a Synthetic Route to the Core Structure of Sphingofungin E2023

    • Author(s)
      Yoshiyasu Ichikawa,* Takahiro Kinutani, Yoshimine Sakogawa, Keisuke Nakanishi, Rika Ochi, Seijiro Hosokawa, and Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Heterocycles

      Volume: 106 Issue: 4 Pages: 649-663

    • DOI

      10.3987/com-23-14817

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K05865, KAKENHI-PROJECT-23K25609
  • [Journal Article] Identification of a xanthine oxidase inhibitor in barley tea (Mugi-Cha) and its contribution to the inhibitory activity of barley tea2023

    • Author(s)
      Taniguchi Asuka、Okubo Karin、Masuda Akiko、Kameda Kazumi、Masuda Toshiya
    • Journal Title

      FSTR

      Volume: 29 Issue: 6 Pages: 509-519

    • DOI

      10.3136/fstr.FSTR-D-23-00115

    • ISSN
      1344-6606, 1881-3984
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K25609
  • [Journal Article] Identification of a Polyphenol and Its Antioxidant Properties from the Roasting Reaction of Alginic Acid2021

    • Author(s)
      S. Doi, Y. Shindo, A. Masuda, Y. Oyama, and T. Masuda
    • Journal Title

      Biosci. Biotechnol. Biochem.

      Volume: 85 Issue: 4 Pages: 957-961

    • DOI

      10.1093/bbb/zbaa095

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02368
  • [Journal Article] Stability of Polyphenols under Alkaline Conditions and the Formation of a Xanthine Oxidase Inhibitor from Gallic Acid in a Solution at pH 7.42019

    • Author(s)
      Honda Sari、Ishida Rika、Hidaka Kayo、Masuda Toshiya
    • Journal Title

      FSTR

      Volume: 25 Issue: 1 Pages: 123-129

    • DOI

      10.3136/fstr.25.123

    • NAID

      130007607026

    • ISSN
      1344-6606, 1881-3984
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Journal Article] Conflicting actions of 4-vinylcatechol in rat lymphocytes under oxidative stress induced by hydrogen peroxid2018

    • Author(s)
      Takumi Kishida, Yurie Funakoshi, Yuya Fukuyama, Sari Honda, Toshiya Masuda & Yasuo Oyama
    • Journal Title

      Drug and Chemical Toxicology

      Volume: - Issue: 4 Pages: 1-6

    • DOI

      10.1080/01480545.2018.1492604

    • NAID

      120006706954

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892, KAKENHI-PROJECT-26340039
  • [Journal Article] Zinc-dependent and independent actions of hydroxyhydroquinone on rat thymic lymphocytes2018

    • Author(s)
      Honoka Wada, Keisuke Oyama, Risa Kamae, Toshiya Masuda, Kaori Kanemaru, Kumio Yokoigawa and Yasuo Oyama
    • Journal Title

      Drug and Chemical Toxicology

      Volume: 9 Issue: 5 Pages: 1-6

    • DOI

      10.1080/01480545.2018.1429462

    • NAID

      120006560582

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02204, KAKENHI-PROJECT-15H02892, KAKENHI-PROJECT-26340039
  • [Journal Article] コーヒー豆中のキサンチンオキシダーゼ阻害物質 ―コーヒーの痛風発症リスク軽減効果の解明を目指してー2018

    • Author(s)
      増田晃子,福山侑弥,本田沙理,飛高佳代,増田俊哉
    • Journal Title

      New Food Industry

      Volume: 60 Pages: 1-6

    • NAID

      40021645273

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Journal Article] コーヒー焙煎加工で生成するポリフェノールは痛風発症リスク軽減に寄与するか?焙煎コーヒー豆中のキサンチンオキシダーゼ阻害物質の同定2018

    • Author(s)
      本田沙理,増田俊哉
    • Journal Title

      Foods & Food Ingregients Journal of Japan

      Volume: 223 Pages: 367-375

    • NAID

      40021744578

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Journal Article] Radical Scavenging Properties of Roasted Egoma (<i>Perilla frutescens</i> var. <i>frutescens</i>) Oils and Identification of Their Characteristic Scavengers2018

    • Author(s)
      AKiko Masuda, Kayo Hidaka, Sari Honda, Asami Taniguchi, Sayaka Doi, Toshiya Masuda,
    • Journal Title

      Journal of Nutritional Science and Vitaminology

      Volume: 64 Issue: 6 Pages: 466-472

    • DOI

      10.3177/jnsv.64.466

    • NAID

      130007599105

    • ISSN
      0301-4800, 1881-7742
    • Year and Date
      2018-12-31
    • Language
      English
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Journal Article] Hydroxyhydroquinone, a by-product of coffee bean roasting, increases intracellular Ca2+ concentration in rat thymic lymphocytes2017

    • Author(s)
      Risa Kamae, Shoko Nojima, Kenji Akiyoshi, Shoki Setsu, Sari Honda, Toshiya Masuda and Yasuo Oyama
    • Journal Title

      Food and Chemical Toxicology

      Volume: 102 Pages: 39-45

    • DOI

      10.1016/j.fct.2017.01.025

    • NAID

      120006382862

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26340039, KAKENHI-PROJECT-15H02892, KAKENHI-PROJECT-16J03454
  • [Journal Article] Polyphenols: Functional Chemicals Based on Their Chemical Reactions, from Antioxidation to Inter-Substance Reactions2015

    • Author(s)
      本田沙理,増田俊哉
    • Journal Title

      KAGAKU TO SEIBUTSU

      Volume: 53 Issue: 7 Pages: 442-448

    • DOI

      10.1271/kagakutoseibutsu.53.442

    • NAID

      130005157297

    • ISSN
      0453-073X, 1883-6852
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12326, KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Journal Article] ポリフェノールによる食肉色素ミオグロビンの新鮮色の制御2015

    • Author(s)
      本田沙理,増田晃子,増田俊哉
    • Journal Title

      New Food Industry

      Volume: 57 Pages: 29-34

    • NAID

      40020633471

    • Acknowledgement Compliant
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12326
  • [Journal Article] Chemical Evidence for Potent Xanthine Oxidase Inhibitory Activity of Glechoma hederacea var. garndis Leaves (Kakidoushi-Cha)2013

    • Author(s)
      Akiko Masuda, Chizuru Takahashi, Miyuki Inai, Yukari Miura and Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Journal of Nutritional Science and Vitaminology

      Volume: Vol.59, No.6 Issue: 4 Pages: 570-575

    • DOI

      10.1021/jf404357h

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] 四国地域で民間利用されている健康茶の機能(第一報)ラジカル消去,α-グルコシダーゼ阻害,キサンチンオキシダーゼ阻害活性について2013

    • Author(s)
      増田 晃子, 藤本 彩, 井内 智子, 高橋 千鶴, 稲井 美由紀, 三浦 ゆか理, 今井 昭二, 増田 俊哉
    • Journal Title

      日本食生活学会誌,

      Volume: 24 Pages: 11-20

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] A Biomimetic Approach to the Synthesis of the Core Structure of the Marine Sponge Terpene Halichonadin G2013

    • Author(s)
      Saito, K.; Nishimori, A.; Mimura, R.; Nakano, K.; Kotsuki, H.; Masuda, T.; Ichikawa, Y
    • Journal Title

      Eur. J. Org. Chem

      Pages: 7041-7043

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23510258
  • [Journal Article] Curcumin: From Chemistry to Chemistry-Based Functions2013

    • Author(s)
      Akiko Masuda, Aya Fujimoto and Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Current Pharmaceutical Design

      Volume: 19

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Effect of Polyphenols on Oxymyoglobin Oxidation : Prooxidant Activity of Polyphenols In Vitro and Inhibition by Amino Acids2013

    • Author(s)
      Toshiya Masuda, Miyuki Inai, Yukari Miura, Akiko Masuda and Satoshi Yamauchi
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: Vol.61 Issue: 5 Pages: 1097-1104

    • DOI

      10.1021/jf304775x

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Chemical Evidence for Potent Xanthine Oxidase Inhibitory Activity of <i>Glechoma hederacea</i> var.<i> </i><i>grandis </i>Leaves (Kakidoushi-Cha)2013

    • Author(s)
      Akiko Masuda, Chizuru Takahashi, Miyuki Inai, Yukari Miura and Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Journal of Nutritional Science and Vitaminology

      Volume: 59 Issue: 6 Pages: 570-575

    • DOI

      10.3177/jnsv.59.570

    • NAID

      130003393756

    • ISSN
      0301-4800, 1881-7742
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] ポリフェノールの酸化的変化,生成物の構造とその機能2013

    • Author(s)
      増田 晃子, 増田 俊哉
    • Journal Title

      Foods and Food Ingredients Journal of Japan

      Volume: 218

    • NAID

      40019789846

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Curcumin : From Chemistry to Chemistry-Based Functions2013

    • Author(s)
      Akiko Masuda, Aya Fujimoto and Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Current Pharmaceutical Design

      Volume: Vol.19, No.11 Issue: 11 Pages: 2084-2092

    • DOI

      10.2174/138161213805289246

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Enhancing Effect of a Cysteinyl Thiol on the Antioxidant Activity of Flavonoids and Identification of the Antioxidative Thiol Adducts of Myricetin2013

    • Author(s)
      Toshiya Masuda, Yukari Miura, Miyuki Inai and Akiko Masuda
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 77 Issue: 8 Pages: 1753-1758

    • DOI

      10.1271/bbb.130315

    • NAID

      10031195828

    • ISSN
      0916-8451, 1347-6947
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] A Biomimetic Approach to the Synthesis of the Core Structure of the Marine Sponge Terpene Halichonadin G2013

    • Author(s)
      Kenta Saitou, Ayumi Nishihori, Rika Mumura, Keiji Nakano, Toshiya Masuda and Yoshiyasu Ichikawa
    • Journal Title

      Eur. J. Org. Chem

      Volume: 2013 Issue: 31 Pages: 7041-7043

    • DOI

      10.1002/ejoc.201301206

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929, KAKENHI-PROJECT-23510258, KAKENHI-PUBLICLY-24105523
  • [Journal Article] ポリフェノールの酸化的変化, 生成物の構造とその機能2013

    • Author(s)
      増田 晃子, 増田 俊哉
    • Journal Title

      Foods and Food Ingredients Journal of Japan

      Volume: Vol.218, No.3 Pages: 258-265

    • NAID

      40019789846

    • URL

      http://www.ffcr.or.jp/zaidan/FFCRHOME.nsf/pages/ffij-j218(3)

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] The functions of healthful teas utilized by the residents in Shikoku area, Part I.2013

    • Author(s)
      増田 晃子, 藤本 彩, 井内 智子, 高橋 千鶴, 稲井 美由紀, 三浦 ゆか理, 今井 昭二, 増田 俊哉
    • Journal Title

      Journal for the Integrated Study of Dietary Habits

      Volume: 24 Issue: 1 Pages: 11-20

    • DOI

      10.2740/jisdh.24.11

    • NAID

      10031184155

    • ISSN
      1346-9770, 1881-2368
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Synthesis of Manzacidin A and C : Efficient Construction of Quaternary Carbon Stereocenters Bearing Nitrogen Substituents2012

    • Author(s)
      Y. Ichikawa, K. Okumura, Y. Matsuda, T. Hasegawa, M. Nakamura, A. Fujimoto, T. Masuda, K. Nakano, H. Kotsuki
    • Journal Title

      Org. Biomol. Chem

      Volume: 10 Pages: 614-614

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23510258
  • [Journal Article] Chemical Interaction between Polyphenols and a Cysteinyl Thiol under Radical Oxidation Conditions2012

    • Author(s)
      Aya Fujimoto and Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: Vol.60, No.20 Issue: 20 Pages: 5142-5151

    • DOI

      10.1021/jf3008822

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Radical Scavenging Activity of Spring Mountain Herbs in the Shikoku Mountain Area and Identification of Antiradical Constituents by Simple HPLC Detection and LC-MS Methods2012

    • Author(s)
      Toshiya Masuda, Inouchi Tomoko, Aya Fujimoto, Shingai Yoshimi, Inai Miyuki, Mitsuhiro Nakamura and Shoji Imai
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry

      Volume: 76 Issue: 4 Pages: 705-711

    • DOI

      10.1271/bbb.110837

    • NAID

      10030751567

    • ISSN
      0916-8451, 1347-6947
    • Language
      English
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Antioxidation Mechanism of Rosmarinic Acid, Identification of an Unstable Quinone Derivative by the Addition of Odorless Thio2012

    • Author(s)
      Aya Fujimoto et al.
    • Journal Title

      Food Chemistry

      Volume: 132 Issue: 2-3 Pages: 901-906

    • DOI

      10.1016/j.foodchem.2012.11.073

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] 81. Synthesis of Manzacidin A and C: Efficient Construction of Quaternary Carbon Stereocenters Bearing Nitrogen Substituents2012

    • Author(s)
      Ichikawa, K. Okumura, Y. Matsuda, T. Hasegawa, M. Nakamura, A. Fujimoto, T. Masuda, K. Nakano, H. Kotsuki
    • Journal Title

      Org. Biomol. Chem.

      Volume: 10 Issue: 3 Pages: 614-622

    • DOI

      10.1039/c1ob06559a

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23510258, KAKENHI-PUBLICLY-24105523
  • [Journal Article] Antioxidation Mechanism of Rosmarinic Acid, Identification of an Unstable Quinone Derivative by the Addition of Odorless Thiol2012

    • Author(s)
      Aya Fujimoto and Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Food Chemistry

      Volume: Vol.132, No.2 Issue: 2 Pages: 901-906

    • DOI

      10.1016/j.foodchem.2011.11.062

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Asymmetric Synthesis of (+)-Geranyllinaloisocyanide : Assignment of Absolute Stereochemistry2011

    • Author(s)
      Y. Ichikawa, T. Matsuda, K. Okumura, M. Nakamura, T. Masuda, H. Kotsuki, and K. Nakano
    • Journal Title

      Org. Lett

      Volume: 13 Pages: 2520-2523

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23510258
  • [Journal Article] Structure and function of the oxidation products of polyphenols and identification of potent lipoxygenase inhibitors from fe-catalyzed oxidation of resveratrol2011

    • Author(s)
      Yoshimi Shingai, Aya Fujimoto, Mitsuhiro Nakamura and Toshiya Masuda
    • Journal Title

      Journal of Agricultural and Food Chemistry

      Volume: Vol.59, No.15 Issue: 15 Pages: 8180-8186

    • DOI

      10.1021/jf202561p

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Journal Article] Asymmetric Synthesis of (+)-Geranyllinaloisocyanide: Assignment of Absolute Stereochemistry2011

    • Author(s)
      Y. Ichikawa, Y. Matsuda, K. Okumura, M. Nakamura, T. Masuda, H. Kotsuki, and K. Nakano
    • Journal Title

      Org. Lett.

      Volume: 13 Issue: 10 Pages: 2773-2778

    • DOI

      10.1021/ol200308m

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23510258
  • [Journal Article] 酸化されるポリフェノール, その安全性と機能2011

    • Author(s)
      藤本 彩, 増田 俊哉
    • Journal Title

      New Food Industry

      Volume: Vol.53, No.6 Pages: 21-27

    • NAID

      40018838590

    • URL

      http://www.newfoodindustry.com/information/cn11/cn17/pg259.html

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Patent] キサンチンオキシダーゼ阻害剤及びその製造法2018

    • Inventor(s)
      福山郁弥,本田沙理,増田俊哉,藤井繁佳,黒澤真一郎
    • Industrial Property Rights Holder
      福山郁弥,本田沙理,増田俊哉,藤井繁佳,黒澤真一郎
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Filing Date
      2018
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Patent] キサンチンオキシダーゼ阻害剤及びその製造法2018

    • Inventor(s)
      福山 郁弥 本田 沙理 増田 俊哉 藤井 繁佳 黒澤 真一郎
    • Industrial Property Rights Holder
      福山 郁弥 本田 沙理 増田 俊哉 藤井 繁佳 黒澤 真一郎
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Industrial Property Number
      2018-046921
    • Filing Date
      2018
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Patent] キサンチンオキシダーゼ阻害剤2018

    • Inventor(s)
      本田 沙理 増田 俊哉 藤井 繁佳 黒澤 真一郎
    • Industrial Property Rights Holder
      本田 沙理 増田 俊哉 藤井 繁佳 黒澤 真一郎
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Industrial Property Number
      2018-046920
    • Filing Date
      2018
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Patent] キサンチンオキシダーゼ阻害剤2018

    • Inventor(s)
      本田沙理, 増田俊哉, 藤井繁佳, 黒澤真一郎
    • Industrial Property Rights Holder
      本田沙理, 増田俊哉, 藤井繁佳, 黒澤真一郎
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Filing Date
      2018
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Patent] キサンチンオキシダーゼ阻害剤2015

    • Inventor(s)
      本田沙理,増田俊哉,藤井繁佳,黒澤真一郎
    • Industrial Property Rights Holder
      本田沙理,増田俊哉,藤井繁佳,黒澤真一郎
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Filing Date
      2015-09-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Patent] 新規なナフトピラン化合物, 該化合物の製造方法およびその用途2013

    • Inventor(s)
      増田 俊哉
    • Industrial Property Rights Holder
      徳島大学
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Industrial Property Number
      2013-078939
    • Filing Date
      2013-04-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Patent] 新規なナフトピラン化合物,該化合物の製造法及びその用途2013

    • Inventor(s)
      増田 俊哉
    • Industrial Property Rights Holder
      徳島大学
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Filing Date
      2013-04-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] UF法による焙煎大麦食品(麦茶)のキサンチンオキシダーゼ阻害物質の探索2023

    • Author(s)
      谷口明日香, 大久保花梨, 増田晃子, 亀田和美, 増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2024年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K25609
  • [Presentation] 焙煎大麦飲料(麦茶)に含まれるキサンチンオキシダーゼ阻害物質2023

    • Author(s)
      谷口 明日香、増田 晃子、増田 俊哉
    • Organizer
      日本栄養食糧学会77回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K25609
  • [Presentation] チオールによるカルノソールおよびイソロスマノールの抗酸化能増強効果とその機構2023

    • Author(s)
      東野 颯、唐津 明日香、増田 俊哉
    • Organizer
      日本栄養食糧学会77回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K25609
  • [Presentation] チオールを還元源として触媒的抗酸化作用を示すローズマリージテルペン2023

    • Author(s)
      東野 颯,増田 俊哉
    • Organizer
      TEAC討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K25609
  • [Presentation] フェノール酸焙煎反応物の化学構造・キサンチンオキシダーゼ阻害活性2022

    • Author(s)
      新道雪乃,谷口明日香,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2022年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02368
  • [Presentation] フェルラ酸の焙煎反応物の化学構造2021

    • Author(s)
      新道雪乃,唐津明日香,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02368
  • [Presentation] フェルラ酸の焙煎反応物の化学構造(ポリフェノール関連物質の焙煎化学)2020

    • Author(s)
      新道雪乃,唐津明日香,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02368
  • [Presentation] 異なる加熱温度におけるカフェ酸加熱生成物の構造相違とキサンチンオキシダーゼ阻害2018

    • Author(s)
      福山侑弥,本田沙理,増田晃子,増田俊哉
    • Organizer
      日本栄養食糧学会72回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] 超浅煎り焙煎コーヒー豆に含まれるキサンチンオキシダーゼ阻害物質の探索2018

    • Author(s)
      本田沙理,福山侑弥,増田晃子,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2018年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] カフェ酸の加熱反応により生成するビニルカテコール型キサンチンオキシダーゼ阻害剤の同定2018

    • Author(s)
      福山侑弥,本田沙理,増田晃子,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2018年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] 超浅煎り焙煎コーヒー豆に含まれるキサンチンオキシダーゼ阻害物質の探索2018

    • Author(s)
      本田沙理,福山侑弥,西脇寿,増田晃子,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2018年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] スクロースの高温加熱によって生じるポリフェノールーHHQより疎水性のポリフェノールの同定―2017

    • Author(s)
      野島祥子,亀田和美,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度 大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都府京都市)
    • Year and Date
      2017-03-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] 焙煎コーヒーに発見された強力なキサンチンオキシダーゼ阻害活性物質・ピロガロールの活性発現機構(その1)2017

    • Author(s)
      本田沙理,福山侑弥,西脇寿,増田晃子,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度 大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都府京都市)
    • Year and Date
      2017-03-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] ポリフェノールおよびシステイン類によるカツオ肉の鮮赤色の維持研究2017

    • Author(s)
      冨重蓮華,本田沙理,増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都府京都市)
    • Year and Date
      2017-03-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12326
  • [Presentation] ポリフェノールの反応性に基づく食品機能の解明2017

    • Author(s)
      増田俊哉
    • Organizer
      「バイオマテリアルインターフェース先端マテリアルの創製」第7回シンポジウム
    • Place of Presentation
      あべのメディクス(大阪府大阪市)
    • Year and Date
      2017-02-10
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] ポリフェノールの反応性に基づく食品機能の解明2017

    • Author(s)
      増田俊哉
    • Organizer
      「バイオマテリアルインターフェース先端マテリアルの創製」第7回シンポジウム
    • Place of Presentation
      あべのメディクス(大阪府大阪市)
    • Year and Date
      2017-02-10
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12326
  • [Presentation] 焙煎コーヒーの強力なXOI物質・ピロガロールの活性発現機構研究(2)ピロガロールおよび酸化物のドッキングシミュレーション2017

    • Author(s)
      本田沙理,福山侑弥,西脇寿,増田晃子,増田俊哉
    • Organizer
      第71回日本栄養食糧学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] 焙煎コーヒーのキサンチンオキシダーゼ阻害機能-ピロガロールおよびクロロゲン酸ラクトンの寄与評価-2016

    • Author(s)
      本田沙理,福山侑弥,本村衛由,友久 結,増田俊哉,増田晃子
    • Organizer
      第49回日本栄養食糧学会中国・四国支部大会
    • Place of Presentation
      徳島大学(徳島県徳島市)
    • Year and Date
      2016-11-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] コーヒーの酢酸エチル可溶画分のキサンチンオキシダーゼ阻害物質-ピロガロールおよびその酸化物の活性について-2016

    • Author(s)
      本田沙理1,2,増田俊哉1,増田晃子
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度
    • Place of Presentation
      札幌コンベンションセンター(北海道札幌市)
    • Year and Date
      2016-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] 糖質の加熱における機能性ポリフェノールの生成―加熱条件とHHQの生成―2016

    • Author(s)
      野島祥子,増田俊哉,岡村雄
    • Organizer
      日本農芸化学会2016年度
    • Place of Presentation
      札幌コンベンションセンター(北海道札幌市)
    • Year and Date
      2016-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] Identification of chlorogenic acid lactones as xanthine oxidase inhibuitors produced during the roasting process of coffee beans2015

    • Author(s)
      Sari Honda, Akiko Masuda, Kento Moriyama, Toshiya Masuda
    • Organizer
      12th Asian congress of nutrition
    • Place of Presentation
      Pacifico Yokohama(神奈川県横浜市)
    • Year and Date
      2015-05-14
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15H02892
  • [Presentation] システイン置換ポリフェノールによるメトミオグロビンのオキシ化と維持研究2015

    • Author(s)
      本田沙理,三浦ゆか理,増田俊哉,増田晃子
    • Organizer
      2015年度日本農芸化学中四国・西日本支部合同大会
    • Place of Presentation
      愛媛大学(愛媛県松山市)
    • Year and Date
      2015-09-17
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15K12326
  • [Presentation] Effect of Polyphenols in the Presence of Cysteine on the Redox States of a Hemeprotein, Myoglobin2014

    • Author(s)
      Miyuki Inai, Yukari Miura,Sari Honda,Akiko Masuda,Toshiya Masuda
    • Organizer
      Binnial Meeting of Society for Free Radical Research International 2014
    • Place of Presentation
      京都国際会館(京都府)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] フラボノイドとシステイン類との酸化的成分間反応物の構造と機能2014

    • Author(s)
      三浦 ゆか理, 本田沙理, 稲井 美由紀, 増田 俊哉
    • Organizer
      2014年度日本農芸化学会大会
    • Place of Presentation
      明治大学(神奈川県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] フラボノイドとシステイン類の酸化的成分間反応物の構造と機能-XO阻害活性の増強2014

    • Author(s)
      三浦 ゆか理, 本田沙理, 稲井 美由紀, 増田 俊哉
    • Organizer
      2014年度日本農芸化学会大会
    • Place of Presentation
      明治大(神奈川県)
    • Year and Date
      2014-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] Effect of Polyphenols in the Presence of Cysteine on the Redox States of a Hemeprotein, Myoglobin2014

    • Author(s)
      Miyuki Inai, Yukari Miura, Sari Honda, Akiko Masuda, Toshiya Masuda
    • Organizer
      17th Biennial Meeting of Society for Free Radical Research International (SFRRI2014)
    • Place of Presentation
      KICC (Kyoto)
    • Year and Date
      2014-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] 脂質に対する各種システイン誘導体の抗酸化効果2013

    • Author(s)
      三浦 ゆか理, 稲井 美由紀, 増田 俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会日本ビタミン学会中四国支部合同大会
    • Place of Presentation
      県立広島大(広島県)
    • Year and Date
      2013-09-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] チオールによるフラボノイドの抗酸化性増強効果-成分間反応物からの解析-2013

    • Author(s)
      三浦 ゆか理, 稲井 美由紀, 増田 俊哉
    • Organizer
      2013年度日本農芸化学会大会
    • Place of Presentation
      東北大(宮城県)
    • Year and Date
      2013-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] 四国の民間健康茶の機能 ラジカル消去, α-グルコシダーゼ阻害, キサンチンオキシダーゼ阻害活性の評価(地域食資源の探索)2013

    • Author(s)
      増田 晃子, 井内 智子, 高橋 千鶴, 増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会中四国支部第35回講演会
    • Place of Presentation
      高知大(高知県)
    • Year and Date
      2013-01-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] 脂質に対する各種システイン誘導体の抗酸化効果2013

    • Author(s)
      三浦 ゆか理, 稲井 美由紀, 増田 俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会日本ビタミン学会中四国支部合同大会
    • Place of Presentation
      広島県立大学(広島県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] ポリフェノールによるメトミオグロビンからオキシミオグロビンの生成2013

    • Author(s)
      稲井 美由紀, 三浦 ゆか理, 増田 俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会日本ビタミン学会中四国支部合同大会
    • Place of Presentation
      広島県立大学(広島県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] 四国山地産春の山菜のラジカル消去機能とその機能性成分の特定2012

    • Author(s)
      藤本 彩, 増田 晃子, 井内 智子, 稲井 美由紀, 増田 俊哉
    • Organizer
      第59回日本食品科学工学会大会
    • Place of Presentation
      藤女大(北海道)
    • Year and Date
      2012-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] ポリフェノールとシステイン誘導体とのDPPH ラジカルによる反応2012

    • Author(s)
      藤本 彩, 増田 俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会2012年度大会
    • Place of Presentation
      京女大(京都府)
    • Year and Date
      2012-03-23
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] ミオグロビンに対するポリフェノールのプロオキシダント作用とその制御2012

    • Author(s)
      稲井 美由紀, 藤本 彩, 増田 晃子, 山内聡, 増田 俊哉
    • Organizer
      2012年度日本農芸化学会中四国支部大会
    • Place of Presentation
      山口大(山口県)
    • Year and Date
      2012-09-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] ポリフェノール酸化物の機能-α‐グルコシダーゼ, キサンチンオキシダーゼ阻害能と活性物質-2012

    • Author(s)
      新開 愛美, 藤本 彩, 中村 光裕, 増田俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会中四国支部第32回講演会
    • Place of Presentation
      鳥取大(鳥取県)
    • Year and Date
      2012-01-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] チオールによるカフェ酸, ジヒドロカフェ酸の抗酸化性増強効果-成分間反応物からの解析2012

    • Author(s)
      藤本 彩, 稲井 美由紀, 増田 俊哉
    • Organizer
      第65回日本酸化ストレス学会学術集会
    • Place of Presentation
      郷土文化会館(徳島県)
    • Year and Date
      2012-06-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] 反応生成物解析によるロスマリン酸の抗酸化反応機構の解明2011

    • Author(s)
      藤本 彩, 増田 俊哉
    • Organizer
      日本農芸化学会中四国支部第30回講演会
    • Place of Presentation
      岡山大(岡山県)
    • Year and Date
      2011-05-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] Polyphenol Oxidation, Structure and Function of the Product II. LC-MS Investigation of Lipoxygenase Inhibitory Products of Resveratrol Oxidation2011

    • Author(s)
      Yoshimi Shingai, Aya Fujimoto, Mitsuhiro Nakamura and Toshiya Masuda
    • Organizer
      International Conference of Food Factor 2011
    • Place of Presentation
      TICC (Taiwan)
    • Year and Date
      2011-11-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] Polyphenol Oxidation, Structure and Function of The Product I. Tyrosinase Inhibitory Oxidation Products from Rosmarinic Acid2011

    • Author(s)
      Aya Fujimoto, Yoshimi Shingai, Mitsuhiro Nakamura, Tomomi Maekawa, Sone Yoshiaki and Toshiya Masuda
    • Organizer
      International Conference of Food Factor 2011
    • Place of Presentation
      TICC (Taiwan)
    • Year and Date
      2011-11-22
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] ゴマ抗酸化フェノール・セサモール酸化物の構造と細胞毒性2011

    • Author(s)
      新開 愛美, 藤本 彩, 小山 保夫, 中村光裕, 前川 智美, 曽根 良昭, 増田 俊哉
    • Organizer
      第53回天然有機化合物討論会
    • Place of Presentation
      大阪国際センター(大阪府)
    • Year and Date
      2011-09-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • [Presentation] 四国の民間健康茶の機能―ラジカル消去,α-グルコシダーゼ阻害,キサンチン医\オキシダーゼ阻害活性の評価

    • Author(s)
      増田 晃子 他
    • Organizer
      日本農芸化学会中四国支部第35回講演会
    • Place of Presentation
      高知大 (高知県)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500929
  • []

  • []

  • []

  • []

  • []

  • 1.  増田 晃子 (80631720)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 20 results
  • 2.  ICHIKAWA Yoshiyasu (60193439)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 3.  KOTSUKI Hiyoshizo (80093954)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 4.  NAKANO Keiji (50399747)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 5 results
  • 5.  TAKEDA Yoshio (70025716)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  Nishikawa Yoshikazu (60183539)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  田村 啓敏 (00188442)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  中台 枝里子 (40453790)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  山口 良弘 (00737009)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  立花 太郎 (80311752)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  山崎 伸二 (70221653)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  亀田 和美 (70971133)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 13.  Oyama Yasuo
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 14.  KANEMARU Kaori
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 15.  細川 誠二郎
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 16.  横井川 久己男
    # of Collaborated Projects: 0 results
    # of Collaborated Products: 1 results

URL: 

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi