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Kasai Midori  香西 みどり

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KASAI Midori  香西 みどり

香西 みどり  カサイ ミドリ

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Researcher Number 10262354
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Affiliation (Current) 2025: お茶の水女子大学, 基幹研究院, 名誉教授
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2021: お茶の水女子大学, 基幹研究院, 名誉教授
2014 – 2020: お茶の水女子大学, 基幹研究院, 教授
2017: お茶の水女子大学, 人間創成科学科, 教授
2015: お茶の水女子大学, 基幹研究員, 教授
2013 – 2015: お茶の水女子大学, その他部局等, 教授 … More
2011 – 2013: お茶の水女子大学, 大学院人間文化創成科学研究科, 教授
2007 – 2010: Ochanomizu University, School of Human Life and Eenvironment, Professor
2006 – 2007: お茶の水女子大学, 生活科学部, 教授
1999 – 2006: Ochanomizu University, Faculty of Human Life and Environmental Science, Associate Professor, 生活科学部, 助教授
2005: お茶の水女子大学, 生活科学部文化研究科, 助教授
2003: お茶女大, 生活科学部, 助教授
1998: お茶の水女子大学, 生活科学部, 助手
1995: お茶の水女子大学, 生活科学部, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
食生活 / Eating habits, studies on eating habits / Eating habits / 家政学
Except Principal Investigator
Eating habits / 食生活 / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / Eating habits, studies on eating habits / Area studies
Keywords
Principal Investigator
物性 / ペクチン / 硬化 / Japanese radish / water content / metal ions / pectins / cell wall / hardening / pressure treatment … More / ダイコン / 水分 / 金属イオン / 細胞壁 / 還元糖 / 野菜 / テクスチャー / 加熱 / 圧力 / 圧力処理 / 高圧処理 / 加熱調理 / ゲル化剤 / ゲル / 凍結乾燥耐性 / 冷凍耐性 / 調味液加熱 / ジェランガム / 野菜ゲル / 温度履歴 / 酵素 / 水分分布 / 糖 / 炊飯 / 米 / 大麦 / 温水処理米 / 吸水 / 再炊飯米 / MRI / X線回折 / 結晶構造 / FT-IR / BAP法 / 糊化度 / 浸漬米 / 粘り / 溶出固形分 / ゲル濾過クロマトグラフィ / 官能評価 / NMRイメージング / 成分分析 / 浸漬温度 / めっこ飯 / 米飯 / アスコルビン酸 / ドリップ / 冷凍処理 / 硬さの制御 / 速度定数 / 最適加熱時間 / 温度依存性 / 速度式 / 軟化 … More
Except Principal Investigator
米飯 / 炊飯 / 高齢者 / 官能検査 / 酢酸 / 乳化 / 調理と加工 / 農産物 / 調理 / 水環境 / 伝統薬 / 野菜 / 少数民族 / ミャンマー / パン / 乳化食品 / 粉末化 / 分散系食品 / 粘性 / 食品利用 / 嗜好性 / 昆虫素材 / 農産物素材 / 調理加工 / 微細化技術 / 持続的食生活 / 腸管内環境 / 膨化食品 / ゲル / 乳化物 / ナノファイバー / 微粒子 / 昆虫 / 消化管におけるイメージング / 腸内環境 / 増粘剤 / セルロース・キチンナノファイバー / 蚕蛹パウダー / 農産物微粒子 / 加工・調理 / タンパク質 / デンプン / 炊飯液 / 物性 / 老化 / pH / 米 / 品種間差 / グルコシダーゼインヒビター / アミラーゼインヒビター / 使用停止 / Elisa / αアミラーゼ/トリプシンインヒビター / 免疫蛍光二重染色 / αアミラーゼ/トリプシンインヒビター / αアミラーゼインヒビター / αグルコシダーゼ / ELISA / イムノブロット / 免疫染色 / 抗酸化能 / アミロイドβ / アルツハイマー病予防 / Step-Through試験 / Y字迷路試験 / 学習記憶能力 / アミロイドβ42 / ムクナ / アルツハイマー病 / Step-Through(受動的回避反応)実験 / 老化促進マウスSAMP8 / tau蛋白質の凝集阻害作用 / リン酸化抑制 / 老化促進マウス / ムクナ豆粉 / ムクナ豆 / リン酸化タウタンパク質 / タウタンパク質 / 風味向上効果 / セルロースナノファイバー / 嗜好性評価 / 風味向上 / 増粘効果 / 腸内環境改善 / 起泡性と乳化性 / とろみづけ / 風味や嗜好性の向上 / 加熱調理 / 食物繊維ナノファイバー / 農産物の微細化 / aear-gel / cooked vegetables / occlusal force / dental prescale / oral condition / the elderly / 寒天ゲル / 加熱野菜 / 咬合力 / 検査食 / 咀嚼力 / Minority / Natural resources / Lotus fiber / Limnology / Culture of rice / Traditional medicinal plants / Life environmental / Myanmar / 麻薬植物(ケシ) / 天然資源の調査 / 天然資源植物 / ハス繊維 / 米文化 / 生活環境 / white wine / herbs / common squid / tiger prawn / ORAC assay / DPPH assay / radicalscavenging activity / レモン汁 / ワイン / DPPHラジカル消去活性 / ORAC法 / DPPH法 / 抗酸化性 / 白ワイン / ハーブ類 / スルメイカ / ブラックタイガー / ORAC価 / DPPH価 / ラジカル消去活性 / メチルメルカプタン / トリメチルアミン / においの閾値 / 酸味 / 甘味 / 塩味 / 味の閾値 / The convection quantity of heat transfer / The radiation quantity of heat transfer / In the oven temperature / radiation / copper ball / speed of Heat Transfer / Heat Transfer / oven / 対流伝熱量 / 放射伝熱量 / 庫内温度 / 放熱 / 銅球 / 受熱速度 / 伝熱特性 / オーブン / Sensory Evaluation / Glucose / Taste Component / Creep Meter / Breaking Strength / Texture / Acetic Acid / Cooked Rice / 粘り / 食味 / タイ米 / グルコース / 呈味成分 / クリープメータ / 破断強度 / テクスチャー / 気泡 / メレンゲ / 起泡性 / マヨネーズ / 乳化性 / Pickering安定化 / 微粒子化素材 / インドジー湖 / 食物 / 植物 / 民俗学 / 配置薬制度 / 水質 / 薬用ラン / 食素材 / 薬用植物 / ラック / 調理性 / 伝統的知識 Less
  • Research Projects

    (20 results)
  • Research Products

    (31 results)
  • Co-Researchers

    (21 People)
  •  Quality Improvement and Social dissemination of Agricultural Products- and Insects-derived Materials aiming at the Sustainable Food Life

    • Principal Investigator
      Matsumura Yasuki
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Effect of cooking water in a broad pH from acidic to alkaline condition on the quality of cooked rice

    • Principal Investigator
      Ohishi Kyoko
    • Project Period (FY)
      2018 – 2020
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Wayo Women's University
  •  Utilization of agricultural products by food processing and cooking methods based on atomizing and controlled-heating technologies

    • Principal Investigator
      MATSUMURA YASUKI
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Preventive effect of Mucuna beans on Alzheimer's disease

    • Principal Investigator
      Fumiko Konishi
    • Project Period (FY)
      2016 – 2019
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kagawa Nutrition University
  •  Study of vegetable gel as a new food stuff in food processingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KASAI Midori
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Distribution of a-glucosidase interacting proteins, which could affect glucose production during cooking, in rice grains and their elution behavior during rice cooking

    • Principal Investigator
      OOKURA Tetsuya
    • Project Period (FY)
      2014 – 2017
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      National Agriculture and Food Research Organization
  •  Application of atomized materials from agricultural products to cookery and food processing

    • Principal Investigator
      MATSUMURA YASUKI
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Study of barley focussing on water absorbtion and cookingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KASAI Midori
    • Project Period (FY)
      2011 – 2013
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Effect of absorption process of water on the taste of cooked ricePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KASAI Midori
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Scientific elucidation of traditional knowledge about Myanmar natural resources by ethnic minority

    • Principal Investigator
      SATAKE Motoyoshi
    • Project Period (FY)
      2006 – 2008
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Area studies
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Development of the new food materials to evaluate the oral condition of the elderly

    • Principal Investigator
      HATAE Keiko
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Wayo Women's University
  •  Radical scavenging activity of marine foods extracts

    • Principal Investigator
      HATAE Keiko
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Scientific Study of the Traditional Knowledge for common life used by the minority tribes in Myanmar

    • Principal Investigator
      SATAKE Motoyoshi
    • Project Period (FY)
      2004 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Area studies
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  加熱前処理による植物性食品の硬さの制御 -冷凍・予備加熱処理の新規利用-Principal Investigator

    • Principal Investigator
      香西 みどり
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Comparison of the taste and the odor thresholds between the elderly and the young

    • Principal Investigator
      HATAE Keiko
    • Project Period (FY)
      2002 – 2003
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  The preparation of the oven for the examination which heat form which aimed at development of a cooking vessel machine for the pottery can control.

    • Principal Investigator
      HATAE Keiko
    • Project Period (FY)
      2001 – 2002
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Effects of pressure and temperature on the texture of plant foodsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KASAI Midori
    • Project Period (FY)
      2000 – 2001
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  Effect of Addition of Acid on the palatability and the Staling of Cooked Rice

    • Principal Investigator
      SHIMADA Atsuko
    • Project Period (FY)
      1999 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Showa Women's University
  •  Mechanism of pressure-induced hardening and optimization for the hardness control of vegetablesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      KASAI Midori
    • Project Period (FY)
      1998 – 1999
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食生活
    • Research Institution
      Ochanomizu University
  •  根菜類の軟化に対する新しい速度論的モデルの構築と最適加熱時間の予測への適用Principal Investigator

    • Principal Investigator
      香西 みどり
    • Project Period (FY)
      1995
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      家政学
    • Research Institution
      Ochanomizu University

All 2020 2018 2016 2015 2014 2012 2008 2007 2006 Other

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Correlation of Physical Properties and Initial Staling of Cooked Rice with the pH of Cooking Water2020

    • Author(s)
      大石 恭子、金成 はるな、大田原 美保、香西 みどり
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science of Japan

      Volume: 53 Issue: 2 Pages: 98-106

    • DOI

      10.11402/cookeryscience.53.98

    • NAID

      130007833159

    • ISSN
      1341-1535, 2186-5787
    • Year and Date
      2020-04-05
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02226
  • [Journal Article] 各種農産食品微粒子の起泡素材および乳化素材としての食品加工・調理への利用2020

    • Author(s)
      谷澤容子、矢吹実奈子、石井統也、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 53 Pages: 319-329

    • NAID

      130007925518

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Journal Article] ムクナ豆を用いた調理品におけるL-DOPAの消長に及ぼす重曹添加の影響2020

    • Author(s)
      郡山貴子,飯島久美子,江原瑞樹,小西史子,香西みどり
    • Journal Title

      日本家政学会誌

      Volume: 71 Pages: 392-400

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16K00824
  • [Journal Article] Cooking Water pH Differences Influence the Physical Properties, Protein and Starch Modifications in Cooked Rice2020

    • Author(s)
      大石 恭子、金成 はるな、大田原 美保、香西 みどり
    • Journal Title

      Journal of Cookery Science of Japan

      Volume: 53 Issue: 3 Pages: 197-206

    • DOI

      10.11402/cookeryscience.53.197

    • NAID

      130007854023

    • ISSN
      1341-1535, 2186-5787
    • Year and Date
      2020-06-05
    • Language
      Japanese
    • Peer Reviewed / Open Access
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18K02226
  • [Journal Article] 微細化された各種食品素材の起泡性および乳化性の検討2018

    • Author(s)
      谷澤容子、矢吹実奈子、内海麻衣、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 51 Pages: 26-36

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Journal Article] 浸漬・冷凍処理が豆類の加熱による吸水と軟化に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      香西みどり, 関谷陵子, 村上知子, 畑江敬子
    • Journal Title

      日本家政学会誌 59

      Pages: 81-86

    • NAID

      110006595905

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Journal Article] 浸漬・冷凍処理が豆類の加熱による吸水と軟化に及ぼす影響2008

    • Author(s)
      香西みどり、関谷陵子、村上知子、畑江敬子
    • Journal Title

      日本家政学会誌 59

      Pages: 81-86

    • NAID

      110006595905

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Journal Article] ミャンマー産インディカ米と日本産ジャポニカ米の調理特性の比較2008

    • Author(s)
      田中京子、綾部園子、上田久美子、香西みどり、畑江敬子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌 41

      Pages: 11-17

    • NAID

      110006613785

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Journal Article] ミャンマー産インディカ米と日本産ジャポニカ米の調理特性の比較2008

    • Author(s)
      田中京子, 綾部園子, 上田久美子, 香西みどり, 畑江敬子
    • Journal Title

      日本調理科学会誌 41

      Pages: 11-17

    • NAID

      110006613785

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Journal Article] Quantitative NMR Imaging Study of the Cooking of Japonice and Indica Rice2007

    • Author(s)
      Kasai, M., Lewis, A.R., Ayabe, S. Hatae, K., S. & Fyfe, C.A.
    • Journal Title

      Food Research International 40

      Pages: 1020-1029

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Journal Article] FT-IRによる米の糊化度測定法の検討2006

    • Author(s)
      綾部園子、田中京子、浜田陽子、香西みどり、畑江敬子
    • Journal Title

      日本食品科学工学会誌 53

      Pages: 481-488

    • NAID

      130000051919

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] 微細化農産食品のフレンチメレンゲ調理への利用検討2018

    • Author(s)
      谷澤容子、石井統也、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Organizer
      日本家政学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Presentation] Key factors contributing to the stability of emulsion prepared with maze powder2016

    • Author(s)
      Mai Utsumi, Kentaro Matsumiya, Minako Yabuki, Midori Kasai, Yasuki Matsumura
    • Organizer
      2nd Food Structure and Functionality Forum Symposium - From Molecules to Functionality -
    • Place of Presentation
      Singex, Singapore
    • Year and Date
      2016-02-28
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25282018
  • [Presentation] 微細化農産食品の調理加工特性2016

    • Author(s)
      谷澤容子、矢吹実奈子、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Organizer
      日本食品科学工学会第63回大会
    • Place of Presentation
      名城大学(愛知県名古屋市)
    • Year and Date
      2016-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Presentation] 耐熱性野菜ゲルの調理加工への応用に関する研究2015

    • Author(s)
      小川歩実、平野聡美、香西みどり
    • Organizer
      一般社団法人日本調理科学会平成27年度大会研究発表要旨集
    • Place of Presentation
      静岡県
    • Year and Date
      2015-08-24
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26350090
  • [Presentation] 大麦と米の混炊に関する研究-大麦のウルチ・モチ性の差異についてー2014

    • Author(s)
      斉藤麻里, 露久保美夏, 大倉哲也, 香西みどり
    • Organizer
      一般社団法人日本家政学会第66回大会研究発表要旨集
    • Place of Presentation
      北九州市
    • Year and Date
      2014-05-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500925
  • [Presentation] 微粒子化食品素材の調理加工特性の検討2014

    • Author(s)
      矢吹実菜子、内海麻衣、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      広島県立大学
    • Year and Date
      2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25282018
  • [Presentation] 野菜の超微細化処理による特性変化2014

    • Author(s)
      内海麻衣、松宮健太郎、矢吹実菜子、香西みどり、松村康生
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      広島県立大学
    • Year and Date
      2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25282018
  • [Presentation] 大麦と米の混炊に及ぼす内在性酵素の影響2012

    • Author(s)
      吉岡静香, 飯島久美子, 香西みどり
    • Organizer
      一般社団法人日本家政学会第64回大会研究発表要旨集
    • Place of Presentation
      大阪市
    • Year and Date
      2012-05-12
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500925
  • [Presentation] 大麦と米の混炊に及ぼす内在性酵素の影響2012

    • Author(s)
      吉岡静香、飯島久美子、香西みどり
    • Organizer
      一般社団法人日本家政学会第64回大会
    • Place of Presentation
      大阪市立大学
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23500925
  • [Presentation] ムクナ属マメの調理性に関する研究(第五報)-あんおよび粉末としての利用について-2008

    • Author(s)
      飯島久美子, 綾部園子, 川杉まい, 手島陽子, 藤井義晴, 香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] ムクナ属マメの調理性に関する研究(第四報)-調理による種々の成分の変化-2008

    • Author(s)
      川杉まい, 飯島久美子, 藤井義晴, 香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      名古屋
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] 高齢者の咀嚼機能評価のための検査食の開発2007

    • Author(s)
      戸田貞子、高松菜穂、斉藤真由、香西みどり、畑江敬子
    • Organizer
      第54回日本栄養改善学会学術総会
    • Place of Presentation
      長崎ブリックホール、長崎
    • Year and Date
      2007-09-20
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300249
  • [Presentation] 高齢者の口腔内状態の分類と野菜テクスチャーの好み2007

    • Author(s)
      戸田貞子、高松菜穂、斉藤真由、香西みどり、畑江敬子
    • Organizer
      日本調理科学会平成19年度大会
    • Place of Presentation
      お茶の水女子大学、東京
    • Year and Date
      2007-08-31
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18300249
  • [Presentation] ムクナ属マメの調理性に関する研究(第四報)-調理による種々の成分の変化-

    • Author(s)
      川杉まい、飯島久美子、藤井義晴、香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] ムクナ属マメの調理性に関する研究(第三報)-浸漬温度とL-DOPAの溶出-

    • Author(s)
      飯島久美子、奥山綾子、藤井義晴、香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会平成19年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] ムクナ属マメ(ハッショウマメ)の温水浸漬による硬化

    • Author(s)
      飯島久美子、香西みどり、藤井義晴
    • Organizer
      日本家政学会平成19年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] ムクナ属マメの調理に関する研究(第二報)

    • Author(s)
      飯島久美子、香西みどり、藤井義晴、畑江敬子
    • Organizer
      日本調理科学会平成18年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] ムクナ属マメの調理性に関する研究(第五報)-あんおよび粉末としての利用について

    • Author(s)
      飯島久美子、綾部園子、川杉まい、手島陽子、藤井義晴、香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会平成20年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] ムクナ属マメの調理に関する研究(第一報)-吸水特性および加熱に伴うL-DOPAの変化-

    • Author(s)
      香西みどり、飯島久美子、早川和那、藤井義晴、古林章弘、畑江敬子
    • Organizer
      日本調理科学会平成18年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • [Presentation] 黒米の炊飯特性と調味料の影響

    • Author(s)
      綾部園子、小島美由紀、関口さやか、香西みどり、畑江敬子
    • Organizer
      日本調理科学会平成18年度大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18402008
  • 1.  HATAE Keiko (50156337)
    # of Collaborated Projects: 6 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 2.  MATSUMURA YASUKI (50181756)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 3.  MATSUMIYA Kentaro (60553013)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 4.  TOMTNAGA Tomtnaga (30164031)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 5.  MORINITSU Yasujiro (00244533)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  SATAKE Motoyoshi (10170713)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 7.  KOMAKI Motoko (10077480)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 8.  TODA Sadako (90341792)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 9.  谷 史人 (70212040)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 10.  SHIMADA Atsuko (60017233)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  FUKUDA Yasuko (40141444)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 12.  OTAKI Masahiro (70272367)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 13.  Fumiko Konishi (50170288)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 14.  OOKURA Tetsuya (70353935)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  TSUYUKUBO Mika (50646924)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 16.  Ohishi Kyoko (40372908)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 17.  阿部 賢太郎 (20402935)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 18.  久保田 紀久枝 (90008730)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 19.  古庄 律 (50238680)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 20.  宮本 有香 (70399252)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 21.  KONISHI Masako
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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