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Kubo Kaori  久保 加織

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KUBO Kaori  久保 加織

久保 加織  クボ カオリ

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Researcher Number 10190836
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Affiliation (Current) 2025: 滋賀大学, 教育学系, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2023: 滋賀大学, 教育学系, 教授
2016 – 2023: 滋賀大学, 教育学部, 教授
2009 – 2014: Shiga University, 教育学部, 教授
2004 – 2006: 滋賀大学, 教育学部, 助教授
1999 – 2002: 滋賀大学, 教育学部, 助教授
1995: 神戸女子短期大学, 家政科, 講師
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / 食生活 / Eating habits / 家政学
Except Principal Investigator
Basic Section 09080:Science education-related / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / 食生活 / Education on school subjects and activities
Keywords
Principal Investigator
風味 / なれずし / 栄養価 / 揮発性成分 / 嗜好性 / 食文化 / 脂肪酸組成 / flavor / calcium / GCMS … More / カルシウム / 発酵 / 機能性 / 食育 / 食嗜好 / 発酵食品 / 官能評価 / 食経験 / 伝統食 / 多価不飽和脂肪酸 / 脂質酸化 / 調理 / 脂質 / 伝承 / 食素材 / 食品 / 学校教育 / 栽培 / 在来野菜 / 伝統野菜 / n3 polyunsaturated fatty acid / volatility constituent / food experience / traditional food / fermentation food / narezushi (fermented sushi) / 脱塩 / 熟成 / 核酸関連物質 / 揮発成分 / さばなれずし / n3系多価不飽和脂肪酸 / 伝統食品 / volatility element / polyunsaturated fatty acid / lipid oxidation / narezushi / fishery food / 調理と保存 / 脂質クラス / 水産加工食品 / 水産食品 / 食意識 / 食農教育 / 嗜好 / 食塩摂取 / 栄養 / 調理と加工 / アミノ酸 / ペプチド / 呈味成分 / 新奇性恐怖 / におい / 有機酸 / ふなずし / 食品成分 / 食嗜好と評価 / 脂質酸組成 / 生臭み / あまに油 / n-3系多価不飽和脂肪酸 / だし汁 / 煮干し / ステロール / 過酸化物 / 保存 / マヨネ-ズ / 魚 … More
Except Principal Investigator
栽培学習 / におい / 官能評価 / GC分析 / 栽培活動 / 学校園 / 容器栽培 / 品種 / トマト / 適応策 / 温暖化 / 気候変動 / データマイニング / 株間 / 施肥 / ガウス過程回帰分析 / 在来野菜 / 辛味ダイコン / 甘トウガラシ / ナス / 技術科 / 総合的な学習の時間 / 栽培条件 / ベイズ的最適化 / 在来作物 / 調味料 / 基本味 / 後鼻腔 / GC-MS分析 / GC-O分析 / 香り / 鰹だし / みりん / しょうゆ / 味 / 八方だし / 減塩 / 醤油 / 五基本味 / 煮汁 / 和食 / 食品 / 嚥下調整食 / スニッフィング / 凍結含浸法 / 嚥下食 / Food Culture / Food Intake / Nutrition and Cooking / Step up Program / Program for Food Education / Education by Internet / Education for Lifetime / Food Education / インタネット教育 / 栄養・食品教育 / 到達段階別食教育 / 食文化 / 食物摂取 / 栄養と調理 / 到達段階別教育 / 食教育プログラム / インターネット教育 / 生涯教育 / 食教育 / 教育実践 / 学習指導案 / データベース / 評価 / カリキュラム / 実践モデル / 食育 Less
  • Research Projects

    (13 results)
  • Research Products

    (58 results)
  • Co-Researchers

    (13 People)
  •  How should cultivation activities in school gardens adapt to climate change?

    • Principal Investigator
      森 太郎
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 09080:Science education-related
    • Research Institution
      Shiga University
  •  Development of cultivation learning program for traditional crop varieties by a data-driven approach

    • Principal Investigator
      MORI Taro
    • Project Period (FY)
      2020 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 09080:Science education-related
    • Research Institution
      Shiga University
  •  Contribution of odor of sauce for stewed dishes in Japanese cuisine to the intensity of the five basic tastes

    • Principal Investigator
      Manabe Mariko
    • Project Period (FY)
      2019 – 2022
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Doshisha Women's College of Liberal Arts
  •  Research on evaluation and tradition of traditional vegetablesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Kubo Kaori
    • Project Period (FY)
      2017 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Shiga University
  •  Influence of change in odor on the palatability of swallowing modified diets

    • Principal Investigator
      Manabe Mariko
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Doshisha Women's College of Liberal Arts
  •  Reevaluation of traditional Japanese foods and construction of the program to hand downPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBO Kaori
    • Project Period (FY)
      2012 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Shiga University
  •  The effect of flavor and taste in narezushi(fermented fish) on preferabilityPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBO Kaori
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Shiga University
  •  Proposal of a model curriculum for food education focusing on the combination of all subjects, the period for integrated studies and special activities.

    • Principal Investigator
      MASUZAWA Yasuo
    • Project Period (FY)
      2009 – 2011
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Education on school subjects and activities
    • Research Institution
      Hyogo University of Teacher Education
  •  Influence of constituents of traditional mackerel's processed foods transmitted to the mackerel street on its nutritive value and preferencePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBO Kaori
    • Project Period (FY)
      2004 – 2006
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Shiga University
  •  Influence of lipid elements on flavor of traditional fishery foods.Principal Investigator

    • Principal Investigator
      KUBO Kaori
    • Project Period (FY)
      2001 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Shiga University
  •  Step Up Education Program on Food, Nutrition, Cooking, Healthy Intake and Culture by internet for Lifetime

    • Principal Investigator
      HORIKOSHI Masako
    • Project Period (FY)
      2001 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Shiga University
  •  煮干し脂質のだし汁風味に及ぼす影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      久保 加織
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Shiga University
  •  食品中脂質成分の調理による変化に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      久保 加織
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Kobe Women's Junior College

All 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2015 2014 2012 2011 2010 2009 2007 2004 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] 食経験と情報がふなずしの嗜好性に及ぼす影響2012

    • Author(s)
      真部真里子、梅田奈穂子、磯部由香、久保加織
    • Journal Title

      日本家政学会

      Volume: 63(in press)

    • NAID

      130004718365

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Journal Article] 滋賀の伝統的な料理を活用した食事バランスガイドの提案2012

    • Author(s)
      久保加織、串岡慶子
    • Journal Title

      滋賀の食事文化

      Volume: 21 Pages: 35-41

    • NAID

      40021291572

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Journal Article] ふなずし飯の栄養価と菓子への利用2007

    • Author(s)
      久保加織
    • Journal Title

      家政学研究 54(in press)

    • NAID

      110006954493

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500507
  • [Journal Article] ナレズシの香りと匂い2007

    • Author(s)
      久保加織, 西恭兵, 堀越昌子
    • Journal Title

      におい・かおり環境学会誌 38(in press)

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500507
  • [Journal Article] Evaluation of nutritional value of the rice part of funazushi (fermented sushi of crucian carp) and its utilization for cake.2007

    • Author(s)
      Kubo M.K.
    • Journal Title

      Res.J.Living Science 54(in press)

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500507
  • [Journal Article] Flavor and smell of fermented sushi2007

    • Author(s)
      Kubo M.K.
    • Journal Title

      J.Jpn Asooc.Odor Environment 38

      Pages: 173-178

    • NAID

      10019929617

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500507
  • [Journal Article] ナレズシの香りとにおい2007

    • Author(s)
      久保加織
    • Journal Title

      におい・かおり環境学会誌 38

      Pages: 173-178

    • NAID

      10019929617

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500507
  • [Journal Article] The effects of volatility elements of funazushi (fermented sushi of crucian carp) on its flavor2004

    • Author(s)
      Kubo M.K.
    • Journal Title

      IFHE the 20th World Congress 20

      Pages: 143-143

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500507
  • [Journal Article] The effects of volatility elements of funazushi (fermented sushi of crucian carp) on its flavor.2004

    • Author(s)
      Kubo M. K.
    • Journal Title

      IFHE the 20th World Congress 20

      Pages: 143-143

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16500507
  • [Journal Article] 食経験と情報がふなずしの嗜好性に及ぼす影響

    • Author(s)
      真部真里子、梅田奈穂子、磯部由香、久保加織
    • Journal Title

      日本家政学会誌

      Volume: 63,(in press)

    • NAID

      130004718365

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] 小学校間の遠隔交流を取り入れた在来野菜の栽培学習プログラムの開発2023

    • Author(s)
      森 太郎,市川美音,森田結衣,深田航希,菰田智恵,池田修一,久保加織
    • Organizer
      第81回日本農業教育学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 滋賀県在来‘伊吹大根’の維持・普及に向けた栽培・教育的アプローチ2023

    • Author(s)
      森 太郎,後藤憲正,島田拓哉,谷口隆一,久保加織
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第66回全国大会(鹿児島)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 総合的な学習の時間における栽培学習の充実を図るICT活用方法の検討 -滋賀県在来‘杉谷なすび’・‘杉谷とうがらし’を通して-2022

    • Author(s)
      森 太郎,寺坂圭吾,松尾幸澄,菰田智恵,池田修一,久保加織
    • Organizer
      第80回日本農業教育学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 滋賀県在来‘伊吹大根’の呈味性および機能性2022

    • Author(s)
      森 太郎,荒槇純明,村田杏里,雜賀彩乃,谷口隆一,久保加織
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第65回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 滋賀県在来‘伊吹大根’の作期拡大に向けた栽培方法の検討2022

    • Author(s)
      森 太郎,雜賀彩乃,村田杏里,谷口隆一,久保加織
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第65回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 総合的な学習の時間における在来作物の栽培学習プログラムの開発 ―滋賀県在来‘杉谷なすび’・‘杉谷とうがらし’の栽培学習を通して―2021

    • Author(s)
      森 太郎,山田 礼,大菅将史,菰田知恵,山本 寛,久保加織
    • Organizer
      第79回日本農業教育学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] ナスの調理加熱による嗜好性と抗酸化性の変化2021

    • Author(s)
      粟津 虹,高畷晶子,森 太郎,久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会 2021年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] ベイズ的最適化を用いた滋賀県在来‘杉谷とうがらし’の栽培条件の検討2021

    • Author(s)
      森 太郎,三浦 楓,粟津 虹,岩山幸治,久保加織
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第64回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 滋賀県在来‘杉谷なすび’の増収と品質安定を目指した施肥量の検討2021

    • Author(s)
      榊 千穂,岩山幸治,久保加織,森 太郎
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第64回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 滋賀県在来'杉谷とうがらし’に適した栽培条件の検討2020

    • Author(s)
      森 太郎,山本さや香,田尾航太,岩山幸治,久保加織
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第62回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 滋賀県在来'杉谷とうがらし'に適した栽培条件の検討2020

    • Author(s)
      森太郎、山本さや香、田尾航大、岩山幸治、久保加織
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第62回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 生活科でのナスの一人一鉢栽培における生育・収量の品種間差異2020

    • Author(s)
      西島良、山田礼、久保加織、森太郎
    • Organizer
      日本産業技術教育学会37回近畿支部大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 近江の伝統野菜「伊吹大根」および「山田ねずみ大根」の特性評価2020

    • Author(s)
      久保加織,島田佳奈,森 太郎
    • Organizer
      日本家政学会第72回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K03208
  • [Presentation] 小学校生活科における表現方法を工夫した栽培学習プログラムの開発2020

    • Author(s)
      西島良、久保加織、森太郎
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第62回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 近江の伝統野菜「伊吹大根」および「山田ねずみ大根」の特性評価2020

    • Author(s)
      久保加織、島田佳奈、森太郎
    • Organizer
      日本家政学会第72回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県在来‘杉谷なすび’および‘杉谷とうがらし’の接ぎ木栽培に適した台木品種の選定2019

    • Author(s)
      田尾航大、中原浩貴、松添直隆、久保加織、森太郎
    • Organizer
      園芸学会令和元年度(2019年度)秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県在来ナス‘杉谷なすび’,‘下田なす’, ‘高月丸なす’の教材としての特性評価2019

    • Author(s)
      森太郎、三宅晋平、岩永莉奈、粟津虹、久保加織
    • Organizer
      日本産業技術教育学会第62回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 総合的な学習の時間を核としたカリキュラム・マネジメントのモデル開発ー地域の伝統野菜の栽培「そだてタイム」を通してー2019

    • Author(s)
      森太郎、山田繁樹、山村薫、松永大樹、山本寛、山田礼、久保加織
    • Organizer
      第77回日本農業教育学会講演会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県在来「杉谷うり」の物理的特性2018

    • Author(s)
      久保加織、阿部有紀子、岩永莉奈、森太郎
    • Organizer
      日本家政学会第70回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県在来甘トウガラシ品種‘杉谷とうがらし’の呈味性および機能性2018

    • Author(s)
      山田繁樹、南山泰宏、中原浩貴、松添直隆、久保加織、森太郎
    • Organizer
      園芸学会平成30年度秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県下の小学校における栽培活動と食育2018

    • Author(s)
      髙橋幸宏、森太郎、山田礼、久保加織
    • Organizer
      第76回日本農業教育学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 多様なナス品種を活かした生活科学習教材の開発-ナス品種の特性と学校に適した栽培方法の科学的評価-2018

    • Author(s)
      山田礼、西嶋良、久保加織、森太郎
    • Organizer
      日本生活科・総合的学習教育学会第27回全国大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県在来甘トウガラシ品種‘杉谷とうがらし’の香気成分2018

    • Author(s)
      田尾航大、山田繁樹、久保加織、森太郎
    • Organizer
      園芸学会平成30年度秋季大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県の小学校における栽培活動状況と管理体制2018

    • Author(s)
      山田礼、久保加織、高橋幸宏、 森太郎
    • Organizer
      第76回日本農業教育学会大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県伝統野菜’弥平とうがらし’の機能性2017

    • Author(s)
      東亜莉沙、森太郎、田中良樹、久保加織
    • Organizer
      日本家政学会第39回(通算95回)研究発表会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県伝統野菜の継承に向けた特性評価2017

    • Author(s)
      東亜莉沙、森太郎、岡本藍、山下悟、上町達也、畑直樹、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成29年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00815
  • [Presentation] 滋賀県伝統なすの物理的特性2015

    • Author(s)
      小寺真実、針谷萌那、森太郎、原知子、久保加織
    • Organizer
      日本家政学会第67回大会
    • Place of Presentation
      アイーナいわて県民情報交流センター
    • Year and Date
      2015-05-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] 品種の多様性を活かした小学校生活科の食農教育プログラムの開発2015

    • Author(s)
      森太郎、田中恵理、西嶋良、井上賢、矢田麻希子、久保加織
    • Organizer
      日本食育学会第3回学術大会
    • Place of Presentation
      宮城大学
    • Year and Date
      2015-06-07
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] 子育て世代の食意識と食生活に対する学校教育の影響2014

    • Author(s)
      山本智恵美、久保加織
    • Organizer
      日本食育学会第2回学術大会
    • Place of Presentation
      明治大学
    • Year and Date
      2014-05-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] うどん摂食時による食塩摂取量2014

    • Author(s)
      小寺真実、安藤愛、久保加織
    • Organizer
      日本家政学会第66回大会
    • Place of Presentation
      北九州国際会議場
    • Year and Date
      2014-05-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] 滋賀県伝統野菜の継承に向けた抗酸化活性の測定と種子の分類2014

    • Author(s)
      長朔男、野口紗希、井上瑞穂、森太郎、久保加織
    • Organizer
      園芸学会平成26年度秋季大会
    • Place of Presentation
      佐賀大学
    • Year and Date
      2014-09-28
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] 滋賀県における農産物直売所の現状と課題2014

    • Author(s)
      七里あや子、直木花、久保加織
    • Organizer
      日本食育学会第2回学術大会
    • Place of Presentation
      明治大学
    • Year and Date
      2014-05-18
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] 大学生の漬物の摂取と嗜好2014

    • Author(s)
      七里あや子、井上瑞穂、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成26年度大会
    • Place of Presentation
      県立広島大学
    • Year and Date
      2014-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] ふなずしの製造工程における匂い成分の変化2012

    • Author(s)
      小寺真実、森沙織、水谷萌、竹田有友子、谷川友紀、磯部由香、真部真里子、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成24年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] ふなずしの製造工程における匂い成分の変化2012

    • Author(s)
      小寺真実、森沙織、真部真里子、水谷萌、竹田有友子、谷川友紀、磯部由香、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成24年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] 食経験と知識がふなずしの嗜好性に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      真部真里子、梅田菜穂子、坂本あずさ、浦山祐子、八木梢、磯部由香、久保加織
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] なずしの呈味成分の生成2011

    • Author(s)
      磯部由香、吉田和代、中田理恵子、桑守香織、真部真里子、久保加織
    • Organizer
      日本家政学会第63回大会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] 食経験と知識がふなずしの嗜好性に及ぼす影響2011

    • Author(s)
      真部真里子、梅田奈穂子、坂本あずさ、浦山祐子、八木梢、磯部由香、久保加織
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] ふなずしの製造工程における成分変化2011

    • Author(s)
      梅田奈穂子、小寺真実、真部真里子、磯部由香、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] ふなずしの製造工程における成分変化2011

    • Author(s)
      梅田奈穂子、小寺真美、真部真里子、磯部由香、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成24年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] ふなずしの呈味性の生成2011

    • Author(s)
      磯部由香、吉田和代、中田理恵子、桑守香織、真部真里子、久保加織
    • Organizer
      日本家政学会
    • Place of Presentation
      和洋女子大学
    • Year and Date
      2011-05-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] ふなずしに対する嗜好に及ぼす食経験の影響2010

    • Author(s)
      梅田菜穂子、真部真里子、磯部由香、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会近畿支部第37回研究発表会
    • Place of Presentation
      大阪夕陽丘学園短期大学
    • Year and Date
      2010-07-03
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] ふなずしのラジカル捕捉活性能とγ-アミノ酪酸含量2009

    • Author(s)
      久保加織、藤井慶子、安藤真美、中田理恵子、堀越昌子
    • Organizer
      日本家政学会第61回大会
    • Place of Presentation
      武庫川女子大学
    • Year and Date
      2009-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-21500759
  • [Presentation] ふなずし飯漬け中の飯量が嗜好性に及ぼす影響

    • Author(s)
      小寺真実、森沙織、堀越昌子、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会近畿支部第40回研究発表会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] 滋賀の伝統的な料理を活用した食事バランスガイドの提案

    • Author(s)
      高橋ひとみ、中平真由巳、串岡慶子、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] 滋賀県田上地方に伝わる菜の花黄金漬けの成分と嗜好性

    • Author(s)
      七里あや子、井上瑞穂、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] ふなずしの熟成過程における風味変化に及ぼす成分の影響

    • Author(s)
      小寺真実、丹羽悠、森沙織、磯部由香、真部真里子、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • [Presentation] 滋賀県田上地方に伝わる菜の花新漬けの成分と嗜好性に関する研究

    • Author(s)
      井上瑞穂、七里あや子、久保加織
    • Organizer
      日本調理科学会平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-24500943
  • 1.  MANABE Mariko (50329968)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 10 results
  • 2.  MORI Taro (90725053)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 26 results
  • 3.  MASUZAWA Yasuo (30119622)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  KISHIDA Etsu (70214773)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  HORIKOSHI Masako (30024970)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 6.  岩山 幸治 (90737040)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 3 results
  • 7.  ISOBE Yuka (80218544)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 10 results
  • 8.  NAGATA Tomoko (10283920)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  YUKAWA Natsuko (40259510)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  HOSOTANI Keisuke (10135824)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  NAKANISHI Youko (50116290)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  的場 輝佳 (10027196)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  坂本 宏司 (80613017)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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