• Search Research Projects
  • Search Researchers
  • How to Use
  1. Back to previous page

ODAKE Sachiko  小竹 佐知子

ORCIDConnect your ORCID iD *help
… Alternative Names

小竹 佐知子  オダケ サチコ

Less
Researcher Number 60233540
Other IDs
Affiliation (Current) 2025: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2017 – 2019: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 教授
2016: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 准教授
2014 – 2016: 日本獣医生命科学大学, 公私立大学の部局等, 准教授
2013: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 准教授
2012: 日本獣医生命科学大学, 公私立大学の部局等, 准教授 … More
2007 – 2011: Nippon Veterinary and Life Science University, Dept. of Life Science, Associate Professor
2008 – 2010: 日本獣医生命科学大学, 食品科学科, 准教授
2006: 日本獣医生命科学大学, 応用生命科学部, 助教授
2003 – 2005: 日本獣医畜産大学, 応用生命科学部, 助教授
2002: 日本獣医畜産大学, 獣医畜産学部, 助教授
2001: 山梨県立女子短期大学, 助教授
2000: 山梨県立女子短期大学, その他部局等, 助教授
1994 – 1995: 山梨県立女子短期大学, 生活科学科, 助教授 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits / Eating habits, studies on eating habits / 食生活 / 家政学
Except Principal Investigator
Food science
Keywords
Principal Investigator
フレーバーリリース / 咀嚼 / 音象徴 / オノマトペ / 食感 / flavor release / retronasal aroma / mastication / レトロネーザルアロマ / レトロネーザルフレーバー … More / アロマリリース / 香気放散 / 咀嚼香 / 香気 / 香気成分 / 拡散 / 梅漬け / 多言語食感対照表 / 辞書 / 多言語 / 食文化 / 日英語対照 / masticatory force / mastication machine / mouth model / released aroma / 咀噛 / 肉製品 / 牛乳 / 食品 / 咀嚼力 / 咀嚼ロボット / 口腔咀嚼モデル器 / 放散香気 / aroma release / mastication model / 咀嚼モデル / 咀嚼・嚥下 / フレーバーリリース予測 / 咀嚼・嚥下 / 生体膜 / 人工喉 / 咀嚼シミュレーター / 咀嚼モデル器 / 食品と咀嚼性 / 放散 / 天日さらし / 着色 / 拡散係数 / カルシウム / 食塩 … More
Except Principal Investigator
質量分析機 / 脂質 / 咀嚼モデル器 / 軟口蓋運動 / 脂質咀嚼モデル器 / ヘッドスペース / 嚥下 / 香り / 食品物性 / ヒューマンセンシング Less
  • Research Projects

    (11 results)
  • Research Products

    (122 results)
  • Co-Researchers

    (12 People)
  •  Creating a multilingual dictionary for Japanese texture expressionsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Odake Sachiko
    • Project Period (FY)
      2017 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Japanese-English dictionary for food texturePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ODAKE Sachiko
    • Project Period (FY)
      2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Aroma release during mastication and swallowingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ODAKE Sachiko
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Retronasal aroma release with artificial throatPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      SACHIKO Odake
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  The study of influence of masticatory properties on retronasal aromaPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ODAKE Sachiko
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Evaluation and control of physical properties and flavor of foods using human sensing systems

    • Principal Investigator
      MATSUMURA Yasuki
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Mechanism of release of retronasal aroma, and retronasal aroma perception investigated by organoleptic methodPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ODAKE Sachiko
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Life Science University
  •  Dynamic release of volatiles from food during masticationPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      ODAKE Sachiko
    • Project Period (FY)
      2002 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Nippon Veterinary and Animal Science University
  •  食品からの香気成分の動的拡散現象と香気強度Principal Investigator

    • Principal Investigator
      小竹 佐知子
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Yamanashi Women's Junior College
  •  梅漬けの低着色化に関する研究-梅漬けの着色に及ぼす天日晒し処理の影響-Principal Investigator

    • Principal Investigator
      小竹 佐知子
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Yamanashi Women's Junior College
  •  カルシウム添加梅漬けにおける食塩およびカルシウムの拡散係数算出Principal Investigator

    • Principal Investigator
      小竹 佐知子
    • Project Period (FY)
      1994
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Yamanashi Women's Junior College

All 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 Other

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 食品ハイドロコロイドの開発と応用Ⅱ、西成勝好監修2015

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Total Pages
      7
    • Publisher
      シーエムシー出版
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Book] 香りの科学と美学2009

    • Author(s)
      小竹佐知子(分担執筆)
    • Publisher
      東京農業大学出版会(藤森嶺編著)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 食品咀嚼中の香気フレーバーリリース研究における咀嚼模擬装置の活用2013

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: Vol.46 Pages: 315-323

    • URL

      https://www.jstage.jst.go.jp/article/cookeryscience/46/5/46_315/_article/-char/ja/

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Journal Article] 食品咀嚼中の香気フレーバーリリース研究における咀嚼模擬装置の活用2013

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 46 Pages: 315-323

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Journal Article] 食品咀嚼中の香気フレーバーリリース研究における香気化合物測定方法と官能評価 ―鼻に抜けるにおい“レトロネーザルアロマ”の追跡―2013

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      日本官能評価学会誌

      Volume: 17 Pages: 88-94

    • NAID

      40019843309

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Journal Article] 食品咀嚼中の香気フレーバーリリース研究における香気化合物測定方法と官能評価 -鼻に抜けるにおい"レトロネーザルアロマ"の追跡-2013

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Journal Title

      日本官能評価学会誌

      Volume: Vol.17 Pages: 88-94

    • NAID

      40019843309

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Journal Article] 香気研究におけるレトロネーザルアロマと咀嚼特性2012

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      香料

      Volume: 254 Pages: 21-30

    • NAID

      40019366412

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Journal Article] Swallowing profiles of food polysaccharide gels in relation to bolus theology2011

    • Author(s)
      S.ISHIHARA, S.ODAKE, 他
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 25 Pages: 1016-1024

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] Viscoelastic and fragmentation characters of model bolus from polysaccharide gels after instrumental mastication2011

    • Author(s)
      S.ISHIHARA, S.ODAKE, 他
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 25 Pages: 1210-1218

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] Viscoelastic and fragmentation characters of model bolus from polysaccharide gels after instrumental mastication2011

    • Author(s)
      S.Ishihara, S.Odake, 他
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids 25

      Pages: 1210-1218

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 香気研究におけるレトロネーザルアロマと咀嚼特性2011

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Journal Title

      香料

      Volume: Vol.254 Pages: 21-30

    • NAID

      40019366412

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Journal Article] Viscoelastic and fragmentation characters of model bolus from polysaccharide gels after instrumental mastication.2010

    • Author(s)
      S.Ishihara, M.Nakamura, T.Funami, S.Odake, K.Nishinari
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 25 Pages: 1210-1218

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] Swallowing profiles of food polysaccharide gels in relation to bolus rheology.2010

    • Author(s)
      S.Ishihara, M.Nakamura, T.Funami, S.Odake, K.Nishinari
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 25 Pages: 1016-1024

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] Influence of mouth model masticatory force on the release of limonene from orange fruit glucomannan jelly2010

    • Author(s)
      S.ODAKE, 他
    • Journal Title

      Expression of multidisciplinary flavour science

      Volume: (proceeding) Pages: 125-128

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] Influence of mouth model masticatory force on the release of limonene from orange fruit glucomannan jelly2010

    • Author(s)
      S.Odake, S.M.Van Ruth, 他
    • Journal Title

      Expression of multidisciplinary flavour science, ZHAW

      Pages: 125-128

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 咀嚼力モニター型咀嚼モデル装置による牛肉模擬咀嚼中の香気放散量測定2009

    • Author(s)
      小竹佐知子・三浦孝之・阿久澤良造
    • Journal Title

      関東畜産学会報 59(2)

      Pages: 65-70

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 咀嚼カモニター型咀嚼モデル装置による牛肉模擬咀嚼中の香気放散量測定2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      関東畜産学会誌 59

      Pages: 65-70

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 食品咀嚼中の香気フレーバーリリースの測定2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      化学と生物 47(9)

      Pages: 624-629

    • NAID

      10026436413

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 食品咀囑中の香気フレーバーリリース2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      化学と生物 47

      Pages: 624-629

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 食品咀嚼中の香気フレーバーリリースの測定2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      化学と生物 47

      Pages: 624-629

    • NAID

      10026436413

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] 牛乳からの香気成分揮散に関する口腔香気分析2009

    • Author(s)
      小竹佐知子・阿久澤良造
    • Journal Title

      Milk Science 57(3)

      Pages: 131-133

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 「食品技術講座」最新化学工学基礎講座第12回拡散現象の基礎2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      冷凍 84(3)

      Pages: 36-40

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] 「高齢者を支える食品開発」食品開発における口腔咀嚼モデル装置活用の可能性2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Journal Title

      月刊ジャパンフードサイエンス 48(2)

      Pages: 45-48

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Journal Article] Flavor release of diacetyl and 2-heptanone from skimmed and full fat milk under mouth conditions2006

    • Author(s)
      Sachiko ODAKE, Ryozo AKUZAWA
    • Journal Title

      Food Science and Technology, Research 12

      Pages: 256-260

    • NAID

      10018441135

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Journal Article] Flavor release of diacetyl and 2-heptanone from skimmed and full fat milk under mouth conditions2006

    • Author(s)
      Sachiko, ODAKE, Saskia, Van, Ruth, Ryozo, AKUZAWA
    • Journal Title

      Food Science and Technology, Research 12

      Pages: 256-260

    • NAID

      10018441135

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Journal Article] Flavor release of diacetyl and 2-heptanone from skimmed and full fat milk under mouth conditions2006

    • Author(s)
      S. ODAKE, S. VanRuth, R. AKUZAWA
    • Journal Title

      Food Science and Technology, Research 12

      Pages: 256-260

    • NAID

      10018441135

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Journal Article] Comparison of volatile flavour profiles of kidney beans and soybeans by GC-MS and PTR-MS2005

    • Author(s)
      S.Van Ruth, L.Digs, E.Aprea, S.Odake
    • Journal Title

      Food Science and Technology, Res. 11(in print)

    • NAID

      130000061570

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580164
  • [Journal Article] Comparison of volatile flavour profiles of kidney beans and soybeans by GC-MS and PTR-MS2005

    • Author(s)
      S.Van Ruth, et al., S.Odake
    • Journal Title

      Food Science and Technology, Research 11(印刷中)

    • NAID

      130000061570

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580164
  • [Journal Article] Comparison of volatile flavour profiles of kidney beans and soybeans by CG-MS and PRT-MS2005

    • Author(s)
      S.M.VAN Ruth, L.Dings, E.Aprea, S.Odake
    • Journal Title

      J.Food Science & Technology Research 11(1)(印刷中)

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-14580164
  • [Patent] 咀嚼模擬装置2008

    • Inventor(s)
      小竹 佐知子
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人日本医科大学
    • Filing Date
      2008-01-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Patent] 咀嚼模擬装置2008

    • Inventor(s)
      小竹 佐知子
    • Industrial Property Rights Holder
      学校法人日本医科大学
    • Filing Date
      2008-01-10
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] Which crackers are you talking about?: Analysis of Japanese mimetics for imagined food textures2018

    • Author(s)
      Ryoko Uno, Fumiyuki Kobayashi, Kazuko Shinohara, and Sachiko Odake
    • Organizer
      CONFERENCE ON THE LANGUAGE OF JAPANESE FOOD
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17H01961
  • [Presentation] 米菓のオノマトペ表現にみる食体験とその記憶のずれ2017

    • Author(s)
      宇野良子、小林史幸、篠原和子、小竹佐知子
    • Organizer
      2017年度人工知能学会全国大会(第31回)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17H01961
  • [Presentation] Sound symbolism of food texture: Cross-linguistic differences in hardness2017

    • Author(s)
      Kazuko Shinohara, Ryoko Uno, Fumiyuki Kobayashi, Sachiko Odake
    • Organizer
      International Cognitive Linguistics Conference-14
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17H01961
  • [Presentation] 外装パッケージにおける食感表現「サクサク」と喫食時食感表現の一致性2016

    • Author(s)
      舟久保健太・小林史幸・宇野良子・篠原和子・小竹佐知子
    • Organizer
      日本官能評価学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      日本女子大学(東京都文京区)
    • Year and Date
      2016-11-13
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] Temporal Dominance of Sensationsを用いた煎餅の物性特性評価2016

    • Author(s)
      北山采奈・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本官能評価学会2016年度大会
    • Place of Presentation
      日本女子大学(東京都文京区)
    • Year and Date
      2016-11-13
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] 煎餅およびビスケット類お硬さにおける機器測定と官能評価との関係2016

    • Author(s)
      北山采奈・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部2016年大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学(東京都武蔵野市)
    • Year and Date
      2016-10-15
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] The Mimetic Expressions for Rice Crackers: Physically Perceived and Imagined Hardness2016

    • Author(s)
      R. Uno, F. Kobayashi, K. Shinohara, and S. Odake
    • Organizer
      6th UK Cognitive Linguistics Conference
    • Place of Presentation
      Bangor University (UK, Bangor)
    • Year and Date
      2016-07-19
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] 外装パッケージにおける食感表現「カリッ」と喫食時食感表現の一致性2016

    • Author(s)
      舟久保健太・小林史幸・宇野良子・篠原和子・小竹佐知子
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部2016年大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学(東京都武蔵野市)
    • Year and Date
      2016-10-15
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K12711
  • [Presentation] ガムの咀嚼特性-ガムの硬さ/軟らかさの検討-2015

    • Author(s)
      里田あかね・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本官能評価学会第20回(2015年度)大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学(東京都武蔵野市)
    • Year and Date
      2015-11-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 煎餅におけるオノマトペを用いたテクスチャー表現2015

    • Author(s)
      北山采奈・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本官能評価学会第20回(2015年度)大会
    • Place of Presentation
      日本獣医生命科学大学(東京都武蔵野市)
    • Year and Date
      2015-11-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 香気化合物脂溶性指標LogPの既報文献値およびソフト計算値の比較2015

    • Author(s)
      小竹佐知子・坪倉麻衣・小林史幸
    • Organizer
      日本農芸化学会関東支部2015年度大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学(東京都文京区)
    • Year and Date
      2015-09-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 酢酸イソアミル放散に及ぼすショ糖濃度の影響2014

    • Author(s)
      小竹佐知子・佐々木友理恵・沢代朱里・小林史幸
    • Organizer
      日本家政学会 第66回大会
    • Place of Presentation
      北九州国際会議場
    • Year and Date
      2014-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] ショ糖甘味に及ぼす微量食塩の影響2014

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      2014年度日本海水学会第65年大会
    • Place of Presentation
      沖縄県男女共同参画センター「てぃるる」
    • Year and Date
      2014-06-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] 堅焼煎餅のテクスチャー2013

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本家政学会第65回大会
    • Place of Presentation
      昭和女子大学(東京)
    • Year and Date
      2013-05-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食品水溶液からの香気放散測定の条件設定の模索2013

    • Author(s)
      佐々木 友理恵, 小林 史幸, 小竹 佐知子
    • Organizer
      日本海水学会若手会第4回学生研究発表会
    • Place of Presentation
      横浜国立大学(神奈川)
    • Year and Date
      2013-03-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 長期熟成ハム(パルマハム)保存中の香気成分の変化2013

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸, 阿久澤良造
    • Organizer
      日本畜産学会第116回大会
    • Place of Presentation
      安田女子大学(広島)
    • Year and Date
      2013-03-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 香気放散量への乳脂肪濃度の影響2013

    • Author(s)
      木村 萌子, 小林 史幸, 小竹 佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2013-03-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 各種煎餅の機器測定物性値と官能評価に寄る硬さの評点2013

    • Author(s)
      南條 貴志, 小林 史幸, 小竹 佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2013-03-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 咀嚼モデル装置を用いた香気放散測定-モデル装置の工夫点-2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      第56回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      鹿児島大学(鹿児島)
    • Year and Date
      2012-10-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 人参スティック咀嚼時の咀嚼および呼吸挙動特性2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本食品工学会大13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学(北海道)
    • Year and Date
      2012-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] ビスケット・煎餅類咀嚼中の呼気流量における高齢者と若年者の比較2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学(大阪)
    • Year and Date
      2012-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 高齢者における脂質含量の異なる牛肉の咀嚼特性2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本畜産学会第115回大会
    • Place of Presentation
      名古屋大学(愛知県)
    • Year and Date
      2012-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 炭酸ガスがモデル水溶液からの香気放散に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      佐々木 友理恵, 小林 史幸, 小竹 佐知子
    • Organizer
      日本食品工学会第13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      藤女子大学(北海道)
    • Year and Date
      2012-08-09
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 牛肉嚥下工程における途中嚥下頻度に及ぼす脂質含量の影響2012

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本畜産学会第115回大会
    • Place of Presentation
      名古屋大学(名古屋)
    • Year and Date
      2012-03-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食品の成分・物性の違いが咀嚼中のにおい成分の放散に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Organizer
      日本香辛料研究会学術集会シンポジウム
    • Place of Presentation
      日本大学(神奈川県)
    • Year and Date
      2012-10-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] Flavor release study using model mouth system2011

    • Author(s)
      S.ODAKE, F.KOBAYASHI
    • Organizer
      SEG-PHR Mini-Forum
    • Place of Presentation
      Wageningen(オランダ)(invited speaker)
    • Year and Date
      2011-07-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食品咀嚼中の呼気流量における高齢者と若年者の比較2011

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学(千葉)
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食品咀嚼中の呼気流量における高齢者と若年者の比較2011

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸
    • Organizer
      日本家政が会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学(千葉)
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 牛肉嚥下工程における途中嚥下頻度に及ぼす脂質含量の影響2011

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸・三枝英人・中村毅
    • Organizer
      日本畜産学会第114回大会
    • Place of Presentation
      北里大学(十和田)
    • Year and Date
      2011-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 牛肉嚥下工程における途中嚥下頻度に及ぼす脂質含量の影響2011

    • Author(s)
      小竹 佐知子, 小林 史幸, 三枝 英人, 中村 毅
    • Organizer
      日本畜産学会第114回大会
    • Place of Presentation
      北里大学(青森)
    • Year and Date
      2011-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] Flavoor release study using model mouth system2011

    • Author(s)
      Odake, S. and Kobayashi, F
    • Organizer
      SEG-PHR Forum
    • Place of Presentation
      Wageningen (The Netherlands)
    • Year and Date
      2011-07-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] Flavour release measurement using model mouth equipped with force load cell device for monitoring masticatory force during mimic mastication2011

    • Author(s)
      F.KOBAYASHI, S.ODAKE
    • Organizer
      XIII Weurman Flavour Research Symposium
    • Place of Presentation
      Saragosa(スペイン)
    • Year and Date
      2011-09-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] Flavor release measurement using model mouth equipped with force load cell device for monitoring masticatory force during mimic mastication2011

    • Author(s)
      Kobayashi, F. and Odake, S
    • Organizer
      XIII Weurman Flavour Research Symposium
    • Place of Presentation
      Saragosa (SPAIN)
    • Year and Date
      2011-09-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食品多糖類ゲルの嚥下特性と食塊レオロジーの関連2010

    • Author(s)
      船見孝博、小竹佐知子, 他
    • Organizer
      日本食品科学工学会57回大会
    • Place of Presentation
      東京(東京農業大学)
    • Year and Date
      2010-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Food rheology during oral processing using a model system2010

    • Author(s)
      T.Funami, S.Odake, 他
    • Organizer
      International Conference on Food Oral Processing
    • Place of Presentation
      Leeds, UK
    • Year and Date
      2010-07-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 食品多糖類ゲルの嚥下特性と食塊レオロジーの関連2010

    • Author(s)
      船見孝博・小竹佐知子, 他
    • Organizer
      日本食品科学工学会第57回大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 食品咀嚼中の呼気流量2010

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本家政学会第62回大会
    • Place of Presentation
      広島(広島大学)
    • Year and Date
      2010-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 人パネルによる大豆咀嚼における咀嚼特性と放散香気2010

    • Author(s)
      小竹佐知子、小林史幸、松村康生
    • Organizer
      日本食品工学会第11回(2010年度)年次大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学(東京)
    • Year and Date
      2010-08-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] 鼻に抜けるにおいに着目した高齢者向け食品開発における咀嚼モデる装置の利用2010

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会第57回大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2010-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 食品咀嚼中の呼気流量2010

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本家政学会第62大会
    • Place of Presentation
      広島
    • Year and Date
      2010-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] "鼻に抜ける匂"に着目した高齢者向け食品開発における咀嚼モデル装置の利用2010

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会57回大会
    • Place of Presentation
      東京(東京農業大学)
    • Year and Date
      2010-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Food rheology during oral processing using a model system2010

    • Author(s)
      T.Funami, S.ODAKE, 他
    • Organizer
      International Conference on Food Oral Processing
    • Place of Presentation
      Leeds (UK)
    • Year and Date
      2010-07-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 食品多糖類ゲルの嚥下特性と食塊レオロジーの関連2010

    • Author(s)
      船見孝博、石原清香、中馬誠、小竹佐知子、西成勝好
    • Organizer
      日本食品科学工学会第57回大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学(東京)
    • Year and Date
      2010-09-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] レトロネーザルアロマリリース研究の流れと現状2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      第36回食品の物性に関するシンポジウム
    • Place of Presentation
      仙台
    • Year and Date
      2009-11-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Solvent Assisted Flavor Evaporation法を用いたもとぶ牛の香気成分測定2009

    • Author(s)
      小竹佐知子, 他6名
    • Organizer
      日本畜産学会第111回大会
    • Place of Presentation
      那覇(琉球大学)
    • Year and Date
      2009-09-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 口腔咀嚼モデル装置を用いた大豆模擬咀嚼中の放散香気2009

    • Author(s)
      小竹佐知子・松村康生
    • Organizer
      日本食品工学会第11回年次大会
    • Place of Presentation
      石川県立大学 (金沢)
    • Year and Date
      2009-08-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Volatile aroma profile of soybeans during mastication with mouth model by PTR-MS2009

    • Author(s)
      小竹佐知子・松村康生
    • Organizer
      Asia and Pacific Biochemical Engineering Conference
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場 (神戸)
    • Year and Date
      2009-11-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Solvent Assisted Flavor Evaporation法を用いたもとぶ牛の香気成分測定2009

    • Author(s)
      小竹佐知子・田中絢子, 他
    • Organizer
      日本畜産学会第111回大会
    • Place of Presentation
      沖縄
    • Year and Date
      2009-09-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 咀嚼モデル装置を用いた放散香気量測定における模擬咀嚼頻度の影響2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本家政学会第61大会
    • Place of Presentation
      兵庫、武庫川女子大
    • Year and Date
      2009-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Application of mouth model system to estimate food quality2009

    • Author(s)
      Sachiko ODAKE
    • Organizer
      The 15^<th> Biennial International Congress of Asian Regional Association of Home Economics
    • Place of Presentation
      Pune, India
    • Year and Date
      2009-12-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 異なる保存・熟成条件における国内流通牛肉の香気特性2009

    • Author(s)
      田中絢子, 小竹佐知子, 他
    • Organizer
      日本畜産学会第110回大会
    • Place of Presentation
      神奈川(日本大学)
    • Year and Date
      2009-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 咀嚼モデル装置を用いた放散香気量測定における模擬咀嚼頻度の影響2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本家政学会第61大会
    • Place of Presentation
      兵庫(武庫川女子大学)
    • Year and Date
      2009-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Application of mouth model system to estimate food quality2009

    • Author(s)
      S.ODAKE
    • Organizer
      The 15^<th> Biennial International Congress of Asian Regional Association of Home Economics
    • Place of Presentation
      India
    • Year and Date
      2009-12-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] レトロネーザルアロマリリース研究の流れと現状2009

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      物性シンポジウム
    • Place of Presentation
      仙台(東京エレクトロンホール宮城)
    • Year and Date
      2009-11-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 異なる保存・熟成条件における国内流通牛肉の香気成分特性2009

    • Author(s)
      田中絢子・小竹佐知子, 他
    • Organizer
      日本畜産学会第110回大会
    • Place of Presentation
      神奈川
    • Year and Date
      2009-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Volatile aroma profile of soybeans during mastication with mouth model by PTR-MS2009

    • Author(s)
      小竹佐知子, 松村康生
    • Organizer
      Asia and Pacific Biochemical Engineering Conference
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場(神戸)
    • Year and Date
      2009-11-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] SAFEを用いた異なる熟成条件における米沢牛香気成分測定2008

    • Author(s)
      田中絢子, 小竹佐知子, 他
    • Organizer
      日本家政学会第60回大会
    • Place of Presentation
      東京(日本女子大学)
    • Year and Date
      2008-06-01
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 咀嚼力モニター型口腔モデル器による脂質含量の異なるゲル咀嚼中の放散香気2008

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      名城大学(名古屋市)
    • Year and Date
      2008-03-27
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] 「甲州地どり」の香気成分2008

    • Author(s)
      小竹佐知子, 他
    • Organizer
      関東畜産学会
    • Place of Presentation
      前橋(前橋テルサ)
    • Year and Date
      2008-11-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Aroma release from different fat content gels during mimic mastication by mouth model equipped masticatory force monitoring system2008

    • Author(s)
      Sachiko, ODAKE
    • Organizer
      Nihon Nougei Kagaku Kai
    • Place of Presentation
      Nagoya
    • Year and Date
      2008-03-27
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] 「甲州地どり」の香気成分2008

    • Author(s)
      小竹佐知子・雨宮恵子, 他
    • Organizer
      関東畜産学会第63回大会
    • Place of Presentation
      前橋
    • Year and Date
      2008-11-06
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Influence of mastication mouth model on the release of limonene froman orange fruit jelly2008

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      Weurman Symposium
    • Place of Presentation
      Interlaken (Switzerland)
    • Year and Date
      2008-07-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] 試作口腔咀嚼モデル器模擬咀嚼による食品からの放散香気量と課題2008

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品工学会第9回(2008年度)年次大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2008-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Influence of mastication mouth model on the release of limonene froman orange fruit jelly2008

    • Author(s)
      Sachiko ODAKE, et al
    • Organizer
      Weurman Symposium
    • Place of Presentation
      Interlaken (Switzerland)
    • Year and Date
      2008-07-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 試作口腔咀嘔モデル器模擬咀嘔による食品からの放散香気量と課題2008

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品工学会第9回大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2008-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Influence of mastication mouth model on the release of limonene from an orange fruit jelly2008

    • Author(s)
      S.Odake, S.M.Van Ruth, 他
    • Organizer
      Weurman Symposium
    • Place of Presentation
      Switzerland, Interlarken
    • Year and Date
      2008-07-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 咀嘔香(レトロネーザルアロマ)発生のための口腔咀嘔モデル器の試作2008

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会第55回大会
    • Place of Presentation
      京都
    • Year and Date
      2008-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Solvent assisted flavor Evaporationを用いた異なる熟成条件における米沢牛香気分測定2008

    • Author(s)
      田中絢子・小竹佐知子, 他
    • Organizer
      日本家政学会第60大会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2008-05-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 咀嚼香(レトロネーザルアロマ)発生のための口腔咀嚼モデル器の試作2008

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会第55回大会
    • Place of Presentation
      京都
    • Year and Date
      2008-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 試作口腔咀嚼モデル器模擬咀嚼による食品からの放散香気量と課題2008

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品工学会第9回大会
    • Place of Presentation
      東京(東京海洋大学)
    • Year and Date
      2008-08-05
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] Aroma release measurement during beef mastication by mouth model equipped masticatory force monitoring system2008

    • Author(s)
      Sachiko, ODAKE
    • Organizer
      Nihon Chikusan Gakkai
    • Place of Presentation
      Mito
    • Year and Date
      2008-03-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] 咀嚼力モニター型口腔咀嚼モデル器による牛肉咀嚼中の香気放散測定2008

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Organizer
      日本畜産学会第109回大会
    • Place of Presentation
      常磐大学(水戸市)
    • Year and Date
      2008-03-29
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] 咀嚼香(レトロネーザルアロマ)発生のための口腔咀嚼モデル器の試作2008

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会第55回大会
    • Place of Presentation
      京都(京都大学)
    • Year and Date
      2008-09-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20300241
  • [Presentation] 牛肉咀嚼時の咀嚼香(レトロナーザルアロマ)発生のタイミング2007

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会第54回大会
    • Place of Presentation
      中村学園(福岡市)
    • Year and Date
      2007-09-08
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] Masticatory properties and sensory evaluation of processed cheese2007

    • Author(s)
      Sachiko, ODAKE
    • Organizer
      Nippon Chikusan Gakkai
    • Place of Presentation
      Okayama
    • Year and Date
      2007-09-27
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] 乳脂肪含量の異なる牛乳からの香気放散2007

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Organizer
      日本酪農科学会平成19年度大会
    • Place of Presentation
      ホテルグランベェール岐山(岐阜市)
    • Year and Date
      2007-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] プロセスチーズの咀嚼特性および官能評価2007

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Organizer
      日本畜産学会第108回大会
    • Place of Presentation
      岡山大学(岡山市)
    • Year and Date
      2007-09-27
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] Retronasal aroma generation during beef mastication2007

    • Author(s)
      Sachiko, ODAKE
    • Organizer
      Nippon Shokuhin Kagaku Kougaku Kai
    • Place of Presentation
      Fukuoka
    • Year and Date
      2007-09-08
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] Release of aroma from different fat content of milk2007

    • Author(s)
      Sachiko, ODAKE
    • Organizer
      Nippon Rakunou Gakki
    • Place of Presentation
      Gifu
    • Year and Date
      2007-08-24
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] 乳脂肪含量の異なる牛乳からの香気放散2007

    • Author(s)
      小竹 佐知子
    • Organizer
      日本酪農科学会平成19年度大会
    • Place of Presentation
      ホテルグランペェール岐由(岐阜市)
    • Year and Date
      2007-08-24
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17300239
  • [Presentation] Influence of sucrose concentration on the release of volatile flavour compounds

    • Author(s)
      S. Odake, Y. Sasaki, A. Sawashiro, and F. Kobayashi
    • Organizer
      14th Weurman Flavour Symposium
    • Place of Presentation
      Cambridge University
    • Year and Date
      2014-09-15 – 2014-09-19
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26282019
  • [Presentation] ビスケット・煎餅類咀嚼中の呼気流量における高齢者と若年者の比較

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 香気放散量への乳脂肪濃度の影響

    • Author(s)
      木村萌子・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 各種煎餅の機器測定物性値と官能評価による硬さの評点

    • Author(s)
      南條貴志・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品科学工学会関東支部大会
    • Place of Presentation
      東京農業大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食品の成分・物性の違いが咀嚼中のにおい成分の放散に及ぼす影響

    • Author(s)
      小竹佐知子
    • Organizer
      日本香辛料研究会学術集会シンポジウム
    • Place of Presentation
      日本大学
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 食塩水溶液からの香気放散測定の条件設定の模索

    • Author(s)
      佐々木友理恵・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本海水学会若手会第4回学生研究発表会
    • Place of Presentation
      横浜国立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 炭酸ガスがモデル水溶液からの香気放散に及ぼす影響

    • Author(s)
      佐々木友理恵・小林史幸・小竹佐知子
    • Organizer
      日本食品工学会大13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 咀嚼モデル装置を用いた香気放散測定-モデル装置の工夫点-

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      第56回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会
    • Place of Presentation
      鹿児島大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 長期熟成ハム(パルマハム)保存中の香気成分変化

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸・阿久澤良造
    • Organizer
      日本畜産学会第116回大会
    • Place of Presentation
      安田女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 堅焼煎餅のテクスチャー

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      昭和女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • [Presentation] 人参スティック咀嚼時の咀嚼および呼吸挙動特性

    • Author(s)
      小竹佐知子・小林史幸
    • Organizer
      日本食品工学会大13回(2012年度)年次大会
    • Place of Presentation
      北海道大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23300271
  • 1.  KOBAYASHI Fumiyuki (50460001)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 39 results
  • 2.  篠原 和子 (00313304)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 3.  宇野 良子 (40396833)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 6 results
  • 4.  MATSUMURA Yasuki (50181756)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 5.  TACHIMURA Taku (60188266)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  SHIMIZU Kazumasa (80060531)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  KANEDA Takeharu (10350175)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  AKUZAWA Ryozo (40147864)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 9.  MIURA Takayuki (30440069)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  SHIMAMURA Tomoko (50350179)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  道脇 幸博 (40157540)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  小松 祐子 (90361295)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

URL: 

Are you sure that you want to link your ORCID iD to your KAKEN Researcher profile?
* This action can be performed only by the researcher himself/herself who is listed on the KAKEN Researcher’s page. Are you sure that this KAKEN Researcher’s page is your page?

この研究者とORCID iDの連携を行いますか?
※ この処理は、研究者本人だけが実行できます。

Information User Guide FAQ News Terms of Use Attribution of KAKENHI

Powered by NII kakenhi