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Matsumura Yasuki  松村 康生

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MATSUMURA YASUKI  松村 康生

MATSUMURA Yasuki  松村 康生

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Researcher Number 50181756
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Affiliation (Current) 2025: 京都大学, 生存圏研究所, 研究員
Affiliation (based on the past Project Information) *help 2020 – 2024: 京都大学, 生存圏研究所, 研究員
2016 – 2019: 京都大学, 農学研究科, 教授
2016: 京都大学, 大学院農学研究科, 教授
2013 – 2015: 京都大学, (連合)農学研究科(研究院), 教授
2010: Kyoto University, 大学院・農学研究科, 教授 … More
2003 – 2010: 京都大学, 農学研究科, 教授
2003: 京都大学, 農学研究科, 助教授
1998 – 2000: RESEARCH INSTITUTE FOR FOOD SCIENCE,KYOTO UNIVERSITY,Associate Professor, 食糧科学研究所, 助教授
1997: 京都大学, 食糧科学研究所, 教授
1996: Kyoto University, Research Institute for Food Science, Associate Professor, 食料科学研究所, 助教授
1995 – 1996: 京都大学, 食糧科学研究所, 助教授
1986 – 1988: 京都大学, 食糧科学研究所, 助手 Less
Review Section/Research Field
Principal Investigator
Eating habits / Food science / Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related / 食品科学・栄養科学
Except Principal Investigator
Integrated Nutrition Science / 応用生物化学・栄養化学 / Eating habits, studies on eating habits / 食品科学・栄養科学 / 製造化学・食品 / Horticulture/Landscape architecture
Keywords
Principal Investigator
嗜好性 / 乳化食品 / タンパク質 / リポキシゲナーゼ / 乳化 / 調理と加工 / 農産物 / 食品物性 / 分散性 / キノコ多糖類 … More / 植物ファイバー / 食物繊維ミクロ・ナノファイバー / 香気成分分析 / ゼータ電位 / 脱アミド酵素 / 加工機能性 / 植物性ナノファイバー / 植物性タンパク質 / 酵素処理 / 植物ミルク / 多糖類ナノファイバー / 高機能化 / 植物性素材 / パン / 粉末化 / 分散系食品 / 粘性 / 食品利用 / 昆虫素材 / 農産物素材 / 調理加工 / 微細化技術 / 持続的食生活 / 腸管内環境 / 膨化食品 / ゲル / 乳化物 / ナノファイバー / 微粒子 / 昆虫 / 消化管におけるイメージング / 腸内環境 / 増粘剤 / セルロース・キチンナノファイバー / 蚕蛹パウダー / 農産物微粒子 / 加工・調理 / 風味向上効果 / セルロースナノファイバー / 嗜好性評価 / 風味向上 / 増粘効果 / 腸内環境改善 / 起泡性と乳化性 / とろみづけ / 風味や嗜好性の向上 / 加熱調理 / 食物繊維ナノファイバー / 農産物の微細化 / shortening / low-moisture foods / creams / oil-in-water emulsion / emulsion foods / sensory properties / physical properties of foods / trans-fatty acids / 低水分系食品 / ショートニング / 低水分食品 / クリーム / W型エマルション / O / トランス酸 / dissociation of protein aggregate / spray drying / amyloid fibril / human tau protein / β-sheet structure / conformational change / indigestible aggregate / D-aspartic acid / フォールディング病 / レトルト処理 / 分子間β-シート / タウタンパク質 / クリスタリン / α-ヘリックス / 難分解性凝集体 / タンパク質凝集体の解離 / 噴霧乾燥 / アミロイド繊維 / ヒトタウタンパク質 / β-シート構造 / 高次構造変化 / 難分解性タンパク質凝集体 / D-アスパラギン酸 / activity control / structural change / enzymes / proteins / biomembranes / boundary lipids / ペプチド / 活性制御 / 構造変化 / 酵素 / 生体膜 / 境界脂質 / surfactant / protein / lipoxygenase / unsaturated fatty acids / lipid oxidation / micelle / emulsion / リポソーム / 界面活性剤 / 不飽和脂肪酸 / 脂質酸化 / ミセル / エマルション / 機能性成分 / 野菜 / オキソ酸 / 生理機能性成分 / 調理 / 気泡 / メレンゲ / 起泡性 / マヨネーズ / 乳化性 / Pickering安定化 / 微粒子化素材 / 質量分析機 / 脂質 / 咀嚼モデル器 / 軟口蓋運動 / 脂質咀嚼モデル器 / ヘッドスペース / 嚥下 / 香り / ヒューマンセンシング … More
Except Principal Investigator
細胞間透過性 / 小腸 / 吸収 / ビタミンE / カロテノイド / Caco-2 / DHA / 小腸透過性 / 脂溶性ビタミン / リンパ輸送 / 消化 / リン脂質 / Structure and Functionality of glycinin / Interaction of glycinin molecule / グリシニンのゲル化 / グリシニンの高分子化 / グリシニンの構造と機能 / タンパク質分子間相互作用 / Food processing and cooking / emulsion gel / Wheat flour / Food Rheology / Breadmaking properties / anti-oxidative activity / interfacial activity / radical-scavenging activity / デンプン粒表面タンパク質 / ペプチド結合性多糖類 / 乳化系 / 抗酸化性 / 乳化系ゲル / 食品加工調理 / 乳化性ゲル / 小麦粉 / 食品物性 / 製パン適性 / 抗酸化能 / 界面活性能 / ラジカル捕捉活性 / Texture Measurement / Compression Test / Mechanical Property / Texture / 物質測定 / 圧縮試験機 / 物性測定 / テクスチャー / 力学特性 / クリープ測定 / 分子間結合力 / 粘弾性構造 / 大豆タンパク質ゲル / 鉢物 / 花卉 / 芳香心理学 / HS-SPME法 / ガスクロマトグラフィー / ニオイゼラニウム / 香気成分 / 精油 / ストレス / 脳血流 / NIRS / ラベンダー / ミント / 官能試験 / アロマコロジー Less
  • Research Projects

    (16 results)
  • Research Products

    (52 results)
  • Co-Researchers

    (19 People)
  •  Quality improvement of plant stuff aiming for enlargement of food sustainabilityPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      松村 康生
    • Project Period (FY)
      2022 – 2024
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Quality Improvement and Social dissemination of Agricultural Products- and Insects-derived Materials aiming at the Sustainable Food LifePrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      Matsumura Yasuki
    • Project Period (FY)
      2019 – 2021
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Review Section
      Basic Section 08030:Family and consumer sciences, and culture and living-related
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Utilization of agricultural products by food processing and cooking methods based on atomizing and controlled-heating technologiesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMURA YASUKI
    • Project Period (FY)
      2016 – 2018
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (A)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Influence of the chemical structure of dietary lipids on the bioavailability of coexistent food factors

    • Principal Investigator
      MUROTA Kaeko
    • Project Period (FY)
      2014 – 2016
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Integrated Nutrition Science
    • Research Institution
      Kindai University
  •  Application of atomized materials from agricultural products to cookery and food processingPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMURA YASUKI
    • Project Period (FY)
      2013 – 2015
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Is cooking capable of producing bio-functional components?Principal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMURA YASUKI
    • Project Period (FY)
      2013 – 2014
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Challenging Exploratory Research
    • Research Field
      Eating habits
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Evaluation and control of physical properties and flavor of foods using human sensing systemsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMURA Yasuki
    • Project Period (FY)
      2008 – 2010
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Improvement of Physical and Sensory Properties of Foods by Trans-fatty Acid and Search for the Fatty-acid SubstitutesPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMURA Yasuki
    • Project Period (FY)
      2006 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  アロマコロジー効果の高い有用鉢物花卉の作出とその利用

    • Principal Investigator
      林 孝洋
    • Project Period (FY)
      2005 – 2007
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Exploratory Research
    • Research Field
      Horticulture/Landscape architecture
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Effect of anti-oxidative and surface active components in natural materials on food processing and cookery characteristics

    • Principal Investigator
      SEGUCHI Masaharu
    • Project Period (FY)
      2003 – 2005
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      Eating habits, studies on eating habits
    • Research Institution
      Kobe Women's University
  •  Contribution of D-Aspartic Acit to formation of indigestible aggregate of proteinPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMURA Yasuki
    • Project Period (FY)
      2003 – 2004
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      Food science
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Structural Change and Activity Control of Peptides and Proteins in Biomembranes Including Boundary LipidsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMURA Yasuki
    • Project Period (FY)
      1998 – 2000
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  Studies on the development of universal-type texture measurement system

    • Principal Investigator
      MORI Tomohiko
    • Project Period (FY)
      1997 – 1998
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (B)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  Conformation and Oxidative Damage of Lipid Molecules in Membrane Models of Food and Biological SystemsPrincipal Investigator

    • Principal Investigator
      MATSUMURA Yasuki
    • Project Period (FY)
      1995 – 1996
    • Research Category
      Grant-in-Aid for Scientific Research (C)
    • Research Field
      食品科学・栄養科学
    • Research Institution
      KYOTO UNIVERSITY
  •  タンパク質ゲルの物性に関わる重層的構造要素の解析

    • Principal Investigator
      MORI Tomohiko
    • Project Period (FY)
      1988 – 1989
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      製造化学・食品
    • Research Institution
      Kyoto University
  •  Structure of Glycinin and Its Significance in Thermal Polymerization of Glycinin Molecule

    • Principal Investigator
      MORI Tomohiko
    • Project Period (FY)
      1986 – 1987
    • Research Category
      Grant-in-Aid for General Scientific Research (C)
    • Research Field
      応用生物化学・栄養化学
    • Research Institution
      Kyoto University

All 2023 2022 2021 2020 2018 2017 2016 2015 2014 2011 2010 2009 2007 2006 2005 2004

All Journal Article Presentation

  • [Journal Article] Tuning of rheological behavior of soybean lipophilic protein-stabilized emulsions2023

    • Author(s)
      Sirison Jiraporn、Ishii Toya、Matsumiya Kentaro、Higashino Yuki、Nambu Yuko、Samoto Masahiko、Sugiyama Masahiro、Matsumura Yasuki
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 141 Pages: 108745-108745

    • DOI

      10.1016/j.foodhyd.2023.108745

    • Peer Reviewed / Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K22219
  • [Journal Article] Effects of powder-added phase on emulsifying properties of avocado powder under acidified and salted conditions2021

    • Author(s)
      Ho Hsinhsuan、Ishii Toya、Matsumiya Kentaro、Nambu Yuko、Matsumura Yasuki
    • Journal Title

      Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects

      Volume: 625 Pages: 126848-126848

    • DOI

      10.1016/j.colsurfa.2021.126848

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Journal Article] 食品分野における微粒子乳化の最前線2021

    • Author(s)
      石井統也、松宮健太郎、松村康生
    • Journal Title

      FFIジャーナル(食品・食品添加物研究誌)

      Volume: 26(2) Pages: 118-129

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Journal Article] Utilization of dried Japanese apricot and avocado fruit powders as an emulsifying agent: The importance of the powder-dispersed phase in emulsification2021

    • Author(s)
      Ho Hsinhsuan、Ishii Toya、Matsumiya Kentaro、Iwasa Maki、Matsumura Yasuki
    • Journal Title

      Journal of Food Engineering

      Volume: 294 Pages: 110411-110411

    • DOI

      10.1016/j.jfoodeng.2020.110411

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Journal Article] 食品微粒子による界面安定化 乳化系を対象として2021

    • Author(s)
      松村康生、石井統也
    • Journal Title

      科学と工業

      Volume: 95(1) Pages: 23-32

    • NAID

      40022468692

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Journal Article] エマルション研究開発における新しいアプローチ ー構造の形成、維持、崩壊の視点から2021

    • Author(s)
      松村康生
    • Journal Title

      FFIジャーナル(食品・食品添加物研究誌)

      Volume: 226(2) Pages: 101-104

    • NAID

      40022596991

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Journal Article] 各種農産食品微粒子の起泡素材および乳化素材としての食品加工・調理への利用2020

    • Author(s)
      谷澤容子、矢吹実奈子、石井統也、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 53 Pages: 319-329

    • NAID

      130007925518

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-19H01606
  • [Journal Article] 微細化された各種食品素材の起泡性および乳化性の検討2018

    • Author(s)
      谷澤容子、矢吹実奈子、内海麻衣、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Journal Title

      日本調理科学会誌

      Volume: 51 Pages: 26-36

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Journal Article] Destabilization of protein-based emulsions by diglycerol esters of fatty acids-The importance of chain length similarity between dispersed oil molecules and fatty acid residues of the emulsifier2011

    • Author(s)
      K.Matsumiya,K.Nakanishi, Y.Matsumura
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids 25

      Pages: 773-780

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] Destabilization of protein-based emulsions by diglycerol esters of fatty acids-The importance of chain length similarity between dispersed oil molecules and fatty acid residues of the emulsifier.2011

    • Author(s)
      K.Matsumiya, K.Nakanishi, Y.Matsumura
    • Journal Title

      Food Hydrocolloids

      Volume: 25 Pages: 773-780

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] 食品分散系の性質-安定性・物性に及ぼす加工条件の影響-2010

    • Author(s)
      松村康生、松宮健太郎、宮本有香
    • Journal Title

      日本調理学会誌

      Volume: 43 Pages: 206-212

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] ウーロン茶の口腔内油脂浄化作用に関する研究2010

    • Author(s)
      村絵美、永井元、松宮健太郎、松村康生、林由佳子
    • Journal Title

      日本味と匂学会誌

      Volume: 17(3) Pages: 323-326

    • NAID

      110008451348

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] Effects of becteriostatic emulsifiers on stability of milk-based emulsions2010

    • Author(s)
      K.Matsumiya, W.Takahashi, Y.Matsumura
    • Journal Title

      Journal of Food Engineering 96

      Pages: 185-191

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] Effects of bacteriostatic emulsifiers on stability of milk-based emulsions2010

    • Author(s)
      K.Matsumiya, W.Takahashi, K.Inoue, Y.Matsumura
    • Journal Title

      Journal of Food Engineering 96

      Pages: 185-191

    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] 乳化食品に求められる新しい機能-加工上の問題を克服する-2009

    • Author(s)
      松村康生, 松宮健太郎
    • Journal Title

      食品工業 52(20)

      Pages: 20-29

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Journal Article] Effects of oil-soluble emulsifiers on solidification of thermally treated creams.2007

    • Author(s)
      T. Mutoh, H. Kubouchi, M. Noda, Y. Shiinoki, Y. Matsumura
    • Journal Title

      International Dairy Journal 17

      Pages: 24-28

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Peer Reviewed
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580120
  • [Journal Article] Effect of oil-soluble emulsifiers on solidification of thermally treated creams2007

    • Author(s)
      T., Mutoh, H., Kubouchi, M., Noda, Y., Shiinoki, Y. Matsumura
    • Journal Title

      International Dairy Journal 17

      Pages: 24-28

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580120
  • [Journal Article] ニオイゼラニウムの香気成分(Pelargonium spp.)-SPME法を用いた香気分析法の検討2006

    • Author(s)
      林 孝洋, 田中俊輔, 矢澤 進, 松村康生, 畑 明莉, 村上 博, 瀬戸栄里, 田中康雄, 吉田昌弘, 岩渕梨沙, 宮脇英昭
    • Journal Title

      園芸学会雑誌 75巻(別1)

      Pages: 186-186

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17658013
  • [Journal Article] ニオイゼラニウムの香気成分(Pelargonium spp.)-ニオイゼラニウムと食品の香気成分の比較2006

    • Author(s)
      林 孝洋, 田中俊輔, 矢澤 進, 畑 明莉, 村上 博, 瀬戸栄里, 松村康生, 田中康雄, 吉田昌弘, 岩渕梨沙, 宮脇英昭
    • Journal Title

      園芸学会雑誌 75巻(別1)

      Pages: 187-187

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-17658013
  • [Journal Article] 油脂の結晶化がエマルションの物性・安定性に及ぼす影響2005

    • Author(s)
      松村 康生
    • Journal Title

      オレオサイエンス 5

      Pages: 13-19

    • NAID

      10014240506

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300256
  • [Journal Article] Effects of the Addition of Amino Acids and Peptides on Lipid Oxidation in a Powdery Model System2005

    • Author(s)
      Yasuo Matsumura
    • Journal Title

      J.Agric.Food Chem. 53

      Pages: 8334-8341

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300256
  • [Journal Article] Effects of protein and peptide addition on lipid oxidation in powder model system.2005

    • Author(s)
      Y.Matsumura.
    • Journal Title

      J.Agric.Food Chem. 53

      Pages: 137-144

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300256
  • [Journal Article] 油脂の結晶化がエマルションの物性・安定性に及ぼす影響.2005

    • Author(s)
      松村康生
    • Journal Title

      オレオサイエンス 5

      Pages: 13-19

    • NAID

      10014240506

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300256
  • [Journal Article] 油脂の結晶化がエマルションの物性・安定性に及ぼす影響2005

    • Author(s)
      松村康生
    • Journal Title

      オレオサイエンス 5

      Pages: 13-19

    • NAID

      10014240506

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15300256
  • [Journal Article] Effects of heating on the interaction of lipid and zein in a dry powder system2004

    • Author(s)
      Yukiko Mizutani, Yasuki Matsumura et al.
    • Journal Title

      J.Agric.Food Chem. 52

      Pages: 3570-3576

    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15580107
  • [Journal Article] Effects of heating on the interaction of lipid and zein in a dry powder system.2004

    • Author(s)
      Yukiko Mizutani, Yasuki Matsumura et al.
    • Journal Title

      J.Agric.Food Chem. 52

      Pages: 3570-3576

    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15580107
  • [Journal Article] Effects of heating on the interaction of lipid and zeiin in a dry powder system.2004

    • Author(s)
      Y.Mizutani, Y, Matsumura, H.Murakami, T.Mori
    • Journal Title

      J.Agric.Food Chem. 52

      Pages: 3570-3576

    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-15580107
  • [Presentation] 乳化の基礎から応用まで ー特に微粒子素材による乳化についてー2022

    • Author(s)
      松村康生
    • Organizer
      日本油化学会実践油脂講座2022
    • Invited
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-23K22219
  • [Presentation] 微細化農産食品のフレンチメレンゲ調理への利用検討2018

    • Author(s)
      谷澤容子、石井統也、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Organizer
      日本家政学会年次大会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Presentation] An avocado powder-stabilized emulsion -Physical property and emulsification mechanism2018

    • Author(s)
      Hsinhsuan HO, Kentaro MATSUMIYA, Yasuki MATSUMURA
    • Organizer
      Food Colloids 2018 Conference
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Presentation] Fruit Particles toward Food-Grade Pickering Emulsions2017

    • Author(s)
      H. Ho, K. Matsumiya, T. Ishii, M. Iwasa, Y. Matsumura
    • Organizer
      The 2nd Asian Conference on Oleo Science (ACOS 2017)The Japan Oil Chemists' Society
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Presentation] 調理条件がトマトソースの香気成分や風味に与える影響2017

    • Author(s)
      金島萌恵、木村奏子、北郷志織、宮本有香、松村康生、久保田紀久枝
    • Organizer
      (公社)日本食品科学工学会
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Presentation] ナノ粒子化加工によるビタミンEの吸収促進機構の解明2016

    • Author(s)
      室田 佳恵子、大塚 芹、菅田 望、村上 陽子、伊佐治 知也、寺尾 純二、河田 照雄、松村 康生、大久保 剛
    • Organizer
      日本栄養・食糧学会第70回大会
    • Place of Presentation
      兵庫県西宮市(武庫川女子大学)
    • Year and Date
      2016-05-14
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26500020
  • [Presentation] Key factors contributing to the stability of emulsion prepared with maze powder2016

    • Author(s)
      Mai Utsumi, Kentaro Matsumiya, Minako Yabuki, Midori Kasai, Yasuki Matsumura
    • Organizer
      2nd Food Structure and Functionality Forum Symposium - From Molecules to Functionality -
    • Place of Presentation
      Singex, Singapore
    • Year and Date
      2016-02-28
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25282018
  • [Presentation] 微細化農産食品の調理加工特性2016

    • Author(s)
      谷澤容子、矢吹実奈子、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Organizer
      日本食品科学工学会第63回大会
    • Place of Presentation
      名城大学(愛知県名古屋市)
    • Year and Date
      2016-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-16H01807
  • [Presentation] Effect of nanoparticle processing on vitamin E absorption in human intestinal Caco-2 cells and rats2015

    • Author(s)
      Kaeko Murota, Takeshi Ohkubo, Nozomi Sugata, Yoko Murakami, Rina Higashitani, Tomoya Isaji, Junji Terao, Teruo Kawada, Yasuki Matsumura
    • Organizer
      The 6th International Conference on Food Factors
    • Place of Presentation
      Seoul, Korea
    • Year and Date
      2015-11-22
    • Int'l Joint Research
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-26500020
  • [Presentation] 微粒子化食品素材の調理加工特性の検討2014

    • Author(s)
      矢吹実菜子、内海麻衣、松宮健太郎、松村康生、香西みどり
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      広島県立大学
    • Year and Date
      2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25282018
  • [Presentation] 野菜の超微細化処理による特性変化2014

    • Author(s)
      内海麻衣、松宮健太郎、矢吹実菜子、香西みどり、松村康生
    • Organizer
      日本調理科学会
    • Place of Presentation
      広島県立大学
    • Year and Date
      2014-08-30
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25282018
  • [Presentation] 調理条件がトマトソース中の機能性成分に与える影響2014

    • Author(s)
      武井友里恵、米山果歩、宮本有香、松村康生
    • Organizer
      日本食品科学工学会
    • Place of Presentation
      中村学園大学(福岡市)
    • Year and Date
      2014-08-29
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-25560036
  • [Presentation] 水溶性大豆多糖類が乳化系からの香気放散挙動に与える影響2011

    • Author(s)
      嘉幡宏美、松宮健太郎、作田圭亮、中村彰宏、松村康生
    • Organizer
      日本農芸化学会2011年度大会
    • Place of Presentation
      京都女子大学(京都)
    • Year and Date
      2011-03-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Difference in flavor compound structure affects flavor release from emulsion system2010

    • Author(s)
      H.Kabata, K.Matsumiya, K.Sakuda, A.Nakamura, Y.Matsumura
    • Organizer
      Hiroshima Forum on Functionality Lipids
    • Place of Presentation
      広島大学学士会館(東広島)
    • Year and Date
      2010-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] The relationships between lavender aroma component and aromachology effect2010

    • Author(s)
      K.Tomi, T.Hayashi, T.Fushiki, H.Murakami, S.Yazawa, Y.Matsumura
    • Organizer
      International Horticultural Congress
    • Place of Presentation
      Lisboa Congress Center(Lisbon, Portugal)
    • Year and Date
      2010-08-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Difference in flavor compound structure affects flavor release from emulsion system2010

    • Author(s)
      H.Kabata, K.Matsumiya, K.Sakuda, A.Nakamura, Y.Matsumura
    • Organizer
      Hiroshima Forum on Functionality of Lipids
    • Place of Presentation
      広島大学学士会館 (東広島)
    • Year and Date
      2010-03-25
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] 人パネルによる大豆咀嚼における咀嚼特性と放散香気2010

    • Author(s)
      小竹佐知子、小林史幸、松村康生
    • Organizer
      日本食品工学会第11回(2010年度)年次大会
    • Place of Presentation
      東京海洋大学(東京)
    • Year and Date
      2010-08-04
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] 食品の物性変換と微細構造2009

    • Author(s)
      松村康生
    • Organizer
      日本食品科学工学会第56回大会
    • Place of Presentation
      名城大学 (名古屋)
    • Year and Date
      2009-09-10
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Stability of emulsion and dispersion systems including milk proteins2009

    • Author(s)
      松村康生, 松宮健太郎
    • Organizer
      International Seminar on Food Hydrocolloids
    • Place of Presentation
      大阪市立大学文化交流センター (大阪)
    • Year and Date
      2009-12-01
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] 口腔咀嚼モデル装置を用いた大豆模擬咀嚼中の放散香気2009

    • Author(s)
      小竹佐知子・松村康生
    • Organizer
      日本食品工学会第11回年次大会
    • Place of Presentation
      石川県立大学 (金沢)
    • Year and Date
      2009-08-02
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] エチルエステルの放散挙動に及ぼすタンパク質および油脂の影響2009

    • Author(s)
      色川慶信, 松宮健太郎, 作田圭亮, 松村康生
    • Organizer
      第48回日本油化学会年会
    • Place of Presentation
      名古屋工業大学 (名古屋)
    • Year and Date
      2009-09-11
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Volatile aroma profile of soybeans during mastication with mouth model by PTR-MS2009

    • Author(s)
      小竹佐知子・松村康生
    • Organizer
      Asia and Pacific Biochemical Engineering Conference
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場 (神戸)
    • Year and Date
      2009-11-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] Volatile aroma profile of soybeans during mastication with mouth model by PTR-MS2009

    • Author(s)
      小竹佐知子, 松村康生
    • Organizer
      Asia and Pacific Biochemical Engineering Conference
    • Place of Presentation
      神戸国際会議場(神戸)
    • Year and Date
      2009-11-27
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-20380076
  • [Presentation] 静菌性乳化剤による乳化破壊メカニズムの解明2007

    • Author(s)
      松宮健太郎、松村康生
    • Organizer
      日本食品科学工学会関西支部 第39回シンポジウム・研究発表会
    • Place of Presentation
      京都大学
    • Year and Date
      2007-11-09
    • Description
      「研究成果報告書概要(和文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580120
  • [Presentation] Mechanism of destabilization of food emulsions by bacteriostatic emulsifiers2007

    • Author(s)
      K., Matsumiya, Y., Matsumura
    • Organizer
      Japanese Society of Food Science and Technology, Kansai branch 39th Symposium
    • Place of Presentation
      Kyoto University
    • Year and Date
      2007-11-09
    • Description
      「研究成果報告書概要(欧文)」より
    • Data Source
      KAKENHI-PROJECT-18580120
  • 1.  MATSUMIYA Kentaro (60553013)
    # of Collaborated Projects: 4 results
    # of Collaborated Products: 13 results
  • 2.  KASAI Midori (10262354)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 7 results
  • 3.  MORI Tomohiko (10027188)
    # of Collaborated Projects: 3 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 4.  MIYAMOTO Yuka (70399252)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 5.  阿部 賢太郎 (20402935)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 6.  谷 史人 (70212040)
    # of Collaborated Projects: 2 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 7.  ODAKE Sachiko (60233540)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 4 results
  • 8.  TACHIMURA Taku (60188266)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 9.  SEGUCHI Masaharu (40149612)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 10.  MATOBA Teruyoshi (10027196)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 11.  MUROTA Kaeko (40294681)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 12.  OHKUBO Takeshi (40513172)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 13.  林 孝洋 (40173009)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 2 results
  • 14.  冨岡 和子 (70031705)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 15.  久保田 紀久枝 (90008730)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 16.  真部 真里子 (50329968)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 17.  石井 統也 (90847261)
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 1 results
  • 18.  BANBA Kiyotaka
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results
  • 19.  NAKATSUKA Masahiro
    # of Collaborated Projects: 1 results
    # of Collaborated Products: 0 results

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