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IGARASHI Osamu  五十嵐 脩

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五十嵐 脩  イガラシ オサム

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Researcher Number 40017231
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Affiliation (based on the past Project Information) *help 1993 – 1998: お茶の水女子大学, 生活環境研究センター, 教授
1992: お茶の水女子大学, 生活環境研〓センター, 教授
1988 – 1990: お茶の水女子大学, 生活環境研究センター, 教授
1986 – 1988: Ochanomizu Univ., Instit. of Environ. Sci. for Human Life, 生活環境センター, 教授
1985: お茶の水女子大学, 国立大(その他), 教授
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / 応用生物化学・栄養化学
Except Principal Investigator
家政学
Keywords
Principal Investigator
n-6 / 必須脂肪酸 / アラキドン酸 / γ-リノレン酸 / セサミン / Peroxisome / β-Oxidation / Eicosapentaenoic acid / Arachidonic acid / Docosahexaenoic acid … More / n-3 ratio / Sesamin / Essential fatty acids / セサミンの代謝 / エピセサミン / ケトン体 / エイコサペンタエン酸 / セサミン代謝 / ミトコンドリア / ペルオキシソーム / β-酸化 / ペルオキンゾーム / *-*** / エイコサぺンタエン酸 / ドコサヘキサエン酸 / n-3比 / RRR-alpha-tocopherol / 2-ambo-alpha-tocopherol / all-rac-alpha-tocopherol / tissue concentration / biodiscrimination / alpha-tocopherol stereoisomers / vitamin E / alpha-tocopherol / 尾静脈投与 / 肝臓内α-トコフェロール異性体濃度 / 立体異性体の識別 / 臓器分布 / all-rac-α-トコフェロール / RRR-α-トコフェロール / 2-ambo-α-トコフェロール / all-roc-α-トコフェロール / 臓器濃度 / 生体内識別 / α-トコフェロール立体異性体 / ビタミンE / α-トコフェロール / 必須脂肪酸代謝 / ジホモ-γ-リノレン酸 / HepG2 / 初代培養肝細胞 / エイユサペントエン酸 / LCAT / ω-3系列脂肪酸 / リン脂質 / コレステロール-7α-水酸化酵素 / HMG-CoA還元酵素 / コレステロール / イワシ油 / C_<20:4>比 / C_<20:3> / 鎖長延長反応 / O5-desaturase / n-6系列脂肪酸 / n-3系列脂肪酸 / クルクミン … More
Except Principal Investigator
食品加工貯蔵性 / 食品の加工貯蔵性 / 食品の安全性 / 食品の調理性 / 食品の嗜好性 / 食品の品質特性 / Flavor / Nutrient / 官能評価 / 香気成分 / 栄養素 / Aged ; Health : Dietary behavior ; Preference ; Fat / 乳清カルシウム / カプサイシン / 味受容能 / コンブフレ-バ- / やわらかさ / 脂肪 / 嗜好 / 食行動 / 健康 / 高齢者 Less
  • Research Projects

    (8 results)
  • Co-Researchers

    (10 People)
  •  Regulatory mechanism of various dietary factors affecting lipid and fatty acid metabolismsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      IGARASHI Osamu
    • Project Period (FY)
      1996 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  IN VIVO DISTRIBUTION AND BIODISCRIMINATION OF alpha-TOCOPHEROL STEREOISOMERSPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      IGARASHI Osamu
    • Project Period (FY)
      1994 – 1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      OCHANOMIZU UNIVERSITY
  •  n-6,n-3系列必須脂肪酸代謝に及ぼす香辛料成分の影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      五十嵐 脩
    • Project Period (FY)
      1992 – 1993
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Contribution of Food to the Aged.

    • Principal Investigator
      SHIMADA Atsuko
    • Project Period (FY)
      1989 – 1990
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Co-operative Research (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      OCHANOMIZU UNIVERSITY
  •  必須脂肪酸代謝におけるγ-リノレン酸の生理的意義の解明Principal Investigator

    • Principal Investigator
      五十嵐 脩
    • Project Period (FY)
      1988 – 1989
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  現代の食環境下における食品品質特性の多面的解析

    • Principal Investigator
      荒川 信彦
    • Project Period (FY)
      1987 – 1988
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Co-operative Research (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  w-3系列脂肪酸摂取が生体脂質構成に及ぼす影響Principal Investigator

    • Principal Investigator
      五十嵐 脩
    • Project Period (FY)
      1985
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Special Project Research
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Correlation of Flavor and Nutrition for Food Evaluation

    • Principal Investigator
      KOBAYASHI AKIO
    • Project Period (FY)
      1985 – 1986
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Co-operative Research (A)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      OCHANOMIZU UNIVERSITY
  • 1.  SHIMADA Atsuko (60017233)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 2.  KOBAYASHI Akio (40005591)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  ARAKAWA Nobuhiko (40017223)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  HOMMA Seiichi (50017240)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  KURATA Tadao (60011920)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  EZAWA Ikuko (10060641)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  YAGURAMAKI Kazuko (60074936)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  KIYOSE Chikako (50272745)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  KUBOTA Kikue (90008730)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  妻鹿 絢子 (40020507)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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