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FUJII Tomoyuki  藤井 智幸

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藤井 智幸  フジイ トモユキ

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Researcher Number 40228953
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Affiliation (Current) 2025: 東北大学, 農学研究科, 教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2016 – 2023: 東北大学, 農学研究科, 教授
2011 – 2015: 東北大学, (連合)農学研究科(研究院), 教授
2009 – 2010: 東北大学, 大学院・農学研究科, 教授
2008: 前橋工科大学, 工学部, 教授
2004: Niigata University of Pharmacy and Applied Life Sciences, Faculty of Applied Life Science, Professor, 応用生命科学部, 教授 … More
2002 – 2004: Niigata University of Pharmacy and Applied Life Sciences, Faculty of Applied Life Sciences, Associate Professor, 応用生命科学部, 助教授
1999 – 2001: 東京大学, 大学院・農学生命科学研究科, 助手
1996: 東京大学, 大学院・農学生命科学研究科, 助手
1995: 東京大学, 農学部, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食品科学・栄養科学 / Food science / Boundary agriculture / 環境保全
Except Principal Investigator
Eating habits, studies on eating habits / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits / Medium-sized Section 47:Pharmaceutical sciences and related fields
Keywords
Principal Investigator
critical phenomena / lipase / supercritical carbon dioxide / endocrine disrupting chemical / laccase / nanoporous silica membrane / fractal / nanospace / 高圧処理 / scaling law … More / percolation / sol-gel transition / activation volume / hot-compressed water treatment / biomass / subcriticak water / supercritical fluid / オリゴ糖 / 活性化体積 / 高圧熱水処理 / バイオマス / 亜臨界水 / 超臨界流体 / silica membrane / 高圧加工 / 二次代謝産物 / 農産加工 / dynamic light scattering / dynamic shear modulus / perocolation / gluten / ATR / infrared / dough / order-disorder transition / DSC / CD / gelation / agarose … More
Except Principal Investigator
物性 / 雑穀 / アレルギー対応食品 / 食物アレルギー / グルテンフリー / アマランサス / 官能評価 / 大豆 / ゲル / イヌリン / 製パン性 / キヌア / ホワイトソルガム / パン / 物性制御 / テクスチャー / 凍結乾燥法 / 凍結解凍法 / 緑豆 / そら豆 / えんどう豆 / 代替肉 / 植物性たんぱく質 / ポジトロン断層法(PET) / 薬物治療 / フーリエ変換赤外線分光計(FT-IR) / 核磁気共鳴分光法(MRS) / 赤外線分光法(FT-IR) / 近赤外線分光法(NIRS) / 薬物濃度 / 核磁気共鳴スペクトロスコピー(MRS) / ケミカルNIRS / 脳内薬物濃度 / ジフェンヒドラミン / アセトアミノフェン / 近赤外線分光計(NIRS) / セル構造 / アレルギー / 非常食 / ラスク / 大豆粉 / 食品加工 / はと麦 / クリスプネスインデックス / ガラス転移 / 水分収着 / 組織構造 / 破断特性 / パフ / sensory evaluation / mixed gels / mechanical properties / phase separation / carrageenan / gelatin / agar / 応力-歪曲線 / 破断応力 / 混合ゲル / 相分離 / カラギーナン / ゼラチン / 寒天 / 野菜パウダー / 豆乳 / マフィン / 米粉 / うるち粟 / もち粟 / シコクビエ Less
  • Research Projects

    (16 results)
  • Research Products

    (60 results)
  • Co-Researchers

    (15 People)
  •  新規植物性たんぱく質資源の探索とその社会実装に資する加工特性の解明

    • Principal Investigator
      藤井 恵子
    • Project Period (FY)
      2023 – 2025
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Non-invasive monitoring of intra-brain drug concentration using near-infrared spectroscopy (chemical NIRS)

    • Principal Investigator
      Manabu Tashiro
    • Project Period (FY)
      2021 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Research (Exploratory)
    • Review Section
      Medium-sized Section 47:Pharmaceutical sciences and related fields
    • Research Institution
      Tohoku University
  •  Molecular basis of emergency food for allergic persons and its application to development of allergen-free food for the purpose of social implementation.

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2020 – 2023
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Development of allergen-free food for the purpose of improvement of the quality of life under disasters

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2017 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Design of a nutritious allergen-free food and evaluation of its potential for acceptance

    • Principal Investigator
      FUJII KEIKO
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  High pressure transformation of agriproductPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Fujii Tomoyuki
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Tohoku University
  •  Basic aspects on the preparation of foam foods with millet for the purpose of prevention of lifestyle-related disease

    • Principal Investigator
      FUJII KEIKO
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Induction of potential secondary metabolic reactions in biological and food materials with high pressurePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII Tomoyuki
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Tohoku University
  •  Establish of the processing of foam foods with various millets, and its application to the allergen-free foods

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Investigation of phase separation in mixed gels which are suitable for foods for person of advanced age.

    • Principal Investigator
      FUJII Keiko
    • Project Period (FY)
      2003 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Japan Women's University
  •  Control of nanostructure of biomaterials and utilization of biomass with supercritical fluid processPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII Tomoyuki
    • Project Period (FY)
      2003 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Boundary agriculture
    • Research Institution
      Niigata University of Pharmacy and Applied Life Sciences
  •  食品内での高分子の構造変化と物性に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 智幸
    • Project Period (FY)
      2001 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Young Scientists (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      Nigata University of Phermacy and Applied Life Sciences
      The University of Tokyo
  •  Development of Nanobiore actor for Remediation of Foods and EnvironmentsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      FUJII Tomoyuki
    • Project Period (FY)
      2001 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      環境保全
    • Research Institution
      Niigata University of Pharmacy and Applied Life Sciences
      The University of Tokyo
  •  食品中でのタンパク質の高次構造変化と物性発現に関する研究Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 智幸
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  食品高分子集合体の非破壊無侵襲測定および状態解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 智幸
    • Project Period (FY)
      1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo
  •  ゾル-ゲル転移点近傍における食品高分子集合体の高次構造・状態解析Principal Investigator

    • Principal Investigator
      藤井 智幸
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Encouragement of Young Scientists (A)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      The University of Tokyo

All 2022 2021 2020 2019 2018 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2005 2004 2003 Other

All Journal Article Presentation Book Patent

  • [Book] 進化する食品高圧加工技術第2編第1章第6節食品成分を操る高圧技術2013

    • Author(s)
      藤井智幸
    • Publisher
      NTS
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Book] 進化する食品高圧加工技術 「食品成分を操る高圧技術」2013

    • Author(s)
      藤井智幸
    • Total Pages
      288
    • Publisher
      NTS
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Book] 進化するテクスチャー研究第8章第3節高圧処理2011

    • Author(s)
      藤井智幸
    • Publisher
      NTS
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Book] 給食経営管理論2004

    • Author(s)
      藤井恵子(分担)
    • Total Pages
      24
    • Publisher
      建帛社
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Book] スタンダード栄養・食物シリーズ6 調理学2003

    • Author(s)
      畑江敬子, 香西みどり編, 藤井恵子(分担)
    • Total Pages
      11
    • Publisher
      東京化学同人
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 雑穀パフに適応しうる客観的評価法の検討2021

    • Author(s)
      高橋敦子,藤井恵子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 54(1) Pages: 14-23

    • NAID

      130007985950

    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Journal Article] 雑穀粉を用いたグルテンフリーラスクの開発とその物性2021

    • Author(s)
      高橋 敦子,大城 美桜,土岐田 佳子, 藤井 恵子
    • Journal Title

      日本女子大学大学院紀要 家政学研究科・人間生活学研究科

      Volume: 27 Pages: 61-72

    • NAID

      120007089927

    • Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02350
  • [Journal Article] 雑穀で調製したグルテンフリーパンの製パン性2018

    • Author(s)
      石井和美, 早川あつ美,  藤井恵子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 51(2) Pages: 89-96

    • NAID

      130006712577

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Journal Article] Enzymatic Production of γ-Aminobutyric Acid in Soybeans Using High Hydrostatic Pressure and Precursor Feeding2013

    • Author(s)
      S. Ueno, T. Katayama, T. Watanabe, K. Nakajima, M. Hayashi, T. Shigematsu, and T. Fujii
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology and Biochemistry

      Volume: 77 Pages: 706-713

    • NAID

      10031170707

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Journal Article] Enzymatic Production of γ -Aminobutyric Acid in Soybeans Using High Hydrostatic Pressure and Precursor Feeding2013

    • Author(s)
      S. Ueno, T. Katayama, T. Watanabe, K. Nakajima, M. Hayashi, T. Shigematsu, and T. Fujii
    • Journal Title

      Bioscience, Biotechnology and Biochemistry

      Volume: 77(4) Pages: 706-713

    • NAID

      10031170707

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Journal Article] High-throughput Method for a Kinetics Analysis of the High-pressure Inactivation of Microorganisms Using Microplates2012

    • Author(s)
      T. Hasegawa, M. Hayashi, K. Nomura, M. Hayashi, M. Kido, T. Ohmori, M. Fukuda, A. Iguchi, S. Ueno, T. Shigematsu, M. Hirayama, and T. Fujii
    • Journal Title

      Journal of Bioscience and Bioengineering

      Volume: 113(6) Pages: 788-791

    • NAID

      10031086211

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Journal Article] Kinetic Analysis of Escherichia coli Inactivation by High Hydrostatic Pressure with Salts2011

    • Author(s)
      S. Ueno, T. Shigematsu, T. Hasegawa, J. Higashi, M. Anzai, M. Hayashi, and T. Fujii
    • Journal Title

      Journal of Food Science

      Volume: 76(1)

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Journal Article] イヌリン添加米粉蒸しパンの調理特性2008

    • Author(s)
      金親あつ美, 正木玲子, 肥田由紀子, 藤井恵子
    • Journal Title

      食生活研究 29(1)

      Pages: 34-40

    • NAID

      130007011951

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Journal Article] Sanitary Control on Practical Training in Food Service Management2005

    • Author(s)
      K.Fujii, et al.
    • Journal Title

      Japan Women's Univ.J. 52

      Pages: 43-51

    • NAID

      40006987119

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 給食経営管理実習における衛生管理2005

    • Author(s)
      浅野雅子, 荒木理沙, 藤井恵子
    • Journal Title

      日本女子大学紀要 家政学部 52

      Pages: 43-51

    • NAID

      40006987119

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] Standardization of Dietitian's duties in Hospital2004

    • Author(s)
      K.Fujii, et al.
    • Journal Title

      Shidax Research 4

      Pages: 1-9

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 絹フィプロインの食材料化に関する研究-栄養・食事計画への応用可能性について-2004

    • Author(s)
      藤井恵子, 足立美智子
    • Journal Title

      日本女子大学紀要 家政学部 51

      Pages: 85-91

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 給食経営管理業務における業務基準の立案と標準化2004

    • Author(s)
      松崎政三, 江田節子, 藤井恵子
    • Journal Title

      Shidax Research 4

      Pages: 1-9

    • NAID

      40007393097

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] 絹フィブロインの食材料化に関する研究-栄養・食事計画への応用可能性について-2004

    • Author(s)
      藤井恵子, 足立美智子
    • Journal Title

      日本女子大学紀要 家政学部 51

      Pages: 85-91

    • NAID

      110000943710

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] Development of Gel Food of Silk Fibroin - Applicability of Silk Fibroin Gel to Nutrition and Food Service Planning -2004

    • Author(s)
      K.Fujii, et al.
    • Journal Title

      Japan Women's Univ.J. 51

      Pages: 85-91

    • NAID

      110000943710

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] pH-response of Chitosan, k-carrageenan, Carboxymethyl Cellulose Sodium Salt Complex Hydrogels2003

    • Author(s)
      T.Mitsumata, Y.Suemitsu, K.Fujii, T.Fujii, T.Taniguchi, K.Koyama
    • Journal Title

      Polymer 44

      Pages: 7103-7111

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Journal Article] pH-response of Chitosan, k-carrageenan, Carboxymethyl Cellulose Sodium Salt Complex Hydrogels2003

    • Author(s)
      K.Fujii, et al.
    • Journal Title

      Polymer 44

      Pages: 7103-7111

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15500556
  • [Patent] 微生物を利用して加工する固体食品の製造方法2012

    • Inventor(s)
      齊藤静香, 井戸川詩織, 岩元靖, 塚田義弘, 伊藤淑恵, 石川潤一, 毛利哲, 上野茂昭, 藤井智幸
    • Industrial Property Rights Holder
      東北大学, 宮城県, 太子食品工業株式会社
    • Industrial Property Rights Type
      特許
    • Industrial Property Number
      2012-282132
    • Filing Date
      2012-12-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Patent] 日本国内特許「米粉を主原料として架橋ネットワーク構造体を形成する方法と、米粉を主原料とするパン用生地とパン」2008

    • Inventor(s)
      藤井恵子, 東野真由美, 高橋辰宏, 小山清人
    • Industrial Property Rights Holder
      藤井恵子, 東野真由美, 高橋辰宏, 小山清人
    • Acquisition Date
      2008-09-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] キヌア粉と大豆粉を用いたグルテンフリーラスクの調理特性2022

    • Author(s)
      大塚春奈、小﨑智恵、藤井恵子
    • Organizer
      日本官能評価学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02350
  • [Presentation] キヌア粉を用いたグルテンフリー含泡食品における大豆粉添加の影響2021

    • Author(s)
      大塚春奈、小﨑智恵、田中愛美、藤井恵子
    • Organizer
      日本官能評価学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02350
  • [Presentation] 雑穀粉を用いたグルテンフリーパンの製パン性に関する研究2020

    • Author(s)
      山内奈織,田中愛美,藤井恵子
    • Organizer
      第69回日本応用糖質科学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20K02350
  • [Presentation] 雑穀パフを用いた粒子結着型食品のレオロジー特性と嗜好性2020

    • Author(s)
      髙橋 敦子,河内 いずみ,藤井 恵子
    • Organizer
      第68回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Presentation] アマランサス・キヌア粉を用いたアレルギー対応ラスクの物性に及ぼすキシリトール添加の影響2019

    • Author(s)
      高橋敦子,吉成美優, 深山瑞稀,土岐田佳子, 藤井恵子
    • Organizer
      日本家政学会第71回大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Presentation] 調湿した雑穀パフの内部構造とレオロジー特性2019

    • Author(s)
      高橋敦子,藤井恵子
    • Organizer
      第67回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Presentation] 雑穀パフの破断特性2018

    • Author(s)
      高橋敦子,藤井恵子
    • Organizer
      第66回レオロジー討論会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17K00827
  • [Presentation] Development of a Novel Fermented Food Made with Germinated Soybean Flour and Rheological Properties during Dough Fermentation.2016

    • Author(s)
      Michiko Tsuji、Keiko Fujii
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XXIII World Congress 2016
    • Place of Presentation
      韓国
    • Year and Date
      2016-08-03
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] 食物アレルギーに対応した米粉マフィンの開発2015

    • Author(s)
      林典子、辻美智子、藤井恵子
    • Organizer
      第62回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      福岡国際会議場
    • Year and Date
      2015-09-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] グルテンフリー米粉パンの保存性に及ぼす大豆タンパク質の影響2014

    • Author(s)
      辻美智子、江田有里、早川あつ美、藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      県立広島大学(広島県・広島市)
    • Year and Date
      2014-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] 食物アレルギー児の食生活の実態と食嗜好2014

    • Author(s)
      林典子、辻美智子、藤井恵子
    • Organizer
      日本給食経営管理学会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学(京都府・京都市)
    • Year and Date
      2014-11-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] 食物アレルギー児の食生活における食品選択上の問題点に関する実態調査2014

    • Author(s)
      林典子、辻美智子、藤井恵子
    • Organizer
      日本栄養改善学会
    • Place of Presentation
      パシフィコ横浜(神奈川県・横浜市)
    • Year and Date
      2014-08-21
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350105
  • [Presentation] 菌体内プロテアーゼを利用する高圧食品加工2014

    • Author(s)
      大山結香, 上野茂昭, 藤井智幸, 伊藤淑恵, 毛利哲, 齋藤静香, 井戸川詩織, 岩元靖, 塚田義弘
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      東京
    • Year and Date
      2014-03-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Presentation] 菌体内プロテアーゼを利用する高圧食品加工2014

    • Author(s)
      大山結香、上野茂昭、藤井智幸、伊藤淑恵、毛利哲、齋藤静香、井戸川詩織、岩元靖、塚田義弘
    • Organizer
      日本農芸化学会
    • Place of Presentation
      明治大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Presentation] 豆乳を原料とした効率的発酵製造技術の開発2013

    • Author(s)
      伊藤淑恵, 石川潤一, 毛利哲, 中村茂雄, 池戸重信, 齋藤静香, 井戸川詩織, 岩元靖, 塚田義弘, 上野茂昭, 藤井智幸
    • Place of Presentation
      仙台市
    • Year and Date
      2013-03-26
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Presentation] 粟粉を主原料としたグルテンフリーパンのレオロジー特性2013

    • Author(s)
      辻 美智子, 斉藤 麻里, 宮川 梨奈, 横山 知世子, 藤井 恵子
    • Organizer
      第61回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      山形大学(山形)
    • Year and Date
      2013-09-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 高圧利用のルネッサンス2013

    • Author(s)
      藤井智幸
    • Organizer
      日本生物工学会技術セミナー
    • Place of Presentation
      仙台市内
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Presentation] もち粟粉とうるち粟粉をブレンドしたグルテンフリーパンの製パン性2013

    • Author(s)
      辻 美智子, 斉藤 麻里, 宮川 梨奈, 横山 知世子, 藤井 恵子
    • Organizer
      第60回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場(兵庫)
    • Year and Date
      2013-09-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] Preparation of allergen-free bread from various types of millet2012

    • Author(s)
      Keiko Fujii, Asako Marui, Makiko Nakashima, Miki Tanabe, Atsumi Kaneoya
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XXII World Congress
    • Place of Presentation
      メルボルン(オーストラリア)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] アマランサス粉とホワイトソルガム粉を使ったグルテンフリーパンの製パン性2012

    • Author(s)
      石井 和美, 金親 あつ美, 藤井 恵子
    • Organizer
      日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学(大阪)
    • Year and Date
      2012-05-13
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] Preparation of allergen-free bread from various types of millet2012

    • Author(s)
      Keiko Fujii, Asako Marui, Makiko Nakashima, Miki Tanabe, Atsumi Kaneoya
    • Organizer
      International Federation for Home Economics XXII World Congress
    • Place of Presentation
      メルボルン(オーストラリア)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 高圧処理によるダイズGABA 生成の反応工学的解析2012

    • Author(s)
      片山拓巳, 重松亨, 上野茂昭, 藤井智幸
    • Place of Presentation
      京都市
    • Year and Date
      2012-03-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23658104
  • [Presentation] アマランサス粉の製パン性に関する研究2011

    • Author(s)
      藤井 恵子, 武藤 真衣, 横山 知世子, 金親 あつ美
    • Organizer
      日本調理科学会平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬)
    • Year and Date
      2011-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] シコクビエ穀粉の製パン性に関する研究2010

    • Author(s)
      藤井恵子、田辺美貴、横山知世子、高橋敦子
    • Organizer
      日本調理科学会平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2010-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] シコクビエ穀粉の製パン性に関する研究2010

    • Author(s)
      藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成22年度大会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡)
    • Year and Date
      2010-08-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] 全粒キヌア粉の給食用健康維持食品への応用2009

    • Author(s)
      中島麻紀子, 横山知世子, 藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成21年度大会
    • Place of Presentation
      京都(同志社女子大学)
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] 全粒キヌア粉の給食用健康維持食品への応用2009

    • Author(s)
      中島麻紀子、横山知世子、藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会平成21年度大会
    • Place of Presentation
      同志社女子大学(京都)
    • Year and Date
      2009-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] ホワイトソルガムを用いたパンの製パン性に関する研究2008

    • Author(s)
      丸井麻子、肥田由紀子、但馬知世子、藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年度大会
    • Place of Presentation
      椙山女学園大学(名古屋)
    • Year and Date
      2008-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] ホワイトソルガムを用いたパンの製パン性に関する研究2008

    • Author(s)
      丸井麻子, 肥田由紀子, 但馬知世子, 藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成20年度大会
    • Place of Presentation
      名古屋(椙山女学園大学)
    • Year and Date
      2008-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20500692
  • [Presentation] もち粟粉とうるち粟粉をブレンドしたグルテンフリーパンの製パン性

    • Author(s)
      辻美智子,斉藤麻里,宮川梨奈,横山知世子,藤井恵子
    • Organizer
      第60回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場(兵庫)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 雑穀パフにおける破断特性と水分収着特性

    • Author(s)
      高橋敦子, 金親あつ美, 藤井恵子
    • Organizer
      第59回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      名古屋国際会議場(愛知)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 粟粉を主原料としたグルテンフリーパンのレオロジー特性

    • Author(s)
      辻美智子,斉藤麻里,宮川梨奈,横山知世子,藤井恵子
    • Organizer
      第61回レオロジー討論会
    • Place of Presentation
      山形大学(山形)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] アマランサス粉とホワイトソルガム粉を使ったグルテンフリーパンの製パン性

    • Author(s)
      石井和美, 金親あつ美, 藤井恵子
    • Organizer
      日本家政学会 第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学(大阪)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 雑穀の吸水特性に及ぼす浸漬温度の影響

    • Author(s)
      長坂慶子, 藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科学  平成24年度大会
    • Place of Presentation
      秋田大学(秋田)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] 雑穀の吸水特性に及ぼす浸漬温度の影響

    • Author(s)
      長坂慶子,藤井恵子
    • Organizer
      日本調理科会 平成25年度大会
    • Place of Presentation
      奈良女子大学(奈良)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • [Presentation] アマランサス粉の製パン性に関する研究

    • Author(s)
      藤井 恵子
    • Organizer
      日本調理科学会 平成23年度大会
    • Place of Presentation
      高崎健康福祉大学(群馬)
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500938
  • 1.  FUJII Keiko (20186480)
    # of Collaborated Projects: 7 results
    # of Collaborated Products: 46 results
  • 2.  海老澤 元宏 (30338876)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 3.  林 典子 (30775870)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  MIYAWAKI Osato (80012053)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  MIYAKE Noriko (70314573)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  HATTORI Yoshio (40350714)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  TANAKA Takaaki (00217043)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  TAKAHASHI Masae (30060677)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  TAKAGI Masamichi (50018339)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  Manabu Tashiro (00333477)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  久保 均 (00325292)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  石川 大太郎 (20610869)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  渡部 浩司 (40280820)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 14.  松原 佳亮 (40588430)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  小崎 智恵 (00910291)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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