• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

MITSUBOSHI Saori  三星 沙織

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

高橋 沙織  タカハシ サオリ

Less
Researcher Number 50398583
External Links
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2006 – 2007: 共立女子大学, 家政学部, 助手
2005: 共立女子大学, 家政学部, 教育助手
Review Section/Research Field
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits
Keywords
Except Principal Investigator
Bacillus subtilis / Natto-bacilli / Natto / Thua nao / Pe pok / Sieng / Soybean fermented foods / 中国の豆鼓 / ミャンマーのペーポ / 臭い成分の分析 … More / シエンの塩水 / シエンの現地調査と採集 / カンボジアのシエン / 菌株の同定 / シエンの細菌 / カンボジア:ミャンマー / 応用微生物 / 発酵 / 食品 / 食文化 / カンボジア東北部 / ラオス北部 / 納豆菌 / 納豆 / トゥアナオ / ペーポ / シエン / 大豆醗酵食品 Less
  • Research Projects

    (1 results)
  • Research Products

    (27 results)
  • Co-Researchers

    (3 People)
  •  Study on food culture of non-salted soybean fermented foods in Southeast Asia

    • Principal Investigator
      KIUCI Kan
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kyoritsu Women's University

All 2008 2007 2006 2005

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 納豆の科学2008

    • Author(s)
      三星 沙織
    • Total Pages
      285
    • Publisher
      建皇社
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] "Studies on soybean Fermented food Produces by the Traditional Method in the Southeast Asia and Appli-cation" Part2. Development of Ithiki-natto Employing Bacteria Isolated from Pe pok, Myanmar Fermented Soybean Foods2007

    • Author(s)
      MITSUBOSHI, Saori
    • Journal Title

      Kyoritsu Women's University Bulletin of Center for Interdisciplinary Studies of Science and Culture No. 13

      Pages: 7-18

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] Growth inhibitory effects of natural shelf life extending agents and surfactants on Bacillus subtilis2007

    • Author(s)
      MITSUBOSHI, Saori
    • Journal Title

      The Program of The 33rd Anniversary Convention of The Society for antibacterial and Antifungal agents, Japan

      Pages: 43-43

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 東南アジアにおける伝統的方法で製造されている大豆醗酵食品とその応用に関する研究 (第2報)ミャンマーの大豆醗酵食品、ペーポから分離された細菌を用いた糸引納豆の開発2007

    • Author(s)
      三星沙織
    • Journal Title

      共立女子大学総合文化研究所紀要 第13号

      Pages: 7-18

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] Bacillus subtilisに対する天然日持ち向上剤と乳化剤の生育阻止効果2007

    • Author(s)
      三星 沙織
    • Journal Title

      日本防菌防微学会第33回大会講演要旨集

      Pages: 43-43

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] Bacillus subtilisに対する天然日持ち向上剤と乳化剤の生育阻止効果2007

    • Author(s)
      三星沙織
    • Journal Title

      日本防菌防黴学会大会講演要旨集 33

      Pages: 43-43

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 東南アジアにおける伝統的方法で製造されている大豆醗酵食品とその応用に関する研究(第2報)ミャンマー大豆醗酵食品、ペーポから分離された細菌を用いた糸引き納豆の開発2007

    • Author(s)
      三星 沙織
    • Journal Title

      共立女子大学総合文化研究所紀要 第13号

      Pages: 7-18

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 環境ストレス下における納豆菌の胞子形成2006

    • Author(s)
      高橋沙織, 田中直義, 木内幹 他5名
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 53・3

      Pages: 165-171

    • NAID

      10017970097

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] Spore formation caused by environmental stress in natto Bacilli2006

    • Author(s)
      MITSUBOSHI, Saori
    • Journal Title

      Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku kaishi 53, (3)

      Pages: 165-171

    • NAID

      10017970097

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 軟らかく糸引きのよい納豆の開発2006

    • Author(s)
      高橋 沙織
    • Journal Title

      日本食品科学工学会大会第52回大会講演要旨集 52、別冊

      Pages: 123-123

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] ペースト状納豆の開発2006

    • Author(s)
      三星 沙織
    • Journal Title

      日本食品科学工学会第53回大会要旨集

      Pages: 95-95

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 環境ストレス下における納豆菌の胞子形成2006

    • Author(s)
      三星 沙織
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 53(3)

      Pages: 165-171

    • NAID

      10017970097

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] Development of soft, sticky itohiki-natto manufactured for senior citizens2006

    • Author(s)
      MITSUBOSHI, Saori
    • Journal Title

      Nippon Shokuhin Kagaku Kogaku kaishi 53, (9)

      Pages: 466-473

    • NAID

      10018254938

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] Development of natto paste2006

    • Author(s)
      MITSUBOSHI, Saori
    • Journal Title

      The Program of The 53rd Meeting of The Japanese Society for Food Science and Technology

      Pages: 95-95

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 軟らかく糸引きのよい高齢者向け納豆の開発2006

    • Author(s)
      三星沙織
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 53・9

      Pages: 466-473

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 豆鼓から分離したBacillus subtilis KFP843株をスターターとする軟らかい納豆の開発2006

    • Author(s)
      高橋 沙織
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 52(10)

      Pages: 454-461

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 軟らかく糸引きのよい納豆の開発2006

    • Author(s)
      高橋沙織, 田中直義, 村橋鮎美, 木内幹 他5名
    • Journal Title

      日本食品科学工学会大会第52回大会講演集 52・別冊

      Pages: 123-123

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 豆鼓から分離したBacillus subtilis株をスターターとする軟らかい納豆2006

    • Author(s)
      高橋沙織, 田中直義, 木内幹 他11名
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 52・10

      Pages: 454-461

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] ペースト状納豆の開発2006

    • Author(s)
      三星沙織
    • Journal Title

      日本食品科学工学会大会大会要旨集 53

      Pages: 95-95

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Journal Article] 軟らかく糸引きのよい高齢者向け納豆の開発2006

    • Author(s)
      三星 沙織
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 53(9)

      Pages: 466-473

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Patent] バチルスズブチルス菌株及びこれを用いた納豆の製造方法2006

    • Inventor(s)
      三星 沙織, 木内 幹
    • Industrial Property Rights Holder
      木内 幹
    • Filing Date
      2006-02-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Patent] バチルス・ズブチリス菌株およびこれを用いた納豆の製造法2006

    • Inventor(s)
      三星 沙織、木内 幹
    • Industrial Property Rights Holder
      木内 幹
    • Industrial Property Number
      2006-034368
    • Filing Date
      2006-02-10
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] Development of natto paste2006

    • Author(s)
      MITSUBOSHI, Saori
    • Organizer
      The 53rd Meeting of The Japanese Society for Food Science and Technology
    • Place of Presentation
      At Faculty of Biological Resources, Nippon University
    • Year and Date
      2006-08-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] ペースト状納豆の開発2006

    • Author(s)
      三星 沙織
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第53回大会
    • Place of Presentation
      日本大学藤沢キャンパス
    • Year and Date
      2006-08-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] Bacillus subtitlesに対する天然日持ち向上と乳化剤の生育阻止効果2006

    • Author(s)
      三星 沙織
    • Organizer
      日本防菌防微学会第33回年次大会
    • Place of Presentation
      東京品川区立総合区民会館
    • Year and Date
      2006-05-30
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] Growth inhibitory effects of natural shelf life extending agents and surfactants on Bacillus subtilis2006

    • Author(s)
      MITSUBOSHI, Saori
    • Organizer
      The 33rd Anniversary Convention of The Society for antibacterial and Antifungal agents, Japan
    • Place of Presentation
      at Convention Hall, Shinagawa-ku, Tokyo
    • Year and Date
      2006-05-30
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • [Presentation] 軟らかく糸引きのよい納豆の開発2005

    • Author(s)
      高橋 沙織
    • Organizer
      日本食品科学工学会 第52回大会
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Year and Date
      2005-08-30
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300238
  • 1.  KIUCI Kan (00224890)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 2.  TANAKA Tadayoshi (90099367)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 3.  MURAHASHI Ayumi (60399227)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi